Şef Rafet İnce, sofralarınızı ziyafete dönüştürecek, herkesi kendine hayran bırakacak tariflerini Fenomen Lezzetler'de paylaştı. İşte, Şef Raf İnce'de hayır diyemeyeceğiniz 4 tarif:
Malzemeler;
Yapılışı: Taban için belirtilen tüm malzemeyi bir kapta karıştırın. Cheesecake kalıbının içine dökerek 30 dakika dinlenmesi için buzdolabına alın. İç harcı için badem sütü ile çiğ kajuyu mutfak robotunda birkaç dakika pütürsüz bir kıvam elde edene kadar karıştırın. En son balı ekleyerek tekrar karıştırın. Karışımdan 1 bardak kadarını ayırıp böğürtlenle birlikte mikser yardımıyla püre haline getirin. Dolaptan çıkardığınız cheesecake tabanına önce beyaz karışımı, sonra da böğürtlenli karışımı dökün. Bir çubuk yardımıyla böğürtlenli karışımı hafifçe karıştırarak dekoratif bir şekil elde edin. Cheesecake’i 1 saat daha buzdolabında dinlenmeye bırakın. Süre sonunda dondurulmuş böğürtlenlerle süsleyerek servis edin.
Malzemeler;
Yapılışı: Tavuk göğsünü marine etmek için tüm malzemeyi fırına girebilecek bir kapta karıştırın. Etin birkaç yerinde, bir çöp şiş yardımıyla delikler oluşturduktan sonra tavuğu; her tarafına eşit dağılacak şekilde sosla ovun. Daha sonra önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında 20 dakika pişirin. Doğranmış kırmızı soğan, avokado ve domatesi bir kapta karıştırarak garnitürü hazırlayın. Tavuk eti pişince fırından alın. Biraz ılınınca dilimleyin, garnitürüyle birlikte tacoların arasına sandviç gibi yerleştirin. Taco yerine yaprak grissini veya kepekli lavaş kullanabilirsiniz. Soyalı tavuklu taco’yu yanında acuka ile servis edebilirsiniz.
Malzemeler;
Yapılışı: 1 tatlı kaşığı nar ekşisi 1 Nohutu bir gece öncesinden 1 çay kaşığı tuz ilave edilmiş suda bekletin. Yıkayarak süzdükten sonra sodayla birlikte tencereye aktarın. Üzerini iki misli geçecek kadar su ilave edin ve nohut yumuşayana kadar haşlayın. Süzdükten sonra kabuklarını temizleyin. Nohut ile kalan tüm malzemeyi mutfak robotuna aktararak püre haline getirin ve servis tabağına alın. Humusun ortasına bir kaşık yardımıyla bir çukur açın ve üzerine de yağsız olarak kavurduğunuz dolmalık fıstık ile zeytinyağını dekoratif bir şekilde ekleyerek süsleyin. Enine ikiye kesilmiş çeri domatesleri humusun kenarına yerleştirin ve nar ekşisi gezdirdikten sonra servis edin.
Malzemeler;
Yapılışı: Demir döküm tavayı ocağın üzerine alıp ısıtın. Zeytinyağını ilave edin. Ardından enine ikiye kesilmiş çeri domatesleri ekleyip birkaç dakika kavurun. Yıkanıp iyice süzülmüş ıspanak ile barbunyayı ekleyin. Birkaç dakika sonra enine ikiye kestiğiniz mozzarella peynirlerini ve tane mısırı ilave edin. Ayrı bir yerde bıldırcın yumurtalarını göz göz pişirin. Spatulayla alıp tavanın içine yerleştirin. En son pul biber ekleyerek servis edin.
Şunlara da göz atın;