Genç şefimiz Ekrem Çağatay bu kez klasik bir tatlı olan profiterolü yorumlayarak günümüze adapte etti. Çikolata soslu profiterolün yanı sıra değişik soslarla ağzınızı tatlandıracak önerilerimize bir göz atın lütfen. Pataşu hamuru ve iç dolgusu pastacı kreması tüm tariflerimizde aynı, farkı soslarda…
EKREM ÇAĞATAY Eğitmen Şef ve Yemek Stilisti Profiterol hamuru için: Pastacı kreması için: Yapılışı: Su ile tereyağını bir tencereye alarak ocağa koyun. Ara ara karıştırarak kaynatın. Tuz ve şekeri ilave edin ve unu yavaş yavaş ekleyerek hızlıca karıştırmaya devam edin. Hamur haline gelen karışımı 2 dakika daha hızlıca karıştırarak pişirin ve ocaktan alarak soğumaya bırakın. Hamur soğuduktan sonra yumurtayı yavaş yavaş hamura yedirerek ekleyin ve bir sıkma torbasına alın. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçaları yağlı kağıt serili tepsiye sıkın ve önceden ısıtılmış 190 derecedeki fırında 20 dakika pişirin. Süt ve şekeri bir tencereye alarak bir taşım kaynatın ve unu ekleyerek hızlıca çırpın. Yumurta sarısını ilave edin ve çırpmaya devam ederek 1 dakika daha kaynatın ve ocaktan alın. Tereyağı ve toz vanilyayı ekleyerek karıştırın ve soğumaya bırakın. Pişen profiterol toplarını yan kısımlarından bir bıçak yardımı ile kesin ve soğuk pastacı kreması ile içlerini doldurun. Malzemeler; Yapılışı: Kremayı bir sos tenceresine alarak kaynatın ve ocaktan alın. Çikolatayı ekleyerek karıştırın. (Bu karışım işlemini ne kadar uzun tutarsanız sosunuz o kadar parlak olur.) Soğumaya bırakın. İçi krema dolu profiterol toplarını servis tabağına alın ve çikolata sosunu üzerine gezdirdikten sonra servis edin. Malzemeler; Yapılışı: Tereyağını bir kaba alarak tüm malzemeyi ilave edin ve yumuşak bir hamur elde edin. Hamuru iki yağlı kağıt arasına alarak açın ve yuvarlak bir kalıpla şekil verdikten sonra sert bir kıvama ulaşana kadar derin dondurucuda bekletin. Yukarıda tarifi verilen profiterol hamurunu pişirmeden önce her bir topun üzerine yukarıda hazırladığınız yuvarlak topları da koyun ve önceden ısıtılmış 190 derecedeki fırında 20 dakika pişirin. Pişen profiterol toplarını yan kısımlarından bir bıçak yardımı ile kesin ve soğuk pastacı kreması ile içlerini doldurarak tabağa alın ve üzerine Türk kahvesi serperek servis edin. Malzemeler; Yapılışı: Tereyağını bir kaba alarak tüm malzemeyi ilave edin ve yumuşak bir hamur elde edin. Hamuru iki yağlı kağıt arasına alarak açın ve yuvarlak bir kalıpla şekil verdikten sonra sert bir kıvama ulaşana kadar derin dondurucuda bekletin. Yukarıda tarifi verilen profiterol hamurunu pişirmeden önce her bir topun üzerine yukarıda hazırladığınız yuvarlak topları da koyun ve önceden ısıtılmış 190 derecedeki fırında 20 dakika pişirin. Pişen profiterol toplarını yan kısımlarından bir bıçak yardımı ile kesin ve soğuk pastacı kreması ile içlerini doldurarak tabağa alın ve çilek ile süsleyerek servis edin. Malzemeler; Yapılışı: Şekeri bir tencereye alarak kısık ateşte eritin. Limon suyunu ilave edin ve renk alana dek pişirin. İçi krema dolu profiterol toplarını servis tabağına alın ve karamel sosu üzerine dökün. Sos tamamen donunca soğuk servis edin. Malzemeler; Yapılışı: Fesleğeni kaynayan suya atın ve 5-10 saniye beklettikten sonra buzlu suya alın. Daha sonra kağıt havlu ile kurulayın. Aynı işlemi 1-2 dakika süreyle elmaya uygulayın. Daha sonra fesleğen ve elmayı bir blender yardımıyla pürüzsüz hale gelene kadar çekin. Elde ettiğiniz yeşil sosu pastacı kremasına ekleyerek homojen bir hal alana kadar karıştırın. Pişen profiterol toplarını yan kısımlarından bir bıçak yardımı ile kesin ve yeşil soslu pastacı kreması ile içlerini doldurarak tabağa alın ve küçük elma topları ve yeşil sos ile süsleyerek servis edin. Şunlara da göz atın;Tüm Tarifler İçin Profiterol