Davet sofralarının olmazsa olmazı haline gelen tadımlıklar, küçük porsiyonlar halinde sunulur. Kimi zaman yemekten önce, kimi zamanda yemeğin yanında sunulan tadımlıklar, hafif besinlerden seçilmelidir. Tadımlıkların sunumu da normal yemeklere göre daha küçük ve şık olmalıdır. Bu sayede sofra eksiksiz bir hale getirilir. Peki, davet sofralarında hangi tadımlıklar sunulur? İşte, sofralarınızı ziyafete çevirecek 15 farklı tadımlık tarifi:
İtalyan antipasti olarak da bilinen bruschetta, ana yemeklerden önce sunulur. Bruschetta, kızarmış ekmek dilimleri, domates, zeytin, mantar gibi malzemelerle hazırlanarak ordövr tabağında sunulur. Fransız mutfağından dünyaya yayılan volovan, milföy hamuru ile hazırlanır. İç harcında mantar, zeytin, peynir gibi hafif besinler tercih edilir. Yemeklerin yanında ikram edilir. Ricotta peyniri, ıspanak ve somon ile hazırlanan rulolar, yemeklerin yanında sunulabilir. Ortalama 30-40 dakikada hazırlanan somon rulolara kürdan batırarak daha kolay servis edebilirsiniz. Islak hamburgerler ana yemek olarak görülse de, küçük porsiyonlar halinde sunulabilir. Özellikle atıştırmalıklarla dolu bir sofra hazırlamak istiyorsanız, sofranın baş köşesini ıslak hamburgerler için ayırın. Ton balığı olarak da bilinen orkinosu, carpaccio hazırlar gibi ince dilimler halinde kesebilirsiniz. İsteğe göre sebze demetiyle birlikte sunulan orkinos, hem sağlıklı, hem de lezzetli bir yemektir. Görünümü sushiye benzeyen kimbap, Kore mutfağının en sevilen yemeklerindendir. Hasta ziyareti, piknik veya işe giderken kutular halinde götürülen kimbaplar, sofraların tamamlayıcısı olacak. Milföy hamuru, kaşar peyniri, beyaz peynir ve maydanoz ile hazırlanan külahlar, şık sunumu ile herkesi kendine hayran bırakacak. Ortalama 25 dakikada hazırlanan külahları, tadım tabaklarında servis edebilirsiniz. Klasik krepleri davet sofraları için sucuk ve kırmızı biber ile zenginleştirerek sunmaya ne dersiniz? Hazırlaması 20 dakikadan daha kısa süren sucuklu krepler, özellikle öğle yemeklerinin vazgeçilmezidir. Hazırlaması 10, pişirmesi 20 dakika süren dutlu milföyler, sofralarında tatlı atıştırmalıklara yer vermek isteyenler için idealdir. Yalnızca 6 malzemeyle hazırlanan muffinler, dut pekmezi ile tatlandırılır. Milföy hamuru, zeytin, domates ve nane yaprakları ile hazırlanan lokmalıklar, görünümü ile volovona benzer. İsteğe göre farklı malzemelerle zenginleştirebilirsiniz. Japon mutfağına özgü bir yemek olan sashimi, balık fileto, havuç, turp ve acı sos ile hazırlanır. Sashimi yapımında somon, levrek, ton veya lagos balığı kullanılabilir. Somon, krema, yoğurt ve labne peyniri ile hazırlanan muffinler, küçük porsiyonlar halinde sunulur. Fırında 20 dakika pişirilen somonlu muffinler, sıcak bir şekilde ikram edilir. Tortilla hamuru, tavuk eti, soya filizi, biber ve maydanoz ile hazırlanan bu soya filizli buketler, ana yemek olarak sunulabilir. Tortilla ekmeğinin içi doldurulduktan sonra rulo şekline getirilir ve şık bir sunum elde edilir. Kelebek makarna ve baharatlarla kolayca yapabileceğiniz makarna cipsi, airfryer'da pişirilir. Dilerseniz, farklı baharatlar ekleyerek damak zevkinize göre lezzetlendirebilirsiniz. Pataşu hamuru ile hazırlanan cream puff, mascarpone peynirli soğuk krema ve mocha kremasıyla doldurulur. Çayın yanında afiyetle yenilir. Şunlara da göz atın;