Şef Yıldız Öz Samaha'dan 5 Nefis Tarif
Rengarenk sofralar kurmak isteyenleri böyle alalım. Şef Yıldız Öz Samaha yaz sebzeleri ve meyveleri kullanarak hazırlayabileceğiniz 5 nefis tarifi paylaştı.

Şef Yıldız Öz Samaha sizler için hem çok lezzetli hem de özgün yemekler hazırladı. Rengarenk sofralar kurmak istiyorsanız bu tariflere bayılacaksınız. Enginar dolması, kuşkonmazlı bahar pilavı, limonlu muhallebi, kereviz pastası ve tatlı çarşaf böreğiyle sofralarınıza hem lezzet hem de sağlık katın.

Fotoğraflar: Özgür Bakır

Şef Yıldız Öz Samaha'dan Tarifler

  1. Enginar Dolması

Malzemeler;

  1. 5 adet bebek enginar (yapraklı)
  2. 1 adet kuru soğan
  3. Yarım demet maydanoz
  4. 1 çay bardağı pirinç
  5. 1 çay bardağı zeytinyağı
  6. 1 çay kaşığı kuru nane
  7. 1 çay kaşığı kimyon
  8. 1 çay kaşığı tuz
  9. Enginarların kararmaması için:
  10. 1 adet limon
  11. 2 su bardağı su
  12. Pişirmek için:
  13. Yarım çay bardağı zeytinyağı
  14. 2 su bardağı su
  15. 2-3 dilim limon

Yapılışı: Enginarları yan yatırıp uç kısımlarını kesin, daha sonra bir kaşık yardımı ile tüylü kısımlarını alın. Pişirirken düz durmaları için sap kısımlarını çiçeğe yakın olan kısımdan kesin. Derin bir kasede limonlu su hazırlayıp kararmamaları için enginarları içinde bekletin. İç harcını hazırlamak için pirinçleri nişastası gidene kadar yıkayın, derin bir kaseye alın. Ardından kuru soğan ve maydanozu ince kıyıp baharatlarla beraber üzerine ekleyip karıştırın. Zeytinyağı ve tuzu ekledikten sonra enginarları alabildiği kadar doldurup pişireceğiniz tencereye alın. Zeytinyağı, limon dilimleri ve suyu ekleyip kapağını kapatın. Kısık ateşte pirinçler iyice yumuşadıktan sonra ocağın altını kapatıp soğumasını bekleyin. Dolmaları servis tabağına alın, üzerine dereotu ve zeytinyağı serperek servis edin.

  1. Kuşkonmazlı Bahar Pilavı

Malzemeler;

  1. 2 su bardağı basmati pirinç
  2. 5-6 adet kuşkonmaz
  3. 1 adet havuç
  4. Yarım demet dereotu
  5. 1 adet kuru soğan
  6. Yarım kase bezelye
  7. Yarım limonun suyu
  8. Yarım çay bardağı zeytinyağı
  9. 3 su bardağı su
  10. 1 çay kaşığı tuz

Yapılışı: Kuru soğan, havuç ve kuşkonmazların dip kısımlarını çok küçük doğrayın. Derin bir tencereye zeytinyağını alıp kızdırın. Önce soğanları, ardından havuç ve kuşkonmazları ekleyip kavurun. Bezelye, pirinç, limon suyu, tuz ve ince doğradığınız dereotlarını ekleyip birkaç dakika daha kavurun. Suyunu ekledikten sonra kapağı kapalı olarak, suyunu çekene kadar pişirin. Ocağın altını kapatın. Biraz zeytinyağı ekleyin, karıştırın ve demlenmesi için 5-6 dakika kadar bekleyin. Ardından servis edebilirsiniz.

