Süt Ürünleri Nasıl Saklanmalı?
Süt ürünleri nasıl saklanır? Süt ürünlerinin uzun ömürlü olması için neler yapılabilir? İşte süt ürünlerini uzun süre saklamak için bazı yöntemler:

Süt ürünleri, uygun şekilde saklanmazsa kolaylıkla bozulabilir. Bu yüzden mutlaka saklama koşullarına dikkat etmeliyiz. Süt ürünlerini saklamanın en iyi yollarını için sizler için derledik.


 


Krema Nasıl Saklanır?

Süt gibi, krema da buzdolabındaki serin bir yerde en uzun süre dayanır. Kapı bölgesinden yine kaçının! Kapı tarafı soslar içindir. Ayrıca, plastik bir kapta daha uzun süre saklamak için kremayı dondurabilirsiniz. Çözüldükten sonra, ağır krema tıpkı taze versiyonu kadar çırpacaktır. Plastik bir kapta veya bir dondurucu poşetinde gayet iyi donacaktır. Süt kreması tarifine göz atarak bu lezzeti kendi ellerinizle hazırlayabilirsiniz.


 

Tereyağı Nasıl Saklanır?

Tereyağı seviyorsanız, size harika haberlerim var. Buzdolabına koymanıza bile gerek yok!

Tereyağınızı tezgâhın üzerinde kapalı bir tabakta saklarsanız, üç hafta ile bir ay arasında son derece iyi olacaktır. Burada istisnalar var tabii ki mutfağınız çok sıcaksa, bozulmayı hızlandıracağından bunu yapmayın. Tuz korumaya yardımcı olduğu için tuzlu tereyağı en iyi sonucu verir. Soğuk aylarda tezgâhta, yazın ise buzdolabında tutmak daha doğru olacaktır.

Tuzsuz tereyağınız varsa veya tereyağını hemen tüketmeyecekseniz, buzdolabında tutmak en doğrusu olacaktır. Tereyağı buzdolabında üç ay veya daha uzun süre kullanılabilir. Ayrıca aldığınız pakette veya streç filmde saklamanız doğru olacaktır. Gerçek tereyağı nasıl anlaşılır yazımızdan, tereyağının doğal olup olmadığını anlama yollarını öğrenebilirsiniz.


Peynir Nasıl Saklanır?

Brie, keçi peyniri ve diğer hafif peynirler lezzetlidir. Üzerlerinde yeşil veya mavi küf lekeleri görürseniz, onları çöpe atmalısınız.

Onları satın aldıktan sonraki birkaç gün içinde yemeyi planlıyorsanız, satın aldığınız plastik ambalajlarda saklamanız yeterli. Mozzarella aslında plastik ambalajında ​​ saklanmalı ve açıldıktan sonra bir hafta içinde yenmelidir. Yumuşak peynirleri buzdolabında on güne kadar veya daha uzun süre saklamanın en iyi yolu, peyniri bir parşömen veya yağlı kâğıda sarmak ve ardından, streç film tabakasıyla sarmaktır.


Sert ve Yarı Sert Peynirler Nasıl Saklanır?

Pecorino, parmesan ve cheddar gibi daha sert ve nem içeriği daha düşük peynirler bu kategoriye girer. Birkaç gün içinde olduğu gibi hızlı tüketiyorsanız, plastik ambalajında ​​saklamanız sorun değil. Daha uzun süreli saklama için, bunları parşömen veya yağlı kâğıda sarın ve ardından bir kat folyo ile sarın. Tıpkı yumuşak peynir gibi, bu çeşitleri de buzdolabının arkasındaki soğuk bir yerde saklamak doğrudur. İyi sarıldıkları sürece bu peynirleri de dondurabilirsiniz.

 


Rendelenmiş ve Dilimlenmiş Peynirler Nasıl Saklanır?

Bir torba önceden rendelenmiş peyniriniz mi var? Aldığınız poşette saklayın veya kapatılabilir bir poşete koyun; açıldıktan sonra bir veya iki hafta buzdolabında iyi kalacaktır. Dondurucuda ise üç aya kadar dayanacaktır.

 

Yoğurt Nasıl Saklanır?

Elbette yoğurdu buzdolabında saklayın. Yoğurdu açtığınızda en iyi tüketim süresi 5 ila 7 gündür, ancak yaklaşık iki haftaya kadar uzatılabilir. İçinde küf veya pembe çizgiler görürseniz, atın. Fazla yoğurdunuz varsa ve onu yemek için yeterli zamanınız da yoksa, kesinlikle dondurabilirsiniz. Yoğurt donduğunda ve çözüldüğünde dokusunun bir kısmını kaybeder, ancak donmuş halde tutulduğunda çok hoştur. Hindistan Cevizi-Mango gibi kendi donmuş yoğurt aromalarınızı da yapabilirsiniz. Ya da parşömen veya folyo ile kaplı bir tepsiye bol miktarda yoğurdu koyarak, dondurabilirsiniz. Ev yapımı yoğurt tarifine göz atmayı unutmayın.

 

Süzme Peynir Nasıl Saklanır?

Süzme peyniri açtıktan sonra, buzdolabında yedi ila on gün iyi bir şekilde kalır. Tezgâhın üzerinde bırakmayın! Bunları da dondurabilirsiniz. Süzme peynir, buzunu çözdüğünüzde dokusunu kaybeder, bu nedenle sade yemek o kadar iyi değildir, ancak yine de pişirme veya tatlılar için mükemmeldir.

 

Ekşi Krema Nasıl Saklanır?

Buzdolabında iki haftaya kadar dayanır. Ayrıca evde süt, krema ve sirke ile ekşi krema yapabileceğinizi biliyor muydunuz? Neyse ki bunu da dondurabilirsiniz. Süzme peynir ve yoğurt gibi dokunsal olarak taze olduğu kadar iyi olmayacaktır ancak özellikle bu ekşi kremayı keklerde veya yemeklerde kullanabilirsiniz.

 

Yağlı Süt Nasıl Saklanır?

Bisküvilerin ve kreplerin en önemli bileşeni olan yağlı süt, aslında buzdolabında oldukça uzun süre kalıyor. Kartonun kapağını sıkıca kapalı tuttuğunuz sürece, üç haftadan bir aya kadar hiçbir şey olmayacaktır. Bisküvi yapmayı seviyorsanız ama her zaman yanınızda yağlı süt bulundurmaya hevesli değilseniz sizi toz süt harikasıyla tanıştırabilir miyim? Pişirmek için mükemmeldir. Sadece biraz su ekleyerek yeniden yapılandırırsınız ve buzdolabında bir yıl veya daha uzun süre kalabilir. Ayrıca evet bunu da dondurabilirsiniz.


Şunlara da göz atın;

  1. Kırmızı et nasıl saklanır?
  2. Taze fasulye nasıl saklanır?
  3. Muz kararmadan nasıl saklanır?
  4. Patlıcan buzlukta nasıl saklanır?
  5. Avokado nasıl saklanır?

Haber Kategorileri

Yiyecek Saklama

Lezzetli Haberler

Pişmemiş Hindi Nasıl Saklanır?
Yılbaşı Kekleri: Yeni Yıl Sofralarını Renklendirecek 20 Yılbaşı Keki
Eliff Karadayı’dan yılbaşı sofrası için öneriler
Şık ve Lezzetli Yılbaşı Sofrası İçin 4 Nefis Tarif
Picanha Nedir, Nasıl Pişirilir?
Pasta Şefi Ebru Özgün'den 6 Yılbaşı Tatlısı