Şeker Kullanmadan Kahve Nasıl Tatlandırılır? 10 Farklı Rafine Şekersiz Kahve Tatlandırma Yolu
Rafine şeker kullanmadan kahve nasıl tatlandırılır? Sizler için kahve tatlandırma yollarından bahsettik. İşte, birbirinden lezzetli kahve tatlandırma yolları:

Şekeri azaltma kararı aldıysanız, kahve tüketiminden de şekeri çıkarmanız gerekir. Ancak sade kahve sevmiyorsanız? Şekere ya da en sevdiğiniz aromalı şuruba ulaşmaya o kadar alışmış olabilirsiniz ki, bu gerçekten kırılması zor bir alışkanlıktır. Neyse ki kahveyi doğal aromalar, baharatlar ve yapay tatlandırıcılarla tatlandırmanın birçok sağlıklı yolu var. Sizler için şeker kullanmadan kahve tatlandırma yollarını anlattık. İşte birbirinden lezzetli kahve tatlandırma yolları:


  1. Bal

Sağlık yararları olan doğal bir tatlandırıcı için bal ekleyin. Bal, toz şeker kadar tatlı olsa da, onu daha iyi bir seçim haline getiren sağlık yararları vardır. Ham balın antioksidanları, prebiyotikleri ve vitaminleri vardır.

Bal, doğal olarak gerçekten tatlıdır ve kalorisi yüksektir, bu nedenle her seferinde biraz ekleyin.

İltihabı azaltmak için şekeri azaltmaya çalışıyorsanız, iltihap önleyici özelliklere sahip olduğundan bal harika bir seçenektir.


  1. Agave Şurubu

Agave bala benzer, ancak tadı daha ince ve daha hafiftir. Agave şurubunu yerel kafenizde otururken görmüş olabilirsiniz - toz şeker ile aynı sayıda karbonhidrat ve kaloriye sahiptir, ancak hafif, çiçeksi bir tada sahiptir. Daha koyu agave, kahvede de gerçekten iyi olan daha zengin bir tada sahiptir.

Agave şurubu, baldan daha düşük bir glisemik indeks puanına sahip olmasına rağmen fruktozda yüksektir. Bu, kan şekerinizin yükselmesini engeller.


  1. Akçaağaç Şurubu

Akçaağaç şurubu besinlere ve kendine özgü bir tada sahiptir. Muhtemelen şekerin sadece boş kalori olduğunu duymuşsunuzdur, ancak akçaağaç şurubu için durum böyle değil. Şekerden daha tatlı olma eğiliminde olsa da, antioksidanlara ve daha düşük bir glisemik indekse sahiptir, bu da vücudunuzun onu sindirmesinin daha uzun sürdüğü anlamına gelir.


  1. Pekmez

Bu kalın tatlı şurup, eser mineraller ve hafif dumanlı bir tat sunar. Pekmez, toz şeker kadar tatlı değildir, ancak sabah kahvenizi kesinlikle tatlandıracaktır. Belirgin bir acı-tatlı tadı vardır ve magnezyum ve bakır bakımından yüksektir.


  1. Hurma Şurubu

Kahvenizde karamel benzeri notaları seviyorsanız hurma şurubunu mutlaka deneyin. Hurma şurubu kalın ve vanilya ipuçlarına sahiptir, bu nedenle harika bir şeker ikamesidir. Bal veya akçaağaç şurubu kadar tatlı değil ama iki katı kadar potasyum ve magnezyum içerir.

Hurma şurubu ayrıca akçaağaç şurubu veya baldan 10 kat daha fazla antioksidan içerir.


  1. Stevia

Şekerden daha tatlı bir şeker ikamesi arıyorsanız, stevia'yı deneyin. Stevia kullanmak için kahvenize birkaç damla sıvı stevia ekleyin veya küçük bir kaşık stevia özü tozu karıştırın.

Stevia, stevia bitkisinin yapraklarından geldiği için popüler yapay tatlandırıcılardan daha doğaldır.


  1. Vanilya

Kahvenizdeki birkaç damla vanilya size unlu mamülleri hatırlatabilir! Vanilya gibi aromalı özlerde şeker yoktur, sadece yoğun bir tat vardır.


  1. Tarçın ya da Kakao

Tarçın veya kakao gibi malzemeler şekere ihtiyaç duymadan lezzet katar. Sıcak bir baharat aroması için bir tutam tarçın ekleyin veya moka veya çikolata seviyorsanız bir tutam kakao tozuyla çırpın. Kakao ile hafif bir elinizi kullanın, yoksa kahvenizin tadı acı olabilir.

Kahvenizdeki diğer baharatlarla deneyler yapın - öğütülmüş kakule hafif, doğal tatlı bir tat katar veya yıldız anasonunun hafif meyankökü tadının tadını çıkarabilirsiniz.

Tarçın kan şekerinizi dengeleyebilir ve kötü kolesterolünüzü iyileştirebilir, kakao ise iyi bir protein ve magnezyum kaynağıdır.


  1. Krema

Pürüzsüz bir tat için biraz süt veya bitki bazlı süt ekleyin. Bazen kremayı, sütü veya bitki bazlı bir kremayı karıştırmak, kahvenin acılığını kesmek için yeterlidir, bu yüzden kendi başına daha tatlıdır. Bitki bazlı seçenekleri seviyorsanız, soya vanilyalı krema gibi ekstra bir tada sahip şekersiz çeşitleri arayın.


  1. Tereyağı Veya Hindistancevizi Yağı

Sağlıklı yağlar, biraz tatlılık veren kremsi bir tat ekler. Tereyağı veya hindistancevizi yağı, kahvenizin tadını diğer seçenekler kadar tatlı yapmazken, acılığı yumuşatır ve kahvenize zengin, yuvarlak bir tat verir. Kahvenize küçük bir kaşık tuzsuz tereyağı veya hindistancevizi yağını tamamen eriyene kadar karıştırın.

Tereyağı veya hindistancevizi yağındaki yağlar kahvenin yüzeyinde yüzer. Süt köpürtücünüz varsa, yerleştirin ve kahvenizi karıştırın, böylece bu yağlar emülsifiye olur.


Şunlara da göz atın;

  1. Rafine şeker nedir?
  2. Glutensiz tatlılar
  3. Diyabet hastaları için tarifler
  4. Şekersiz tatlı tarifleri

Haber Kategorileri

Malzeme Rehberi

Lezzetli Haberler

Şef Umut Karakuş'tan Yılbaşı Sofralarınıza Çok Yakışacak 3 Özel Meze Tarifi
Yılbaşı Sofrası İçin Şarküteri Tabağı Nasıl Hazırlanır?
Diyet Yılbaşı Menüsü: Yeni Yıla Özel 28 Diyet Yemeği
Soda Nasıl Saklanır: Bozulmuş Soda Nasıl Anlaşılır?
Kırk Kat Baklava Tarihi
Arpa Çayının Faydaları Nelerdir?