Salam, etin tuz veya is gibi koruyucularla işlendikten sonra bir süre bekletilmesiyle elde edilen ürünlere verilen genel isimdir. Şarküteri ürünleri arasında yer alan salam, genellikle çiğ bir şekilde tüketilir. Sandviçlerin içinde sık sık kullanılır. Fıstıklı, parmesanlı, füme, dilimli ve sade çeşitleri mevcuttur. İsteğe göre tavada veya fırında kızartılabilir. İşte, salamla yapabileceğiniz 10 farklı tarif:
Salam denildiğinde ilk akla gelen lezzet, sandviçtir. Yalnızca 5 malzemeden oluşan bu sandviçi 5 dakikada hazırlayabilir, okula veya işe giderken yanınızda götürebilirsiniz.
Salam, nane ve soğan ile hazırlanan bu çörek, kahvaltı sofraları için idealdir. İsteğe göre sosis, peynir gibi farklı malzemelerle zenginleştirebilirsiniz.
Salam, peynir ve patatesin uyumunu keşfetmenizi sağlayacak bu tart, hem göze, hem de mideye hitap eder. İlk sıcaklığı geçtikten sonra servis edilir.
6 malzemeden oluşan bu tostu, kaşar peyniri, salça, sucuk gibi farklı malzemelerle daha lezzetli bir hale getirebilirsiniz.
Kaşar peyniri, salam ve süt ile hazırlanan köfteler, galeta ununa batırılır. Ardından kızgın yağda pişirilir. Yemeklerin yanında atıştırmalık olarak sunulabilir.
Peynir yerine patatesi tercih edenler için de bir önerimiz var. Kızgın yağda pişirilen köfteleri kağıt havluda bekleterek fazla yağını süzebilirsiniz.
Kalabalık sofralarda sunabileceğiniz ikramlık tarifler arıyorsanız, peynirli ve salamlı ekmek ruloları tam size göre. Hazırladığınız ekmek rulolarını, labne peynirli sos ile sunabilirsiniz.
İngiliz mutfağıyla özdeşleşen bu yemek, tavuk, salam ve omlet ile hazırlanır. Kokteyl çubuklarına batırılarak servis edilir. Doyurucu bir atıştırmalıktır.
Salam, jambon, labne ve salatalık ile hazırlanan kruvasan sandviç, yumuşacık kıvamıyla herkesi kendine hayran bırakır. Çay saatlerinde sunulabilir.
Tahta şişlere batırılarak sunulan bu salata, salata, domates, marul, biber ve salamdan oluşur. Şık sunumuyla aperatif olarak sunulabilir.
Şunlara da göz atın;