Şekerci Cafer Erol'un Kuruluş Hikayesi
Şekerci Cafer Erol nasıl kuruldu? Cafer Erol'un satış müdürü İbrahim Kanat, sizler için Başak Okşak'ın sorularını cevapladı.

Cafer Erol'un hikayesini anlatabilir misiniz?

Şekerci Cafer Erol yolculuğuna ilk 1807 yılında Sirkeci'de başlamış. Osmanlı saray mutfağına lokum, badem ezmesi, akide şekeri, pekmez gibi ürünler yaparak geliyor. Yeniçeriler, sultan hazretlerine sevgisini göstermek için Şekerci Cafer Erol'a tatlılar yaptırıyor. Savaş Dönemiyle birlikte işletmeyi kuranlar memleketlerine dönüyor. Daha sonra 1945 yılında Cafer Erol'un oğlu ve ustam olan Mehmet birlikte Kadıköy'deki Cafer Erol'u açıyorlar. Nurtekin Bey, babasından gördüğü tarif ve reçeteleri aynı şekilde koruyor. 

Ne zamandır beri burada çalışıyorsunuz?

10 yaşından beri bu dükkanda çalışıyorum. Tulumba, akide şekeri imalatıyla başladık. 5. kuşak Mehmet Usta'nın yanında çırak olarak mesleğe başladım. Zamanla bu işin içeriğini öğrenmek ve ustalarımın yanında yetişmek istedim. 35 senedir buradayım, usta-çırak ilişkisi hala devam ediyor. 

Badem ezmesi nereden geliyor?

Bebek badem ezmesi, Osmanlı zamanında gayrimüslimlerin saraya hediye ettiği badem ezmesinden geliyor. Biz bu ezmeyi %90 badem, %10 pudra şekeri ile hazırlıyoruz. İçme suyuyla da fermantasyonunu yapıyoruz. Dinlendikten sonra da demir makaslarla küçük küçük kesiyoruz. 

Yılbaşı zamanı yaptığınız konseptler çok seviliyor değil mi?

Evet, yaklaşık 6-7 senedir bu konsepti yapıyoruz. Geçmişten günümüze kadar var olan yapıyı korumaya çalışıyoruz. Ancak yeni jenerasyon içinde bu tarz konseptlerle süslemeler yapıyoruz. İşimizi aşk ile yapıyoruz. 

Haber Kategorileri

Mekan Rehberleri Söyleşiler

Lezzetli Haberler

Elma Nasıl Saklanır: 2 Farklı Yöntem
15 Ekim 2024 Masterchef: Kaptanlık Oyununu Kim Kazandı?
Neden Margarin Kullanmaktan Kaçınmalıyız?
Ruşeym Nedir, Nasıl Kullanılır?
Pudra Şekeri Yerine Ne Kullanılır: 5 Farklı Alternatif
Dut Kurusu Çayı Nasıl Yapılır?