Soğan Tozu Yerine Ne Kullanılır: 7 Farklı İkame
Soğan tozu, yemeklere lezzet katmak amacıyla kullanılan bir baharat çeşididir. Peki, soğan tozu yerine ne kullanılır? İşte, soğan tozu yerine kullanılan 7 farklı besin:

Soğan tozu, soğanın kurutularak toz haline getirilmesiyle elde edilen bir baharattır. Çorba, güveç, et ve sebze yemeklerinde kullanılan soğan tozu, yemeklere zengin ve lezzetli bir tat katar. Ancak elinizdeki soğan tozu bittiyse veya evde hiç soğan tozu yoksa, bunun yerine kullanabileceğiniz başka malzemeler de vardır. Bu yazımızda tat bakımından soğan tozu yerine kullanabileceğiniz malzemeleri açıklıyoruz. 

  1. Granül Soğan

Granül soğan, iri bir şekilde parçalara sahip olan bir kuru soğan türüdür. Soğan tozuna göre daha büyük parçalara ve daha konsantre bir tada sahiptir. Özellikle soslarda ve marine işlemlerinde kullanılır. Granül soğanı, güçlü bir aroma katmak istediğiniz yemeklerde kullanabilirsiniz.

  1. Sarımsak Tozu

Sarımsak tozu, doğrudan soğan tadı veremese de yemeklere aroma ve lezzet katma konusunda çok başarılıdır. Özellikle et ve makarna soslarında soğan tozu yerine sarımsak tozuna yer verebilirsiniz.

  1. Kereviz Tohumu

Kereviz tohumu, hafif dünyevi ve biberli bir tada sahiptir. Doğrudan soğan tozu yerine geçmese de, çorba ve güveçlerde mükemmel bir alternatiftir. 1 yemek kaşığı soğan tozu yerine, 1/4 çay kaşığı kereviz tohumu kullanabilirsiniz. 

  1. Soğan Ezmesi

Soğan ezmesi, pişirilen ve ezilen soğanlardan yapılan bir macun çeşididir. Güçlü ve keskin bir tada sahip olan soğan ezmesi, kızartmalarda ve Asya mutfağı yemeklerinde kullanılır. 

  1. Arpacık Soğan

Soğan tozu yerine hem taze, hem de kurutulmuş arpacık soğan kullanabilirsiniz. Arpacık soğanı ince ince kıyarak sevdiğiniz yemeklere ekleyebilirsiniz. 1 yemek kaşığı soğan tozu için, 1 veya 2 adet arpacık soğan kullanmak yeterlidir.

  1. Frenk Soğanı

Frenk soğanı, soğan tozu ile benzer bir tada sahiptir. Özellikle salata ve kısa sürede pişirilen yemeklerde kullanılabilir. 1 yemek kaşığı soğan tozu için, 2 yemek kaşığı ince kıyılmış frenk soğanı kullanabilirsiniz. 

  1. Rezene Soğanı

Rezene soğanı, meyan kökü ile benzer bir tada sahiptir. Özellikle Akdeniz ve İtalyan mutfağında kullanılır. 1 yemek kaşığı soğan tozu yerine, 1 çay kaşığı ince kıyılmış rezene soğanı kullanabilirsiniz.

Şunlara da göz atın;

  1. Chia tohumu yerine ne kullanılır?
  2. Mayonez yerine ne kullanılır?
  3. Parmesan peyniri yerine ne kullanılır?
  4. Kimyon yerine ne kullanılır?
  5. Kişniş yerine ne kullanılır?

Haber Kategorileri

Malzeme Rehberi

Lezzetli Haberler

Americano Nedir, Nasıl Yapılır?
Pizza Kaç Kalori? Nasıl Hesaplanır?
Mehmet Yaşin: Bizde glutensiz beslenmek moda oldu
Hangi Burç Hangi Keki Sever?
Sirke Anası Yenir Mi?
20 Kasım 2024 Masterchef: İlk Oyunun Kazananı Belli Oldu!