Şişkinliğe İyi Gelen 8 Faydalı Bitki Çayı
Şişkinlik için hangi çaylar içilebilir? Şişkinliğe iyi gelen çaylar nelerdir? İşte, yemek sonrası şişkinliğe iyi gelen, sindirimi kolaylaştıran, evde yapabileceğiniz 8 nefis bitki çayı:

Sindirim sisteminde bazı durumlara bağlı olarak gaz oluşur. Bu gaz karın bölgesinde gerginlik yaratır ve şişkinlik hissine sebep olur. Özellikle yemek yedikten sonra görülen şişkinlik, dengesiz bağırsak bakterileri, ülserler, kabızlık ve parazitik enfeksiyonlar nedeniyle oluşabilir. Şişkinlik durumunda ilk akla gelen çözüm soda olsa da, bazı bitki çayları sindirimi kolaylaştırır ve şişkinlik hissini azaltabilir. İşte, şişkinliğe iyi gelen bitki çayları:

  1. Nane çayı

Sindirim sorunlarını yatıştırır. Daha eski test tüpü ve hayvan çalışmaları, nanede bulunan bitki bileşiklerinin bağırsakta bulunan ve şişkinliğe katkıda bulunabilecek bağışıklık hücrelerinin aktivitesini engelleyebileceğini düşündürmektedir. Çalışmalar ayrıca nanenin bağırsak spazmlarını ve bunlara eşlik edebilecek şişkinlik ve ağrıyı hafifletebilecek bağırsakları rahatlattığını gösteriyor.

Bakınız; Nane çayı nasıl yapılır?

  1. Melisa çayı

Melisa çayı, şişkinlik ve gaz gibi hafif sindirim sorunlarını gidermek için kullanılmıştır. Bazı çalışmalar, melisa balsamının bağırsak spazmlarını hafifletebileceğini ve düzenliliği destekleyebileceğini öne sürüyor. Ancak daha fazla araştırmaya ihtiyaç vardır.

Bakınız; Melisa çayının faydaları nelerdir?

  1. Pelin otu çayı

Pelin, acı yapraklı yeşil bir bitkidir. Pelin otu, bazen sindirimi desteklemek için kullanılır. Çalışmalar, pelin otunun şişkinlikten sorumlu olabilecek parazitleri de öldürebileceğini bildirmektedir. Bununla birlikte, pelin çayının kendisi şişkinliği önleyici etkiler açısından test edilmemiştir.

  1. Zencefil çayı

Zencefil çayı, eski zamanlardan beri mide rahatsızlıkları için kullanılır. Zencefil çayının şişkinlik üzerindeki etkisi konusunda daha fazla araştırmaya ihtiyaç duyulsa da, bu etkileri hafifletebileceği düşünülmektedir.

Bakınız; Limonlu zencefil çayının faydaları nelerdir?

  1. Rezene çayı

Rezene tohumları, çay yapımında kullanılır. Genellikle karın ağrısı, şişkinlik ve kabızlık problemleri için kullanılan bu çay, ülserlere karşı koruma sağlayabilir. 

Bakınız; Rezene çayının faydaları nelerdir?

  1. Centiyana çayı

Centiyana çayı, Gentiana lutea bitkisinin köklerinden yapılır ve başlangıçta tatlı bir tada sahip olabilir, ancak bunu acı bir tat takip eder. Şişkinlik, gaz ve diğer sindirim sorunlarına yardımcı olmak için kullanılır.

  1. Papatya çayı

Papatya çayı, sakinleştirici etkisinin yanı sıra sindirim sorunları için de kullanılır. Papatya çayı ayrıca karın ağrısı ve ülserleri azaltmaya yardımcı olabilir.

Bakınız; Papatya çayı nasıl yapılır?

  1. Melek kökü çayı

Bu çay, kereviz ailesinin bir üyesi olan Angelica archangelica bitkisinin köklerinden yapılır. Bitki acı bir tada sahiptir, ancak melisa çayı ile demlendiğinde tadı daha iyidir. Test tüpü çalışmaları, melek otu kökünün, şişkinliğin bir suçlusu olan kabızlığı hafifletmeye yardımcı olabilecek özelliklere sahip olduğunu belirtiyor.

Önemli Not: Herhangi bir kronik rahatsızlığınız varsa, alerjik bünyeye sahipseniz, ilaç kullanıyorsanız, hamileyseniz bu çayları tüketmeden önce doktora başvurun.

Şunlara da göz atın;

  1. Baş ağrılarına iyi gelen bitki çayları
  2. Depresyona iyi gelen bitki çayları
  3. Adet söktürücü bitki çayları
  4. Bitki çayının yanına ne gider?
  5. Dünyada en çok tüketilen çay çeşitleri

Haber Kategorileri

Sağlıklı Beslenme

Lezzetli Haberler

Kış Meyveli Cheesecake Tarifleri: 10 Farklı Kış Meyveli Cheesecake Tarifi
Gripler Neden Geçmiyor?
Kahvaltı Yapmak Neden Önemli?
İstanbul Kore Restoranları: En Lezzetli 10 Kore Yemeği Mekanı
Ev Yapımı 12 Çikolata Tarifi
Hamilelikte Mide Ağrısına Ne İyi Gelir?