Şef Mesut Çıvgın'dan 4 Nefis Tarif
Ramazanın en keyifli yanı elbette iftar sofralarıdır. Ailenizle ve dostlarınızla paylaşacağınız bu sofralar için size bir menü oluşturmak üzere bir profesyonele, Hilton İstanbul Maslak’ın Şefi Mesut Çıvgın’a başvurduk.


MESUT ÇIVGIN KİMDİR?

Mesleğe 2005 yılında başlayan şef Mesut Çıvgın, İstanbul’un ünlü otellerinde çalıştıktan sonra 2018 yılından bu yana Hilton İstanbul Maslak’ta Executive Sous Şef olarak görev yapmaktadır.

RİVAYET ODUR Kİ!

Geçmiş yıllarda iftariyeliklerin amacı küçük çocukların oruç tutmasını özendirmekmiş. Mahallenin büyükleri tarafından çocuklara iftariyelikler verilirmiş ve iftar saatinde oruçlarını bunlarla açmalarını isterlermiş.

İFTARIN VAZGEÇİLMEZİ

İftar davetlerinin olmazsa olmazı iftariyeliklerin seçimi tamamen size bağlıdır. Hurma, kuru kayısı, incir, pastırma, peynir, ceviz, zeytin, bal, kaymak diye uzayıp giden iftariyelikler arasından arzu ettiğinizi seçerek küçük tabaklarda iftar ve sahur sofralarınızı renklendirin

  1. Yoğurtlu Yuvalama Çorbası


İftarda sıcak bir başlangıç yapmak isteyenlere..

  1. Kuzu İkilisi


Tandır ve pirzola lezzetini birlikte denemek isteyenler için..

  1. Patlıcanlı ve Keçi Peynirli Baklava Böreği


Baklava yufkasından kolayca hazırlayabileceğiniz börek tarifi.

  1. Meyveli Güllaç Tatlısı


İftar sofrası ağzınızı tatlandıracak nefis bir tatlı.


Fotoğraf: ÖZGÜR BAKIR

Haber Kategorileri

Tarif Listeleri

Lezzetli Haberler

Bingül Mete'den Yılbaşı Tarifleri
Nişantaşı Kahvaltı Mekanları: Nişantaşı'nda Gidebileceğiniz 10 Kahvaltı Mekanı
Yılbaşı Pastaları: Yeni Yıla Özel 32 Yılbaşı Pastası Tarifi
Pişmemiş Hindi Nasıl Saklanır?
Yılbaşı Kekleri: Yeni Yıl Sofralarını Renklendirecek 20 Yılbaşı Keki
Karton Bardaktan Kahve İçmek Neden Tehlikeli?