Salamura yüzyıllardır kullanılan bir saklama, lezzetlendirme yöntemidir. Yaz sonu sonbaharın başlangıcı ile yazlık ürünler mevsiminde salamura yapılmaya başlar. Kışın tüketemeyece��iniz ve taze olmayacak sebze, meyve ya da et ürünlerini mevsiminde salamura edebilirsiniz.
Salamura, bir saklama yöntemi olmasının yanı sıra kavurma veya ızgaradan önce etin bir tuz çözeltisine batırılmasını içeren bir tekniktir. Meyve, sebze ve et ürünleri salamura edilebilir. Salamura edilen ürünler uzun süre dayanabilir. Geleneksel bir yöntemdir. Basit olarak tuz ve su ile hazırlanır. Tuz olarak sofra tuzu değil de kaya tuzu kullanılması önerilir.
Salamura oldukça az malzeme ile hazırlanır. Sadece üç malzeme ile salamura hazırlanabilir. Tuz, su ve salamura edilecek ürün salamura yapma için yeterlidir.
Çoğu sebze, meyve, et ve balık salamura edilebilir. En sık tüketilen salamura yiyeceklere örnek vermek gerekirse:
Şunlara da göz atın;