Süt ürünleri, uygun şekilde saklanmazsa kolaylıkla bozulabilir. Bu yüzden mutlaka saklama koşullarına dikkat etmeliyiz. Süt ürünlerini saklamanın en iyi yollarını için sizler için derledik.
Krema Nasıl Saklanır? Süt gibi, krema da buzdolabındaki serin bir yerde en uzun
süre dayanır. Kapı bölgesinden yine kaçının! Kapı tarafı soslar içindir.
Ayrıca, plastik bir kapta daha uzun süre saklamak için kremayı
dondurabilirsiniz. Çözüldükten sonra, ağır krema tıpkı taze versiyonu kadar
çırpacaktır. Plastik bir kapta veya bir dondurucu poşetinde gayet iyi
donacaktır. Süt kreması tarifine göz atarak bu lezzeti kendi ellerinizle hazırlayabilirsiniz. Tereyağı Nasıl Saklanır? Tereyağı seviyorsanız, size harika haberlerim var.
Buzdolabına koymanıza bile gerek yok! Tereyağınızı tezgâhın üzerinde kapalı bir tabakta
saklarsanız, üç hafta ile bir ay arasında son derece iyi olacaktır. Burada
istisnalar var tabii ki mutfağınız çok sıcaksa, bozulmayı hızlandıracağından
bunu yapmayın. Tuz korumaya yardımcı olduğu için tuzlu tereyağı en iyi sonucu
verir. Soğuk aylarda tezgâhta, yazın ise buzdolabında tutmak daha doğru
olacaktır. Tuzsuz tereyağınız varsa veya tereyağını hemen
tüketmeyecekseniz, buzdolabında tutmak en doğrusu olacaktır. Tereyağı
buzdolabında üç ay veya daha uzun süre kullanılabilir. Ayrıca aldığınız pakette
veya streç filmde saklamanız doğru olacaktır. Gerçek tereyağı nasıl anlaşılır yazımızdan, tereyağının doğal olup olmadığını anlama yollarını öğrenebilirsiniz. Peynir Nasıl Saklanır? Brie, keçi peyniri ve diğer hafif peynirler lezzetlidir. Üzerlerinde
yeşil veya mavi küf lekeleri görürseniz, onları çöpe atmalısınız. Onları satın aldıktan sonraki birkaç gün içinde yemeyi
planlıyorsanız, satın aldığınız plastik ambalajlarda saklamanız yeterli. Mozzarella
aslında plastik ambalajında saklanmalı ve açıldıktan sonra bir hafta içinde
yenmelidir. Yumuşak peynirleri buzdolabında on güne kadar veya daha uzun süre
saklamanın en iyi yolu, peyniri bir parşömen veya yağlı kâğıda sarmak ve
ardından, streç film tabakasıyla sarmaktır. Sert ve Yarı Sert Peynirler Nasıl Saklanır? Pecorino, parmesan ve cheddar gibi daha sert ve nem içeriği
daha düşük peynirler bu kategoriye girer. Birkaç gün içinde olduğu gibi hızlı tüketiyorsanız,
plastik ambalajında saklamanız sorun değil. Daha uzun süreli saklama için,
bunları parşömen veya yağlı kâğıda sarın ve ardından bir kat folyo ile sarın. Tıpkı
yumuşak peynir gibi, bu çeşitleri de buzdolabının arkasındaki soğuk bir yerde
saklamak doğrudur. İyi sarıldıkları sürece bu peynirleri de dondurabilirsiniz. Bir torba önceden rendelenmiş peyniriniz mi var? Aldığınız
poşette saklayın veya kapatılabilir bir poşete koyun; açıldıktan sonra bir veya
iki hafta buzdolabında iyi kalacaktır. Dondurucuda ise üç aya kadar dayanacaktır. Yoğurt Nasıl Saklanır? Elbette yoğurdu buzdolabında saklayın. Yoğurdu açtığınızda
en iyi tüketim süresi 5 ila 7 gündür, ancak yaklaşık iki haftaya kadar
uzatılabilir. İçinde küf veya pembe çizgiler görürseniz, atın. Fazla yoğurdunuz
varsa ve onu yemek için yeterli zamanınız da yoksa, kesinlikle
dondurabilirsiniz. Yoğurt donduğunda ve çözüldüğünde dokusunun bir kısmını
kaybeder, ancak donmuş halde tutulduğunda çok hoştur. Hindistan Cevizi-Mango
gibi kendi donmuş yoğurt aromalarınızı da yapabilirsiniz. Ya da parşömen veya
folyo ile kaplı bir tepsiye bol miktarda yoğurdu koyarak, dondurabilirsiniz. Ev yapımı yoğurt tarifine göz atmayı unutmayın. Süzme Peynir Nasıl Saklanır? Süzme peyniri açtıktan sonra, buzdolabında yedi ila on gün
iyi bir şekilde kalır. Tezgâhın üzerinde bırakmayın! Bunları da
dondurabilirsiniz. Süzme peynir, buzunu çözdüğünüzde dokusunu kaybeder, bu
nedenle sade yemek o kadar iyi değildir, ancak yine de pişirme veya tatlılar
için mükemmeldir. Ekşi Krema Nasıl Saklanır? Buzdolabında iki haftaya kadar dayanır. Ayrıca evde süt,
krema ve sirke ile ekşi krema yapabileceğinizi biliyor muydunuz? Neyse ki bunu
da dondurabilirsiniz. Süzme peynir ve yoğurt gibi dokunsal olarak taze olduğu kadar
iyi olmayacaktır ancak özellikle bu ekşi kremayı keklerde veya yemeklerde kullanabilirsiniz. Yağlı Süt Nasıl Saklanır? Bisküvilerin ve kreplerin en önemli bileşeni olan yağlı süt,
aslında buzdolabında oldukça uzun süre kalıyor. Kartonun kapağını sıkıca kapalı
tuttuğunuz sürece, üç haftadan bir aya kadar hiçbir şey olmayacaktır. Bisküvi
yapmayı seviyorsanız ama her zaman yanınızda yağlı süt bulundurmaya hevesli
değilseniz sizi toz süt harikasıyla tanıştırabilir miyim? Pişirmek için
mükemmeldir. Sadece biraz su ekleyerek yeniden yapılandırırsınız ve
buzdolabında bir yıl veya daha uzun süre kalabilir. Ayrıca evet bunu da
dondurabilirsiniz. Şunlara da göz atın;