Şef Mehmet Dağ’dan kuzu etli 5 tarif
Türk mutfağının özel tatlarından biri olan kuzu etinin en sevilen hallerini steak house konseptinin önde gelen markalarından Etçi Memet’in kurucu şefi Mehmet Dağ sizler için pişirdi. Lezzetli kuzu etinin en önemli sırrının uygun şekilde marine edilmesi olduğunu belirten Şef Dağ’ın tüyolarıyla evinizde kuzu ziyafetine hazır olun.

EVDE LEZZETLİ BİR ET PİŞİRMEK İÇİN

  1. Et dinlenmiş olmalıdır.
  2. Etin kalınlığına göre sıcaklık derecesi ayarlanmalıdır.
  3. Özel soslar kullanılacaksa ete uygun türler olmalıdır.



ŞEF MEHMET DAĞ KİMDİR?

Türkiye’nin pek çok kaliteli mekânında çalışan Şef Mehmet Dağ, 2012 yılından bu yana İstanbul’un çeşitli yerlerinde açtığı restoranlarında lezzetli etleri ve ilgi çekici sunumlarıyla adından bahsettiriyor. Tutkun olduğu et kültürünü yurtdışına da taşıyan Dağ, nefis lezzetleri ile 6 ülkede 20 lokasyonda hizmet vermeye devam ediyor.

  1. Kuzu Gerdan


Yemeye doyamayacağınız bir lezzet..

  1. Kuzu Sırt


Yalnızca 4 malzemeden oluşan nefis bir tarif,

  1. Kuzu Burger


Dışarıda yediklerinizi aratmayacak bir hamburger.

  1. Kuzu Külbastı


Favoriniz olacak nefis kuzu külbastıyı mutlaka deneyin.

  1. Kuzu Pirzola


Davet sofralarına çok yakışacak kuzu pirzolayı, patates kızartması eşliğinde sunabilirsiniz.


Fotoğraf: ÖZGÜR BAKIR


Şunlara da göz atın;

  1. Kuzu eti nasıl pişirilir?
  2. Et nasıl marine edilir?
  3. Et nasıl mühürlenir?
  4. Dana etli tarifler

Haber Kategorileri

Tarif Listeleri

Lezzetli Haberler

Yılbaşı Salataları: Yeni Yıla Özel 40 Yılbaşı Salatası Tarifi
Yılbaşı Pilavları: Yılbaşı İçin 35 Nefis Pilav Tarifi
Yılbaşı Aperatifleri: Yılbaşı Sofralarına Özel 52 Pratik Aperatif Tarifi
Yılbaşı Kahveleri: Yeni Yıl Ruhunu Yansıtan 5 Nefis Kahve Tarifi
2024 Yılında Okurlarımızın Favorisi Olan 15 Tarif
24 Aralık 2024 Masterchef: 3. Ceketin Sahibi Belli Oldu