Sarımsak Nasıl Kurutulur?
Sarımsak, kurutulduğunda ve uygun şekilde saklandığında aylarca taze ve lezzetli kalabilir, ancak onu kurutmanın en iyi yolu nedir? İşte, sarımsak nasıl kurutulur:

Sarımsak, kurutulduğunda ve uygun şekilde saklandığında aylarca taze ve lezzetli kalabilir, ancak onu kurutmanın en iyi yolu nedir? Sarımsağı kurutmak çocuk oyuncağıdır; bütün soğanlar uzun süreli saklama için iyileştirilebilir ve kıyılmış dişleri kurutulabilir ve yıllarca saklanabilir. İşte, sarımsak nasıl kurutulur:

Sarımsakları Havada Kurutmak

  1. Hasat edilen sarımsaklarınızı 4 haftaya kadar ılık, kuru, havalandırılan bir yere asın veya asın. Esintili bir köşe bunun için uygun olacaktır.
  2. İyi hava akışı olduğu, parlak güneş ışığı olmadığı ve sıcaklık sürekli olarak 90°'nin altında kaldığı sürece harika yerler olmalıdır.
  3. Uzun süreli depolamadan önce kökleri ve gövdeleri kesin. Sertleşme tamamlandıktan sonra, sarımsak saplarını baş kısmından yaklaşık 2,5 cm kalacak şekilde kesin.
  4. Sarımsak başlarını iyi havalandırılan serin ve kuru bir yerde saklayın. Sarımsak başlarını güneşten uzak durduğu sürece kiler veya mutfak tezgahı harika seçeneklerdir. Tüm sarımsağın etrafında hava sirkülasyonu sağlamak için bunları ağ torbalar veya gevşek dokuma sepetler gibi nefes alabilen kaplarda saklayın.


Sarımsak Dişlerini Pişirerek Kurutmak

  1. Sarımsağınızı soyun ve dişlere ayırın. Her bir dişin dışında bulunan zarları da soyun.
  2. Soyulmuş dişleri dilimleyin veya kıyın ve bir fırın tepsisine yayın. Daha sonra kullanmak için daha büyük sarımsak istiyorsanız, dişleri uzunlamasına ikiye bölün. Sarımsağı toz haline getirmeyi planlıyorsanız, dişleri ince ince doğrayın veya küçük parçalar halinde kıyın.
  3. Dilimlenmiş dişleri tepsinizi 8 saate kadar kısık ateşte pişirin. Önce onları 60 °C'de 2 saat pişirin. Ardından, ısıyı 54 °C'ye düşürün ve sarımsak parçaları çıtır çıtır ve hafifçe kızarana kadar 4 ila 6 saat daha kurutmaya devam edin.
  4. Kurutulmuş sarımsak dişlerinizi hava geçirmez bir kavanozda oda sıcaklığında saklayın. Maksimum raf ömrü (3 yıla kadar!) için kavanozu serin, karanlık bir dolapta veya kilerde saklayın. Kavanozun içine nem girmediğinden ve emilmediğinden emin olmak için sarımsağınızı ara sıra kontrol edin.

Şunlara da göz atın;

  1. Sarımsak nasıl dondurulur?
  2. Taze sarımsak nasıl saklanır?
  3. Sarımsak kokusu nasıl geçer?
  4. Evde sarımsak tozu nasıl yapılır?

Haber Kategorileri

Malzeme Rehberi

Lezzetli Haberler

Karbonat Cilt İçin Güvenli Mi?
Taste Atlas Dünyanın En Trend Yiyeceklerini Açıkladı: Listede Türkiye'den 3 Lezzet Var
21 Kasım 2024 Masterchef: İkinci Eleme Adayı Belli Oldu!
Pizza Kaç Kalori? Nasıl Hesaplanır?
Mehmet Yaşin: Bizde glutensiz beslenmek moda oldu
Hangi Burç Hangi Keki Sever?