Sofralarınızda farklı bir sunum ve göz alıcı konseptler yaratmayı seviyorsanız, doğru yerdesiniz. Canlı renklerin ön plana çıktığı davet sofralarında, şık sunumlu ikramlar hazırlayabilirsiniz. Masa örtüsü ve dekorlara karar verdikten sonra yapmanız gereken kolları sıvamak ve mutfağa girmek. Kalabalık sofralara çok yakışacak birbirinden lezzetli 15 ikramlık tarifini bir araya getirdik. Listedeki tarifleri ilham almak için kullanabilir, daha fazlasına davet yemeklerinden ulaşabilirsiniz. İşte, görenleri kendine hayran bırakacak 15 şık ikramlık tarifi:
Tempura tabağı, sebze ve deniz ürünlerinin deep frying yöntemini kullanarak pişirilmesine denir. Japon mutfağında sık sık tüketilen acılı karides tempura, davet sofralarında hafifliği ön planda tutmak isteyenler için idealdir. İtalyan antipasti olarak da bilinen bruschetta, ana yemeklerden önce sunulan bir çeşit ordövr tabağıdır. Kalabalık sofralarda başlangıç olarak sunulabilir. Sofralarında hamur işi tariflere yer vermek isteyenler, mozzarella, rokfor, badem ve biber çeşitleri ile hazırlanan kiş tarifini deneyebilir. İsteğe göre şarküteri ürünleri de kullanabilirsiniz. Yaprak sarmanın Türk mutfağındaki yeri bir başkadır. Ancak farklılık yapmak isteyenler, sarmanın iç harcında kıyma kullanabilir. Şık bir sunum için tabağınızı limon dilimleri ve nar taneleri ile süsleyebilirsiniz. İtalyan mutfağında sık sık yer verilen carpaccio, isteğe göre çiğ et, balık ve sebzelerle hazırlanır. Yemeklerin yanında atıştırmalık olarak sunulan dana carpaccio, ortalama 20 dakikada hazırlanır. Davet sofralarının olmazsa olmazı kanepelerdir. Farklı tatlar denemek isteyenler için ton balığı, karides ve greyfurt ile süslenen nefis kanepeleri öneriyoruz. Genellikle kıymalı harç ile hazırlanan lazanyayı, davet sofraları için daha hafif bir hale getirmeye ne dersiniz? Havuç, kabak, bezelye ve mısır ile hazırlanan sebzeli lazanyaları, dilimleyerek servis edebilirsiniz. Ana malzemeleri kaşar peyniri ve galeta unu olan kroketleri, yemeklerin yanında servis edebilirsiniz. Kaşar kroketlerin yanında ketçap, mayonez gibi soslar çıkarmayı ihmal etmeyin. Farklı mutfakları denemek isteyenleri böyle alalım. Görünümü ile sushiyi andıran kimbap, Kore'nin en popüler yemeklerindendir. İşe giderken, pikniğe giderken veya hasta ziyaretlerinde hazırlanan kimbaplar kutulara konularak götürülür. Sushi yapımında kullanılan yosunun tadını sevmeyenler için, nefis bir tarifimiz var. Bir suşi çeşidi olan nigiri, levrek, karides veya somon gibi deniz ürünleriyle hazırlanır. Davet sofralarında da önemli bir yere sahiptir. Orkinos, aslında çok yakından tanıdığımız ton balığının ta kendisidir. Genelde konserve olarak satıldığı için, diğer balıklardan daha farklıdır. Orkinosu sebze demetiyle birlikte sunarak hem sağlıklı, hem de hafif bir yemek hazırlayabilirsiniz. Somon, rezene ve labne peyniri ile hazırlanan muffinler, isteğe göre siyah havyar ile süslenebilir. Küçük kalıplarda sunulan somonlu muffinler, ana yemeklerin en lezzetli eşlikçisidir. İç harcında ricotta peyniri ve ıspanak kullanılan bu rulolar, kabalık sofraların vazgeçilmezidir. İsteğe göre farklı peynir çeşitleri de kullanılabilir. Kokteyl sofralarına çok yakışan fıstıklı makaronlar, sevgili Deniz Orhun'un tarifinden.. Davet sofraları tatlısız olmaz diyenler için, krema ve taze nane ile hazırlanan nefis trufflerimiz var. Hazırladığınız truffleri şık bir şekilde sunmak için küçük muffin kalıplarına koyabilir veya kürdan batırabilirsiniz. Şunlara da göz atın;