Şubat Ayında Hangi Balıklar Taze ve Lezzetli?
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
Şubat ayı, denizlerin en bereketli zamanlarından biridir. Bu dönemde özellikle hamsi, kalkan, istavrit ve levrek gibi balıklar en yağlı ve lezzetli halleriyle sofralarımıza gelir. İşte Şubat ayı balıkları!
Şubat Ayında Hangi Balıklar Taze ve Lezzetli?

Omega-3 bakımından zengin ve besleyici bu balıklar, ızgara, fırın veya tava olarak tüketildiğinde hem sağlık hem de damak zevki açısından harika bir seçenek sunar. İşte Şubat ayında tüketmeniz gereken en taze ve lezzetli balıklar!

Şubat ayında tüketilebilecek en lezzetli ve taze balıklar şunlardır:

  1. Levrek

levrek

Beyaz etli, lezzetli ve sağlıklı bir balıktır. Izgara, fırın ve buğulama olarak tüketilebilir.

  1. Çupra (Çipura)

Omega-3 yağ asitleri açısından zengindir. Izgara, fırın ve buğulama şeklinde pişirilebilir.

  1. Hamsi

Karadeniz’in en popüler balıklarından biridir. Şubat ayında yağlı ve lezzetlidir. Kızartma, ızgara, buğulama, pilav ve hamsili ekmek gibi birçok şekilde tüketilebilir.

  1. Kalkan

Şubat ayında en lezzetli dönemini yaşar. Fırın, ızgara veya tava olarak pişirilebilir.

  1. İstavrit

Küçük boyutlu ve lezzetli bir balıktır. Kızartması ve ızgarası oldukça popülerdir.

  1. Lüfer

Eylül’den Şubat’a kadar en iyi dönemindedir. Izgara veya fırın şeklinde pişirilmesi tavsiye edilir.

  1. Mezgit

Beyaz etli ve hafif bir balıktır. Tava veya buğulama olarak tüketilebilir.

  1. Tekir

Şubat ayında en taze halindedir. Kızartılarak veya ızgara yapılarak tüketilebilir.

  1. Barbun

Tekir balığına benzer ama daha büyük ve daha lezzetlidir. Kızartması oldukça popülerdir.

  1. Kefal

Şubat ayında oldukça bol bulunur. Izgara ve fırın olarak tüketilebilir. Bu balıklar, Şubat ayında en taze ve lezzetli olanlar arasındadır.

Şunlara da göz atın:

  1. Şubat Ayının Sebze ve Meyveleri Nelerdir?
  2. Sofralarınıza Eklemeniz Gereken En Sağlıklı 10 Balık Türü
  3. Balıktan Sonra Dondurma Yenir Mi?
  4. Çiğ Balıktan Hangi Yemekler Yapılır?
  5. Dünyada En Çok Balık Tüketen 10 Ülke

Haber Kategorileri

Lezzetli Haberler

Lezzetli Haberler

Yumuşak Poğaçanın Sırrı Nedir?
Keki En Çok Ne Kabartır?
Pişmiş Ispanak Ertesi Gün Yenir Mi?
Pilav Tekrar Isıtılır Mı?
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’na Özel Eğlenceli ve Sağlıklı Lezzetler
Kalburabastı Yapmanın 7 Kolay Yolu