  1. Kereviz Pastası

Malzemeler;

  1. 2.5 su bardağı un
  2. 4-5 adet kereviz sapı
  3. 1 su bardağı yoğurt
  4. 2 adet yumurta
  5. 1 adet kabartma tozu
  6. 1 yemek kaşığı haşhaş
  7. 1 çay bardağı zeytinyağı
  8. 1 çay kaşığı tuz
  9. Üzeri için:
  10. Yarım kase süzme yoğurt
  11. 2-3 dilim kereviz sapı
  12. İsteğe göre sebze

Yapılışı: Sap kerevizleri doğrayın ve blender’da lapa haline gelene kadar çekin. Daha sonra kenara alarak hafif suyunu süzdürün. Derin bir kaseye elediğiniz unu alın, üzerine yoğurt, yumurta, zeytinyağı, haşhaş, kabartma tozu ve tuzu ekleyerek karıştırın. Püre haline getirdiğiniz kerevizleri de ekleyip tekrar iyice karıştırın. Yağlayıp hafifçe unladığınız bir kek kalıbına karışımı boşaltın ve önceden ısıtılmış, 180 derecelik fırında ortalama 30 dakika kadar pişmeye bırakın. Fırından aldıktan sonra soğumasını bekleyin. Servis tabağına kek kalıbını ters çevirin ve orta kısmına süzme yoğurt ekleyin. Kalan sap kerevizleri ve dilediğiniz sebzeleri hafif yağda kavurup üzerine ekleyerek servis edebilirsiniz.

  1. Tatlı Çarşaf Böreği

Malzemeler;

  1. 12-13 adet baklava yufkası
  2. 3 yemek kaşığı tereyağı
  3. 2 adet yumurta
  4. Yarım su bardağı şeker
  5. 1.5 su bardağı yoğurt
  6. Yarım kase frambuaz
  7. Üzeri için:
  8. Biberiye

Yapılışı: Tereyağını tavada eritip biraz soğutun. Baklava yufkalarını tezgahın üzerine alarak birbirine yapışmaması için hafif havalandırın. Fırça yardımı ile yufkaları yağlayın. Ardından çarşaf katlar gibi yufkaları katlayın ve yağladığınız fırına dayanıklı kabın içerisine gelişi güzel yerleştirin. Tüm yufkalar bitine kadar aynı işlemi yapın. Mikserde yumurta, şeker, yoğurt ve kalan tereyağını ekleyip çırpın. Hazırladığınız karışımı yufkaların üzerine eşit şekilde dökerek frambuazları ekleyin. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında, üzeri kızarana kadar pişirin. Fırından aldıktan sonra üzerine biberiye ekleyip sıcak servis edin.

  1. Limonlu Muhallebi

Malzemeler;

  1. 2 su bardağı süt
  2. Yarım su bardağı şeker
  3. Yarım su bardağı nişasta
  4. 1 adet limon rendesiYarım çay kaşığı zerdeçal
  5. 1 adet limonun suyu
  6. 1 adet vanilin1 yemek kaşığı tereyağı
  7. Üzeri için:
  8. Hindistan cevizi
  9. Antep fıstığı

Yapılışı: Derin bir tencereye süt, nişasta ve şekeri ilave ederek çırpma teli ile karıştırın. Şeker eridikten sonra ocağın altını açın ve zerdeçal ile limon kabuğu rendesini ilave edin. Muhallebi kıvamına gelince ayrı bir tavada erittiğiniz tereyağını, limon suyunu ve vanilini de ekleyip hızlıca karıştırın. Ardından silikon kalıplara alarak ortalama 2 saat kadar buzdolabında bekletin. Muhallebiniz hazır olunca kalıplardan alarak hindistancevizi ile her yerini kaplayın. Orta kısımlarına antepfıstığı ekleyerek servis edebilirsiniz.

Şunlara da göz atın;

  1. Şef Yunus Emre Akçakoç'tan nefis tatlılar
  2. Şef Yiğit Alıcıoğlu'ndan tarifler
  3. Şef Ersin Avşar'dan tarifler
  4. Şef Aykut Ünal'dan tarifler
  5. Şef Savaş Ergen'den tarifler

Haber Kategorileri

Tarif Listeleri

Lezzetli Haberler

Yılbaşı Pastaları: Yeni Yıla Özel 32 Yılbaşı Pastası Tarifi
Pişmemiş Hindi Nasıl Saklanır?
Yılbaşı Kekleri: Yeni Yıl Sofralarını Renklendirecek 20 Yılbaşı Keki
Karton Bardaktan Kahve İçmek Neden Tehlikeli?
Glaze Tekniği Nedir, Glaze Nasıl Yapılır?
2024'te YouTube Kanalımızda En Sevilen 10 Video