Daha önce enginar yatağında lokum ya da yaban mersinli kadayıf tatlısı denediniz mi? Şef Yıldız Öz Samaha’nın mutfağına konuk olduk. Şefimiz sizler için hem mevsime uygun hem de çok farklı yemekler hazırladı. Haydi gelin bu enfes sunumlu tabaklara birlikte göz atalım.
Fotoğraflar: Özgür Bakır
Enginar, zeytinyağı, zerdeçal ve lokum et ile hazırlanan bu yemek, akşam menülerinde ana yemek olarak sunulur. Et, damak zevkine göre farklı sürelerde pişirilebilir.
Kırmızı eriğin pirinç, dereotu, maydanoz, kuş üzümü ve tarçınla doldurulmasıyla hazırlanan erik dolması, fırında 20 dakika pişirilir. Ardından kavrulmuş susama bulanarak servis edilir.
Bebek patlıcanların kızartılmasıyla hazırlanan bu yemek, genellikle ana yemeklerin yanında sunulur. İsteğe göre patlıcanları halka şeklinde dilimleyebilir veya ince uzun şeritler halinde sunabilirsiniz.
Kolakas, havuç, mercimek ve kereviz sapı ile hazırlanan bu yemek, özellikle düşük kalorili beslenmek isteyenlerin tercihidir. Servis etmeden önce üzerinde zeytinyağı gezdirmeyi unutmayın.
Kadayıf ve yaban mersini ile hazırlanan bu tatlı, pişirme işleminden sonra şerbetle buluşturulur. İsteğe göre sunum aşamasında üzerine yaban mersini, böğürtlen, ahududu gibi orman meyveleri ekleyebilirsiniz.
Bezelye, kuşkonmaz ve ricotta peyniri ile hazırlanan bu yemek, limonlu sos ile zenginleştirilir. Servis etmeden önce üzerine peynir yerleştirebilir ve ay çekirdeği serpiştirebilirsiniz.
Şunlara da göz atın;