Şeker Pancarı Nasıl Pişirilir: Tencerede ve Fırında Pişirme Yöntemleri
Şeker pancarı tencerede ve fırında nasıl pişirilir? Şeker pancarı hangi yemeklerde kullanılır? İşte, sağlık açısından çok faydalı olan ve hafifliğiyle diyet listelerine eklenen şeker pancarını pişirme yöntemleri:

Ispanakgiller familyasının bir üyesi olan şeker pancarı, şeker üretiminde kullanılan bir bitkidir. Dışarıdan bakıldığında sarımsı bir renge sahip olan şeker pancarının içi beyaz renklidir ve etkilidir. Koni görünüme sahip olan şeker pancarının 100 gramı, yaklaşık 50 kaloridir. Bu yüzden diyet listeleri için önerilen bir besindir. Karasal iklimin hakim olduğu bölgelerde yetiştirilen şeker pancarı, Eylül-Ekim aylarında hasat edilir. Ülkemizde, kıyı şeritler hariç hemen her bölgede yetiştirilebilir. Şeker pancarı, hem haşlama, hem de fırınlama yöntemiyle pişirilerek farklı yemeklerde kullanılır.

Şeker Pancarı Nasıl Haşlanır?

  1. Önce pancarları yıkayın ve saplarını bıçakla kesin.
  2. Şeker pancarını tencereye aktararak üzerine soğuk su ekleyin ve tuz serpiştirin.
  3. Ardından ağır ağır haşlamaya bırakın. Pancarlar tamamen haşlandıktan sonra, buzlu suyun içerisine aktarın ve 2-3 dakika bekleyin.
  4. Daha sonra kabuklarını soyun ve bıçakla istediğiniz gibi doğrayın.
  5. Soyduğunuz pancarları bir kez daha sudan geçirdikten sonra üzerine zeytinyağı ve limon ekleyerek servis edebilirsiniz.

Şeker Pancarı Tencerede Nasıl Pişirilir?

Şeker pancarı ile zeytinyağlı bir yemek hazırlamak istiyorsanız, şu adımları takip edin;

  1. Pancarın kabuklarını soyun ve yıkayın. Küp şeklinde pancarları doğrayın.
  2. Havuçları da aynı şekilde soyup doğrayın. Tencereye zeytinyağı ve yemeklik doğranmış soğanı alın. 3-4 dakika kavurun.
  3. Soğanlar pembeleşmeye başladığında pancarları ekleyin ve kavurmaya devam edin.
  4. Üzerine havuç, bezelye, portakal suyu ve 4 bardak suyu ekleyerek karıştırın ve kapağını kapatın.
  5. Kısık ateşte 1,5 saat pişirin. Tuzunu ekledikten sonra servis edebilirsiniz.

Şeker Pancarı Fırında Nasıl Pişirilir?

  1. Pancarların saplarını kesip yıkayın ve kurulayın.
  2. Fırın tepsisine pancarları alın ve üzerinde zeytinyağı gezdirin. Baharat serpiştirerek karıştırın.
  3. Tepsinin üzerini alüminyum folyo ile kapatın. 180 dereceli fırında yaklaşık 25 dakika pişirin.
  4. Pişen pancarları servis edebilirsiniz. 
  5. Dilerseniz, pancarları zeytinyağı ile yağlayıp alüminyum folyo ile her tarafını sararak da pişirmeyi deneyebilirsiniz.

Şunlara da göz atın;

  1. Pancarlı tarifler
  2. Haşlanmış pancar nasıl kullanılır?
  3. Pancar nasıl yetiştirilir?
  4. Pancar suyunun faydaları nelerdir?
  5. Pancar yeşillikleri nasıl pişirilir?

Haber Kategorileri

Pişirme Yöntemleri

Lezzetli Haberler

Karaköy Kahvaltı Mekanları: Karaköy'ün En İyi 10 Kahvaltıcısı
Donut Tarifleri: Farklı Çeşitleriyle 8 Nefis Donut Tarifi
Patlıcanlı Meze Tarifleri: Patlıcanla Yapılan 13 Meze Tarifi
20 Ülkeden Yılbaşı Yemekleri: Farklı Ülkelerden Yılbaşına Özel Yemekler
İlginç Bir Yılbaşı Geleneği: 12 Üzüm Yeme Ritüeli
Yılbaşı İçin Cilt Bakımı Önerileri