Fotoğraf: HANDE GÖKSAN
Mehmet Yalçınkaya’nın çok özel tariflerine Fotoğrafçı Hande Göksan’ın mükemmel karelerinin eşlik ettiği DENİZDEN kitabında deniz mahsullerinin hikayesi, pişirilme teknikleri, eşsiz lezzetlere dönüştürülme aşamaları ve sunumu en ince ayrıntılarına kadar anlatılıyor. Bizi her yemeğin temelinde yatan denge ile tanıştıran kitap, Yalçınkaya’nın hikayelerini paylaştığı onlarca çeşit balığın sofralardaki yerini yeniden tanımlamayı hedefliyor.
‘Geleneksel Dokunuş’, ‘Modern Dokunuş’, ‘Surf&Turf’, ‘Kreatif’ ve ‘Fermente’ ile 5 özel bölümden oluşan ilk kitabı ile bir yandan balık tüketimindeki kişisel farkındalığa dikkat çekerken bir yandan da doğaya saygı üzerine bir sosyal sorumluluk misyonu üstlenen Masterchef Mehmet Yalçınkaya; “Bundan 50 yıl sonra sofralarınızda hamsi olmayacak, uyarıyorum; doğa sinyal veriyor” diyerek doğaya ve nesillerin devamına saygı duymamız gerektiğinin altını çiziyor. Haydi gelin bu kitaptan 3 şahane tarifle balık lezzetinin keyfine varalım.
Istakoz kuyruğu, mürekkep ve gnocchi ile hazırlanan nefis bir tarif.. Kuzu eti, karides ve sos eşliğinde sunulan nefis gömeç tarifi.. Yeni tatlar keşfetmek isteyenler için, nefis bir alternatif. Şunlara da göz atın;