Somon Nasıl Pişirilir: Somon Pişirme Teknikleri
Somon nasıl pişirilir? Somon pişirirken nelere dikkat etmek gerekir? İşte, fırında, tavada, ızgarada ve şişte somon pişirme teknikleri:

İskandinav ülkelerinde sık sık tüketilen somon, omega 3 bakımından son derece zengindir. Yağlı bir balık türü olan somon, kızartma, fırınlama ve ızgara usulüyle pişirilebilir. Ayrıca sashimi gibi bazı tariflerde hiç pişirilmeden de servis edilebilir. Somonun lezzetini arttırmak için limon ve zeytinyağından oluşan marine soslarının kullanılması önerilir. 



Tavada Somon Nasıl Pişirilir?

  1. Eğer somonu tavada kızartarak pişirecekseniz, teflon veya yapışmaz yüzeyli bir tava kullanmaya özen gösterin.
  2. Somon yağlı bir balık olduğu için, pişirme esnasında ya çok az, ya da hiç yağ kullanmamak gerekir.
  3. Somonu tavada arkalı önlü olacak şekilde yaklaşık 10 dakika pişirebilirsiniz.
  4. Balık yağını salıp bej rengini almaya başladığında pişmiş demektir. Eğer pişirme işlemini uzun tutarsanız, balık kısa sürede kurumaya başlar.

Fırında Somon Nasıl Pişirilir?

  1. Somonu fırında pişirmeden önce, sevdiğiniz balık soslarından biriyle marine edebilirsiniz.
  2. Ardından yağlı kağıt serili fırın tepsisine balıklarınızı dizin. 
  3. Balıkların kenarına dilimlenmiş limon ve defne yaprağı ekleyin.
  4. Balığın kalınlığına göre 200 dereceli fırında 10-15 dakika pişirmek yeterli olacaktır.
  5. Eğer balık çok kalınsa, pişirme süresi uzayabilir. Somonu fırında pişirirken, üzerine yağ eklemenize gerek yoktur.


Izgarada Somon Nasıl Pişirilir?

  1. Öncelikle bir kasenin içerisine zeytinyağı, sarımsak, limon ve tuz ekleyip karıştırın.
  2. Pişireceğiniz somonları, bu sosun içerisinde 5-10 dakika terbiye edin.
  3. Somonu ızgaraya aldıktan sonra her yüzünü 5-6 dakika pişirin. İki tarafı da güzelce piştikten sonra sıcak sıcak servis edebilirsiniz.

Somon Nasıl Poşe Edilir?

  1. Poşe tekniği, sıcak suyun içinde pişirme yöntemi olarak da bilinir.
  2. Somonu poşelemek için öncelikle baharatlarla güzelce harmanlayın. Ardından streç film ile sarın.
  3. Kaynar suyun içerisine streç filme sarılı somonu yavaşça bırakın.
  4. Yaklaşık 10 dakika içinde balığınız pişecektir.

Şişte Somon Nasıl Yapılır?

  1. Somonu şişte pişirmek için, küp küp doğrayın.
  2. Somonları limon suyu ve zeytinyağı ile marine edin.
  3. Ardından tahta şişlere geçirin. İsteğe göre farklı malzemeleri de şişe ilave edebilirsiniz.
  4. Hazırladığınız şişleri fırında veya ızgarada kolayca pişirebilirsiniz.


Şunlara da göz atın;

  1. Uskumru nasıl pişirilir?
  2. Sarıkanat nasıl pişirilir?
  3. Kefal nasıl pişirilir?
  4. Palamut nasıl pişirilir?
  5. Sardalya nasıl pişirilir?

Haber Kategorileri

Pişirme Yöntemleri

Lezzetli Haberler

Zeytinyağı Nasıl Seçilir?
Fırında Balık Tarifleri: Birbirinden Lezzetli 14 Farklı Fırında Balık Tarifi
Bolu Yöresel Yemekleri: Bolu Mutfağından 14 Meşhur Tarif
Boğaz Gıcıklanmasına Ne İyi Gelir?
Bir Uzmana Göre Mod Yükselten, İyi Hissettiren 10 Yiyecek
Avokadolu Salata Tarifleri: Düşük Kalorili 10 Tarif