Siyah Nokta Maskeleri: Ev Yapımı 9 Maske Tarifi
Siyah nokta nedir, neden oluşur? Siyah noktaları gidermek için ne yapmak gerekir? İşte, siyah noktaları gidermek için evde kolayca hazırlayabileceğiniz 9 doğal maske tarifi:

Siyah nokta, ciltteki foliküllerin tıkanması sonucunda oluşan cilt problemidir. Vücutta en çok yüz bölgesinde görülen siyah noktalar, kişiyi rahatsız edecek düzeye ulaşabilir. Siyah nokta oluşumuna cildi temiz tutmamak, yağlı cilde sahip olmak, yağlı yiyecekler tüketmek, kire maruz kalmak ve stresli olmak gibi faktörler neden olabilir. Siyah noktaların temizlenmesi için piyasada birbirinden farklı kozmetik ürünler olsa da, en doğru tedaviyi doktorun vereceği reçeteli ilaç ve kremlerle yapabilirsiniz. Kimyasal ürünler kullanmak yerine, evde kendi ellerinizle hazırlayabileceğiniz doğal maskeleri de deneyebilirsiniz. 

Evde Siyah Nokta Maskesi Nasıl Yapılır?

  1. Ballı siyah nokta maskesi:

Bal, gözenekleri açma özelliğine sahip olan bir besindir. Balı, parmaklarınızda siyah noktaların olduğu bölgelere hafifçe vurarak uygulayın. Uygulama bittiğinde ılık suyla cildinizi durulayın.

  1. Yumurta akı siyah nokta maskesi:

1 adet yumurta akını köpürene kadar çırpın. Üzerine 1/4 çay kaşığı limon suyu ve 1/2 çay kaşığı kil tozu ekleyerek karıştırın. Karışımı, siyah nokta olan bölgelere uygulayın ve 10 dakika bekletin. Ardından ılık suyla cildinizi durulayın ve nemlendirici sürün.

  1. Killi siyah nokta maskesi:

2 tatlı kaşığı kırmızı kil, 1 çay kaşığı ezilmiş avokado ve 3 tatlı kaşığı gül suyunu karıştırın. Maskeyi siyah nokta bölgelerine sürün. Maskenin rengi açılmaya başladığında cildinizi ılık suyla durulayın.

  1. Çay ağacı yağı maskesi:

1 damla çay ağacı yağını 3 tatlı kaşığı bentonit kili ve su ile karıştırın. Cildinizin tamamına uygulayın. 20 dakika sonra ılık bir bezle cildinizi temizleyin.

  1. Şeker-bal maskesi:

1 tatlı kaşığı toz şeker ve 1 tatlı kaşığı balı karıştırıp bir tencerede ısıtın. Daha sonra ılıması için oda sıcaklığında bekletin. Uygun bir sıcaklığa geldiğinde siyah nokta bölgelerine uygulayın ve 15 dakika bekleyin. Daha sonra maskeyi nazikçe soyun ve cildinizi bol suyla durulayın.

  1. Karbonat maskesi:

2 tatlı kaşığı karbonatı, 2 tatlı kaşığı sütle karıştırın. Karışımı parmak uçlarınızla nazikçe siyah nokta olan bölgelere uygulayın. Maske kurumaya başladığında cildinizi durulayın.

  1. Süt-bal maskesi:

1/4 fincan sütü, 2 tatlı kaşığı bal ile karıştırın. Makyaj temizleme pamuğunu karışıma batırarak cildinize uygulayın. Maskeyi 15 dakika beklettikten sonra, cildinizi ılık suyla durulayın.

  1. Yoğurt-yulaf maskesi:

1 yemek kaşığı yulaf ununa, 1 tatlı kaşığı zeytinyağı ve 1 yemek kaşığı limon suyu ekleyip karıştırın. Daha sonra yarım yemek kaşığı yoğurt ilave edip tekrar karıştırın. Hazırladığınız maskeyi fırça veya parmaklarınızla cildinize uygulayın. 20 dakika beklettikten sonra önce ılık, sonra soğuk suyla durulayın.

  1. Yeşil çay maskesi:

1 yemek kaşığı yeşil çayı havanda ezerek toz haline getirin. Yeşil çaya macun kıvamına gelene kadar azar azar limon suyu ekleyin. Kıvam alınca bir parça tuz ekleyin ve cildinize uygulayın. 15 dakika bekledikten sonra ılık suyla durulayın.


Bu maskeleri haftada en fazla 2 kez uygulayabilirsiniz.


Önemli Not: Bu maskeleri evde kolayca hazırlayıp bakım rutininize ekleyebilirsiniz. Ancak bazı besinlerin, bazı ciltlerde hassasiyete ve alerjiye yol açabileceğini unutmayın. Maskeyi uygulamadan önce küçük bir alandan yama testi yapın. Cildinizde herhangi bir kızarıklık, kaşıntı veya rahatsızlık fark ederseniz, maskeyi kesinlikle uygulamayın.


Şunlara da göz atın;

  1. Gözenek sıkılaştırıcı maskeler
  2. Kırışıklık giderici maskeler
  3. Maya maskesi nasıl yapılır?
  4. Karbonat maskesi ne işe yarar?
  5. Avokado maskesi nasıl yapılır?

Haber Kategorileri

Güzellik Reçeteleri

Lezzetli Haberler

Masterchef All Star Şampiyonu Yemek Akademisi Açıyor
Atina’nın sokak lezzetleri
Kuru Üzüm Suyunun Faydaları Nelerdir?
4 Kasım 2024 Masterchef: Kaptanlık Oyununu Kim Kazandı?
Soğuk Algınlığı Ne Kadar Süre Bulaşıcı?
Evde White Chocolate Mocha Nasıl Yapılır?