Tamamen Protein İçeren Besinler
Neredeyse tamamen protein içeren besinler hangileri? Neredeyse içeriğinin tamamı protein olan besinleri sizler için sıraladık. Hazırsanız liste aşağıda!

Protein, vücudunuzda birçok fonksiyona hizmet eden temel bir makro besindir. Günlük önerilen protein tüketme miktarı kilogram başına 0,37 gram veya 0,8 gramdır. Bununla birlikte, fiziksel olarak aktif bireylerin kilo başına 0,6–0,9 gram veya kilogram başına 1,4–2 grama ihtiyacı vardır. Yapılan araştırmalar sonucunda yüksek proteinli besinler ile beslenmenin kilo vermeye yardımcı olduğunu gösteriyor. Protein alımınızı artırmanın en basit yolu, daha yüksek proteinli yiyecekler yemektir. Bununla birlikte, tüm yüksek proteinli yiyecekler eşit yaratılmamıştır. Bazıları bu besin açısından son derece yüksektir, protein ve sudan başka neredeyse hiçbir şey içermez. İşte neredeyse saf protein olan besinler! 

  1. Tavuk Göğsü


Tavuk, en çok tüketilen yüksek proteinli gıdalardan biridir. 85 gram kavrulmuş, derisiz tavuk göğsü yaklaşık 27 gram protein ve 140 kalori içerir. Yapılan araştırmalar yüksek proteinli bir besleneme düzeni uyguluyorsanız tavuk yemenin kilo vermenize yardımcı olabileceğini gösteriyor. Bir tavuğun besin profili genellikle tavuğun beslenmesinden etkilenir. Merada yetiştirilen tavuklar daha yüksek antioksidan ve omega-3 seviyelerine sahiptir. Tavuk, proteinin yanı sıra harika bir niasin, B6 vitamini, selenyum ve fosfor kaynağıdır.

  1. Hindi Göğsü


Hindi, düşük yağlı bir protein kaynağıdır. Göğüs, hindinin en yağsız kısmıdır. 85 gram kavrulmuş, derisiz hindi göğsü yaklaşık 26 gram protein ve 125 kalori içerir. Hindi ayrıca niasin, B6 vitamini ve selenyum bakımından da yüksektir. Aynı şekilde iyi bir fosfor ve çinko kaynağıdır. Ayrıca yüksek miktarda triptofan içerir. Bu amino asit, serotoninin sentezlenmesine yardımcı olur. 100 gramında 30 gram protein içerir.

  1. Yumurta Beyazı


Diğer birçok hayvansal gıda gibi, yumurta da tüm amino asitleri içeren yüksek kaliteli proteinlere sahiptir. Yumurtadaki vitamin, mineral ve antioksidanların çoğu sarısında bulunur. Bununla birlikte, yumurta akı, bir yumurtadaki proteinin en az %60'ını içerir. 240 gram yumurta akı porsiyonunda 27 gram protein ve 120 kalori içerir. 

  1. Kurutulmuş Balık


Kurutulmuş balık, birçok çeşidi bulunan lezzetli bir atıştırmalıktır. Yüksek proteinli, düşük yağlı bir seçenek için morina, pisi balığı, mezgit balığı veya pisi balığı seçin. Sadece 28 gram kurutulmuş balık 18 gram protein içerir.  Kurutulmuş balığın birçok faydası vardır. Örneğin, aynı zamanda B12 vitamini, potasyum, magnezyum, selenyum ve diğer besinlerle de yüklüdür.

  1. Karides


Karides, beslenme düzeninize dahil etmek için harika bir besindir. Sadece protein açısından yüksek değil, aynı zamanda kalori, karbonhidrat ve yağ oranı da düşüktür. 85 gram karides 12 gram protein içeriğinin yanında sadece 60 kalori içerir. Karides selenyum, kolin ve B12 vitamini açısından zengindir. Ayrıca iyi miktarda niasin, çinko, E vitamini ve B6 vitamini içerir. Ayrıca karides, iltihabı ve oksidatif hasarı azaltan astaksantin gibi antioksidanlar içerir.

  1. Ton Balığı


Ton balığının kalorisi ve yağı çok düşüktür, bu da onu neredeyse saf proteinli bir gıda yapar. 85 gram pişmiş sarı yüzgeçli ton balığı yaklaşık 25 gram protein ve sadece 110 kalori içerir. Aynı zamanda iyi bir B vitamini kaynağı ve ayrıca magnezyum, fosfor ve potasyum gibi mineralleri de içerir. Ton balığı ayrıca yüksek miktarda selenyum nedeniyle antioksidan özelliklere sahiptir. Sadece 100 gramı günlük ihtiyacın %196’sını içerir. Ek olarak ton balığı, iltihapla savaşan iyi bir omega-3 yağ asitleri kaynağıdır.


Şunlara da göz atabilirsiniz;
  1. Yüksek protein diyeti nasıl yapılır?
  2. Yüksek protein içeren sebzeler
  3. Bakır içeren besinler
  4. Keratin içeren besinler
  5. Kafein içeren besinler nelerdir?

Haber Kategorileri

Sağlıklı Beslenme

Lezzetli Haberler

Krem Peynir Yerine Kullanılabilecek 9 Lezzet
İzmir Sushi Mekanları: İzmir'de Gidebileceğiniz 10 Sushi Mekanı
Çikolata Soslu Tatlılar: Çikolata Sosuyla Yapılan 14 Nefis Tarif
Sebzeli Kek Tarifleri: 10 Lezzetli Sebzeli Kek Tarifi
Soğuk havalarda cilt bakımı için 10 öneri
Bağırsakları Harekete Geçiren Besinler Nelerdir?