Şef Bıçağı Nasıl Tutulur?
Şef bıçakları mutfakta iyi ürün kesmek için bir numaralı ekipmandır. Şefinizin bıçağını doğru şekilde kavramak en basit şey gibi görünebilir, ancak nasıl yapacağınız konusunda büyük bir fark yaratır. İşte, şef bıçağı nasıl tutulur:

Harika bir bıçağa sahip olabilirsiniz, ancak doğru tutmazsanız, paranızı (ve zamanınızı!) boşa harcamış olursunuz. Şefinizin bıçağını doğru şekilde kavramak en basit şey gibi görünebilir, ancak nasıl yapacağınız konusunda büyük bir fark yaratır. Bıçağınızı kontrol edersiniz, bu da kesmeyi daha kolay ve daha güvenli hale getirir. Pek çok ev aşçısına bıçağı nasıl düzgün tutacağı öğretilmiyor, bu yüzden şimdi birkaç dakika içinde daha iyi bir tutuş elde etme zamanı… İşte, şef bıçağı nasıl tutulur:

Doğru Kavrama Neden Önemlidir?

Doğru tutuş önemlidir çünkü parmaklarınızı bıçağın altından uzak tutar. Ayrıca uzun yemek hazırlama seansları sırasında yorgunluğu önler ve bıçaklarınızı yükseltmeden sizi daha hassas hale getirebilir. Şefinizin bıçağını baskın elinizde tutmak için iki farklı standart bıçak sapı vardır, sap sapı ve bıçak sapı. Ayrıca, yiyeceği bıçağa yönlendiren baskın olmayan eliniz olan “pençeyi” hızlandırmak da önemlidir.

Sap Nasıl Tutulur?

Sap kavrama bazen çok amaçlı kavrama olarak adlandırılır. Muhtemelen kullanmakta olduğunuz ve bir adı olmayan bıçak sapıdır. Tutma yeri tam olarak göründüğü gibidir: Parmaklarınız bir tarafta tutamağın etrafına dolanırken, başparmağınız diğer tarafa dolanır ve bıçak sapının altında sağlam bir şekilde buluşurlar. Burada önemli bir not: İşaret parmağınız asla dışarı çıkmamalı, ileriye dönük olmamalı veya bıçağın dönüşüne karşı bastırmamalıdır.

Tutma yerinizi bir süredir ayarlamadıysanız, bir bıçak alın ve yakından bakın: Tüm tutuşunuzun mümkün olduğunca bıçağın desteğine yakın olduğundan emin olun - bu, sapın ve bıçağın birleştiği alandır. . Bu "tıkanmış" tutamak size daha fazla kontrol sağlar ama aynı zamanda parmaklarınızı da korur. Bu, yeni başlayan aşçılara ve çocuklara öğretmek için kullanılan kavrama yöntemidir, ancak aynı zamanda daha küçük elleri olan aşçılar için de harikadır.

Bıçaksız Elinizle Ne Yapmalısınız: Pençe

Bıçaksız elinizle yaptığınız şey, bıçağınızın tutuşu kadar önemlidir. Bu el, doğradığınız yiyeceği bıçağın bıçağına hareket ettirmeli, tersi değil, aynı zamanda kendi parmaklarını da korumalıdır. Pençe biraz yanlış bir isim, bize göre, çünkü parmaklarınızı kedi yavrusu gibi bir pençe şeklinde başlatsanız bile, parmaklarınızı biraz daha yakına getirmek ve ardından parmaklarınızı ve ellerinizi gevşetmek isteyeceksiniz. Bu ilk başta çok doğal olmayacak, ancak bir kez alıştığınızda, pençe size bir demet frenk soğanı bir arada tutma ve aynı zamanda onları kesme tahtası üzerinde ve bıçağın doğrama hareketinde hareket ettirme yeteneği verecektir.

Şunlara da göz atın;

  1. Bulaşık makinası kullanırken yapılan hatalar
  2. Silikon pişirme matı nasıl kullanılır?
  3. Zest nedir?
  4. Pizza taşı nedir?

Haber Kategorileri

Mutfak Ekipmanları

Lezzetli Haberler

Kimler restoran, cafe açmalı veya açmamalı? Şef Murat Bozok'a sorduk
Şef Alp Çekici'den 3 Nefis Tarif
Zahter Nasıl Tüketilir?
13 Kasım 2024 Masterchef: 2. Oyunu Hangi Takım Kazandı?
Neden Yavaş Yemek Hızlı Yemekten Daha Sağlıklı?
Şefler neden uzun şapka takıyor?