Sincap Eti Yenir Mi?
Sincap eti yenir mi? Sincap hangi ülkelerde yenir? Sincap avlamak yasak mı? Sincap etinin tadı neye benzer? İşte, sincap eti hakkında merak edilenler:

Sincapgiller familyasında yer alan sincap, kemirici memeliler grubundan bir canlıdır. Omurgalı hayvanlar sınıfında bulunan sincapların gözleri iri ve parlaktır. Arka ayakları önlere göre daha uzun ve güçlüdür. Boyları ortalama 18-25 cm uzunluğundadır. Ağaçlarda yaşayan bu canlılar, otoburdur. Sincaplar İzlanda ve Akdeniz adaları haricindeki her yerde yaşayabilir. Ülkemizde ise İstanbul'daki ormanlık alanlarda, Trakya'da, Balıkesir Ören'de, Karadeniz'de, Kuzey Anadolu'da ve Toros Dağları'nda yaşadıkları bilinmektedir. Sincaplar, meşe palamudu, ceviz, fındık, badem, tomurcuk, ağaç kabukları, böcekler ve kuş yavruları ile beslenirler. Sincaplar tohumları toprak altına saklar ve bazen bu tohumların yerlerini unutur. Bu sayede yeni ağaç fidanları oluşur.

Sincap Eti Yenir Mi?

Sincap eti, ülkemizde yenilmeyen ve yenilmesi uygun olmayan et çeşitleri arasındadır. Ancak İngiltere, Amerika gibi bazı ülkelerin restoranlarında tüketimi oldukça yaygındır. Deneyen kişiler, sincap etinin tavşan ve tavuk karışımı bir tada sahip olduğunu söylemektedir. Sincabın yumuşak ve tatlı bir tadı olduğu da belirtilmektedir. Sincap etinin en yoğun olduğu yer, arka ayaklarındaki kısımdır. Sincap eti, pişirilmeden önce derisi soyulur. Pişirdikten sonra küçüldüğü için orta boyutlarda olacak şekilde dilimlenir veya bütün bir halde bırakılır. Sincap eti, kızartma, kavurma, yavaş pişirme ve güveç teknikleriyle pişirilebilir.



Sincap Eti Yemek Güvenli Mi?

Sincaplar, kene, pire kaynaklı hastalıklar ve parazitler taşır. Bu yüzden avlandıktan sonra tüketilen sincapların, insanlara hastalık bulaştırma riski mevcuttur. Özellikle yaz ayları, sincapların en çok pire, kene, bit ve akar barındırdığı mevsimdir. Bunun dışında sincabın en tehlikeli bölgesi ise beynidir. Çünkü bu kemirgenler arasında yaygın olan prion hastalığı, sincap beyninin tüketilmesi halinde ölümcül sonuçlara yol açabilir. Bu tür hastalıklara yakalanmamak için, sincap satan yerlerde omurilik sıvıları ve beyinleri dikkatli bir şekilde temizlenir. Ancak kaçak avlanma ile elde edilen sincapların tüketilmesi kesinlikle uygun değildir ve ciddi sorunlara neden olabilir.

Sincap Avlamak Yasak Mı?

Ülkemizdeki sincaplar, genellikle postları için avlanırlar ve Türkiye'deki sayıları hızlıca azalmaktadır. Ülkemizdeki durumları çok hassas olan bu hayvanlar, st statüsündedir. Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü tarafından sincap türlerinin CİTES sözleşmesi kapsamında doğadan alarak beslenmesi, büyütülmesi, satılması ve satın alınmasının yasak olduğu belirtilmiştir.


Şunlara da göz atın;

  1. Leylek eti yenir mi?
  2. Güvercin eti yenir mi?
  3. Salyangoz yenir mi?
  4. Geyik eti yenir mi?
  5. Kirpi eti yenir mi?

Haber Kategorileri

Gıda Güvenliği

Lezzetli Haberler

Donut Tarifleri: Farklı Çeşitleriyle 8 Nefis Donut Tarifi
Patlıcanlı Meze Tarifleri: Patlıcanla Yapılan 13 Meze Tarifi
20 Ülkeden Yılbaşı Yemekleri: Farklı Ülkelerden Yılbaşına Özel Yemekler
İlginç Bir Yılbaşı Geleneği: 12 Üzüm Yeme Ritüeli
Yılbaşı İçin Cilt Bakımı Önerileri
Misafir İçin Kahvaltı Tarifleri: Şık ve Pratik 20 Tarif