Stevia Nasıl Kullanılır?
Stevia, stevia bitkisinden üretilen kalorisiz bir şeker ikamesidir. Stevia, kan şekerini yükseltmediği için sağlıklı yiyecekler, diyet yapanlar ve şeker hastaları arasında popülerdir. Sizler için stevia nasıl kullanılır anlattık. İşte, stevia nasıl kullanılır:

Stevia, stevia bitkisinden üretilen kalorisiz bir şeker ikamesidir. Stevia, kan şekerini yükseltmediği için sağlıklı yiyecekler, diyet yapanlar ve şeker hastaları arasında popülerdir. Stevia yaprağını rafine sıvı veya toz halinde kullanabilir ya da yemeklerinizi taze stevia yaprağı ile tatlandırabilirsiniz. Sizler için stevia nasıl kullanılır anlattık. İşte, stevia nasıl kullanılır:


Stevia'yı Sıvı veya Toz Formda Kullanmak

  1. Saf stevia damlaları kullanın. Stevia'yı kullanmanın belki de en popüler yolu sıvı halde tüketmektir. 1-2 çay kaşığı beyaz şeker yerine birkaç damla stevia kullanılabilir. Stevia damlalarını içeceklerde (sıcak veya soğuk), soslarda, salata soslarında veya çorbalarda kullanılabilir.
  2. Stevia biraz acı ve/veya meyan kökü tadına sahip olabilir. Minimum tat ile optimum tatlılık elde etmek için ihtiyacınız olan damla sayısıyla deney yapın.
  3. İçeceklere aromalı stevia ekleyin. Stevia damlaları, aromalı olarak satılabilir. Soda içerisine sevdiğiniz aromada bir stevia damlatabilirsiniz.
  4. Saf stevia özü tozunu deneyin. Stevia'yı kullanmanın bir başka popüler yolu da saf toz halindedir. Bu rafine stevia şekere benzer ve normalde toz tatlandırıcı kullandığınız her yerde kullanılabilir. Bununla birlikte, Stevia özü tozu şekerden daha güçlüdür. Normalde şeker için kullandığınız stevia miktarının yarısını (veya yarısından azını) kullanın.
  5. Stevia özü tozu, içeceklerde (sıcak veya soğuk), tahıllarda veya tariflerde kullanılabilir.
  6. Stevia ile pişirin. Stevia özü tozu, pişirme sırasında şekeri değiştirmek için kullanılabilir. Stevia ile pişirdiğinizde normalde kullanacağınız şeker miktarının 1/2'sini (hatta daha azını) kullanmak isteyeceksiniz. Yeni
  7. Tüm etiketleri okuyun ve katkı maddelerinden kaçının. Birçok paketlenmiş stevia ürünü, bunu maskelemek için sakaroz veya aspartam gibi ek katkı maddeleri içerir. Bu katkı maddeleri genellikle yapaydır ve (saf steviadan farklı olarak) kan şekerinizi olumsuz etkileyebilir.



Taze Stevia Yaprağı Kullanmak

  1. Çayı tatlandırmak için stevia yaprakları kullanın. Taze bir stevia bitkisine erişiminiz varsa (veya kendi bitkinizi yetiştirdiyseniz), tatlandırıcı olarak taze stevia yapraklarını kullanabilirsiniz. Bu, katkı maddelerinin varlığını ortadan kaldırmanıza ve paradan tasarruf etmenize yardımcı olur. Bir fincan sıcak çayı tatlandırmak için bitkinizden 1-4 küçük yaprak koparıp çay poşetinizle birlikte sıcak suya koymanız yeterlidir. Birkaç dakika sonra yaprakları çıkarın.
  2. Stevia yaprağını yiyecek veya içeceklerinizde kullanmadan önce doktorunuza danışmanız en doğrusudur.
  3. Kuru yaprak tozu oluşturun. Stevia yapraklarınızı kurutmak için iki seçeneğiniz var. Bitkinizden 8 veya daha fazla yaprak koparıp 2 kağıt havlu arasına yerleştirebilir veya sadece bir stevia sapının tamamını çıkarıp baş aşağı asabilirsiniz. Her iki durumda da, stevia yapraklarını birkaç gün serin ve kuru bir yerde bırakın. Daha sonra kuru yaprakları havan ile ezebilirsiniz.
  4. Bu stevia tozunun 1 çay kaşığı yaklaşık 10 çay kaşığı şekere eşittir.
  5. Stevia'nın bu saf formu meyan kökü ya da hafif acı bir tada sahip olacaktır.
  6. Stevia şurubu yapın. Stevia kuru yaprak tozuna sahip olduğunuzda, bunu stevia şurubu yapmak için kullanabilirsiniz. 2 bardak distile su kaynatın ve 1 çay kaşığı kuru yaprak tozu ekleyin. Isıyı en aza indirin ve 10-15 dakika veya su şurup kıvamına gelene kadar pişirin. Tozu süzmek için bir tülbent kullanın.
  7. Stevia şurubunuzu buzdolabında hava geçirmez bir kapta saklayın.
  8. Bu şurubu soğuk içeceklerde, meyve salatalarında veya soslarda kullanın.
  9. Bu tatlandırıcının daha etkili olacağını unutmayın.


Şunlara da göz atın;

  1. Stevia nedir?
  2. Şekersiz tatlı tarifleri
  3. Şeker yerine ne kullanılabilir?
  4. Glutensiz tatlı tarifleri

Haber Kategorileri

Malzeme Rehberi

Lezzetli Haberler

Yılbaşı Pastaları: Yeni Yıla Özel 32 Yılbaşı Pastası Tarifi
Pişmemiş Hindi Nasıl Saklanır?
Yılbaşı Kekleri: Yeni Yıl Sofralarını Renklendirecek 20 Yılbaşı Keki
Karton Bardaktan Kahve İçmek Neden Tehlikeli?
Glaze Tekniği Nedir, Glaze Nasıl Yapılır?
2024'te YouTube Kanalımızda En Sevilen 10 Video