İşletmenizin hikayesini anlatır mısınız?
2012 yılında çeşitli organizasyonlar için butik ve catering ürünleri hazırlayarak başladım. Gün geçtikçe sağlıklı, görsel ve lezzetli pastalarımı sevenlerin sayısı arttı ve işlerim ilerlemeye başladı. Birçok kişi ve kuruluştan gelen talepler artınca, Şımarık Tatlar adını taşıyan işim Göktürk’teki dükkanıma dönüştü. 9 ay önce açıldı. Kısa sürede, hem tasarımı (kişisel olarak tasarladım) çok sevildi, hem de lezzetler aynı ilgiyle karşılandı.
İşletmenizin en çok tercih edilen ürünleri hangileridir?
En çok tercih edilen ürünlerimiz arasında yaş pastalar ve özel gün kutlamaları için butik pastalar, Paris-Brest, kıtır bademli polka, lotuslu cheesecake, San Sebastian cheesecake, tiramisu cup, günlük özel kurabiyeler bulunmaktadır. Sevilen ürün yelpazemiz geniştir. Kahvaltılarımız ve sağlıklı salata bowl kaselerimiz de çok tercih edilmektedir.
Gluten içermeyen veya vegan ürünleriniz var mı?
Glutensiz kurabiye çeşitleri ve vegan pastalarımız var.
Pasta yapmanın püf noktaları nelerdir?
Pasta yapmanın püf noktaları; İlk önce pandispanya. Pandispanya, pastanın en önemli detayıdır. Ne çok kek kıvamında olmalı, ne de yapay bir sünger yumuşaklığına sahip olmalıdır. Pandispanya yaparken kuru malzemelerin elenip iyi karıştırılmış olması gerekir. Yumurtaların taze ve oda sıcaklığında olması önemlidir; bir gün dinlenmiş bir pandispanya, pastanın çok iyi sonuç vermesini sağlar. Pastaya konulacak kremanın çok soğuk olmaması önemlidir. Ayrıca meyveli yapılacaksa, meyvelerin suyunun iyice alınması ve pastanın sulanmaması için kurutulmuş olarak konulması gerekmektedir. Bu, pastanın görsel ve lezzet kalitesini artırır.
Malzemeler;
Yapılışı: Yumurta ve şeker çırpılır. Bir tavada tereyağı eritilir, ardından bal eklenir. Elde edilen karışıma karbonat eklenir. Bu karışım çırptığımız yumurtaya ilave edilir. Yavaşça un eklenerek karıştırılır. 180 derece fırında 40-60 dakika arası tepsiye spatula yardımıyla ince olarak sürülür. Yaklaşık 10 dakika pişirildikten sonra, sekiz kat olacak şekilde aralarına krema sürülüp dinlendirilir. İki saat dinlendikten sonra servis yapılır.
Malzemeler;
Yapılışı: Taze peynir ve şeker mikserde çırpılır, ardından krema eklenir. Son olarak yumurtalar tek tek eklenir. 26 cm çapında kelepçeli bir kalıba dökülür ve 140 derece fırında 90 dakika pişirilir. Piştikten sonra 1 gün dolapta dinlendirilir. Üzeri için 100 gram lotus kreması mikrodalgada eritilir ve üzerine dökülür. Sonrasında servis yapılır.
Malzemeler;
Yapılışı: Bütün malzemeler ocakta kavrulur ve mikserde düşük seviyede çırpılarak soğuması sağlanır. Ardından 5 adet yumurta teker teker eklenerek mikserden alınır. Karışım, şanti torbası yardımıyla 40'a 60 tepsiye ceviz büyüklüğünde sıkılarak 170 derecede 45 dakika pişirilir. Krema malzemeleri güzelce ocakta pişirilir.
Röportaj: Selin Hıdır