Daha sıcak havalara yaklaştıkça, kendimi sürekli olarak serinletici yaz tatlarının cazibesine kapılmış buluyorum. Mango suyu, ananas suyu, çilek suyu ferahlatıcı meyve sularındandır. Şeftali suyu harika tatlı, canlandırıcı ve yapımı çok basit. Sizler için sizi ferahlatacak şeftali suyu nasıl hazırlanır anlattık. İşte, şeftali suyu nasıl yapılır:
Koruyucu içermeyen ve %100 içerik kontrollü olan bu taze meyve suyunun sonuçlarını mağazadan satın alınan herhangi bir versiyondan daha çok seveceksiniz. Hemen meyve suyunun tadını çıkarın, bir veya iki gün buzdolabında saklayın, hatta birkaç ay boyunca dondurucuya aktarın!
Taze şeftali suyu sadece %100 şeftali (bazen su ile) iken, şeftali nektarı şeftali, bir tatlandırıcı ve genellikle bir asit kombinasyonudur.
Dolapta Saklamak: Şeftali suyunun tadını en iyi şekilde çıkarmak, optimum besin maddeleri ve tazelik için hemen tüketilir. Ancak ağzı kapalı bir şişede veya cam kavanozda buzdolabında 1-2 gün saklayabilirsiniz.
Dondurun: Şeftali suyunu XL buz küpü tepsilerinde veya dondurucuya uygun kavanozlarda veya Kilitli poşetlerde dondurabilirsiniz. Madeni tek fincanlık porsiyonlara ayırmayı seviyorum. 3 ay boyunca dondurun.
Malzemeler: Yapılışı: Öncelikle şeftalileri bol su ile yıkayın ve kabuklarını soyun. Ardından ikiye bölerek çekirdeklerini çıkartın. Şeftalileri boyutuna göre 5-6 parçaya bölün. Düdüklü tencerenin içerisine şeftali ve toz şekeri ekleyerek karıştırın. Şeker görünmeyecek bir kıvam elde edinceye kadar karıştırmaya devam edin. Karışımı 8 dakika pişirin. Ardından blenderdan geçirerek cam kavanozlara veya şişelere aktarın. Şeftali suyu oda sıcaklığına gelene kadar bekleyin. Daha sonra buzdolabına kaldırın. Servis edeceğiniz zaman yarım bardak şeftali püresine, yarım bardak içme suyu ekleyin. Karıştırdıktan sonra içebilirsiniz. Afiyet olsun. Şunlara da göz atın;