Düşük Sodyum İçeren 6 Süper Besin
Çok fazla sodyum alımı, kalp hastalıkları başta olmak üzere birçok hastalığa davetiye çıkarabilir. İşte, beslenmenize ekleyebileceğiniz düşük sodyumlu 6 besin:

Muhtemelen çok fazla tuz yemenin zararlı olabileceğini duymuşsunuzdur. Bazen siz farkına bile varmadan zarar veriyor. Örneğin, diyetinizde çok fazla tuz bulunması, yüksek tansiyona yol açabilir. Yüksek tansiyon için risk faktörleri arasında diyabet, aile öyküsü, genetik ve yaşam tarzı seçimleri gibi belirli durumlar yer alır. Bununla birlikte, kan basıncınızı kontrol etmenize ve yönetmenize yardımcı olmak için yaşam tarzı seçimlerinizi değiştirebilirsiniz. Kalp sağlığı için sodyum oranı düşük olan besinler diyete eklenmelidir. Sağlık sitesi Healthline'ın haberine göre kalp sağlığına iyi gelen sodyum oranı düşük 6 besin:

  1. Sebzeler

Taze ve dondurulmuş sebzelerin sodyum içeriği genellikle çok düşüktür. Özellikle konserve sebzeler, sodyum bakımından zengindir. Konserve sebzeler yerine taze veya dondurulmuş sebzeler tüketmek, sağlık açısından daha faydalıdır. 

  1. Tatlı Patates

Uzmanlara göre fırınlanmış patates ve tatlı patatesin sodyum oranı düşük, potasyum oranı ise yüksektir. Bu yüzden diyete fırınlanmış patates veya tatlı patates eklemek, sodyum miktarını azaltmanıza yardımcı olabilir.

  1. Fındık

Tuzsuz fındıklar, mükemmel bir atıştırmalıktır çünkü hiç sodyum içermezler. Ancak fındığı hazır olarak almak yerine, kabuklu bir şekilde almanız daha doğru olur. Kabuğundan çıkardığınız fındıklar işlenmemiştir ve sodyum içerikleri yoktur. Ayrıca kabuklarından çıkarmanız uzun süreceği için aşırı yemeyi önleyebilirsiniz.

  1. Meyveler

Sebzeler gibi meyveler de doğal olarak düşük sodyum içerir. Elma, kayısı, papaya ve armudun yanı sıra kalp dostu potasyumla dolu olan muz da en iyi seçimlerinizdir. Hayatınızdaki diğer şekerlerin yerine meyve koymayı deneyin. Kurabiye kurabiyeleri yerine bir elma veya biraz kayısı yiyerek sağlıklı bir beslenmeyi benimseyebilirsiniz.

  1. Yoğurt

Yoğurdun sodyum oranı oldukça düşüktür. Sade yoğurdu tercih etmeyi ve ilave şeker içerdikleri için aromalı seçeneklerden kaçınmayı deneyin. Hazır yoğurt yerine ev yapımı yoğurt tercih edin. Sade yoğurdun tadını sevmiyorsanız, içerisine taze meyveler ekleyerek tatlandırabilirsiniz.

  1. Fasulye ve Tahıllar

Fasulye ve mercimeğin yanı sıra tahılların da sodyum oranı düşüktür. Yulaf gibi tahıllar ayrıca kötü kolesterolü düşürmeye ve tip 2 diyabet riskinizi azaltmaya yardımcı olabilir. Güne bir kase yulaf ezmesiyle başlayın; üstüne meyveler, kuruyemişler ve biraz tarçın ekleyerek lezzet katabilirsiniz.

Şunlara da göz atın;

  1. Sodyum zengini besinler
  2. Düşük sodyum belirtileri nelerdir?
  3. Sodyum diyeti nasıl yapılır?
  4. C vitamini içeren besinler
  5. Kalsiyum içeren besinler

Haber Kategorileri

Sağlıklı Beslenme

Lezzetli Haberler

Americano Nedir, Nasıl Yapılır?
Pizza Kaç Kalori? Nasıl Hesaplanır?
Mehmet Yaşin: Bizde glutensiz beslenmek moda oldu
Hangi Burç Hangi Keki Sever?
Sirke Anası Yenir Mi?
20 Kasım 2024 Masterchef: İlk Oyunun Kazananı Belli Oldu!