Sakız Nasıl Saklanır?
Sakız birçok insanın favori atıştırmalığıdır. Çiğnen sakızlar aromaları ile de sevilir. Sakız hızlı bozulan bir ürün değildir ancak nasıl saklanır sizlere anlattık. İşte, sakız nasıl saklanır:

Sakız birçok insanın favori atıştırmalığıdır. Çiğnen sakızlar aromaları ile de sevilir. Toplu olarak sakız satın almak size para kazandırabilir, ancak yalnızca çiğnenebilir ve lezzetli kalması için uygun şekilde saklarsanız. Neyse ki, paketlenmiş sakız serin, kuru ve karanlık bir yerde saklandığında daha uzun olmasa da birkaç ay taze kalır. Sizler için sakız nasıl saklanır anlattık. İşte, sakız nasıl saklanır:


Sakız Evde Nasıl Saklanır?

  1. Sakızı orijinal ambalajında saklayınız. Sakız tazeliğini korumak için paketlenir, bu nedenle çiğnemeye hazır olana kadar bu şekilde saklamanız mantıklıdır. Sakız paketiniz plastik bir üst ambalajla kapatılmışsa, ambalajdan bir parça sakız alma zamanı gelene kadar üst ambalajı yerinde tutun.
  2. Sakız paketlerinizi bir veya daha fazla hava geçirmez kapta kapatın. Sakız paketi zaten plastik bir sargıyla kapatılmışsa, bu adım muhtemelen aşırıya kaçmıştır. Bununla birlikte, sakız paketini zaten açtıysanız, bir kavanozda veya hava geçirmez başka bir kapta saklamak sakızınızın taze ve lezzetli kalmasına yardımcı olabilir.
  3. Farklı sakız aromalarını aynı kapalı kapta tutmak, aromaların hoş olmayan şekillerde karışmasına neden olabilir. Örneğin hem tarçın hem de nane sakızından hoşlanıyorsanız, muhtemelen bunları ayrı ayrı saklamanız gerekir.
  4. Sakızı serin, kuru ve karanlık bir yere yapıştırın. Çoğu sakız türü yaklaşık 27 °C'de yumuşamaya başlar ve 35 °C'nin üzerindeki ortamlarda - ağzınızda olduğu gibi! En iyi sonuçları elde etmek için şu saklama koşullarını hedefleyin: yaklaşık 10–24 °C arasında bir sıcaklık; ortalama iç ortam nemi (yaklaşık %50); ve doğrudan güneş ışığından koruyun.
  5. Sakızı buzdolabında veya derin dondurucuda saklamayın. "Soğuk" sakız saklamak için iyidir, ancak "soğuk" yarardan çok zarara neden olabilir. Buzdolabında veya özellikle dondurucuda saklanan sakız genellikle kırılgan hale gelir ve çiğnenmesi zorlaşır. Sert kabuklarla kaplanan sakızlar, stick sakızlardan biraz daha iyi sonuç verebilir, ancak oda sıcaklığında saklama genellikle her durumda daha üstündür.
  6. En iyi lezzet ve doku için sakızı 8-10 ay içinde çiğneyin. Bir paket sakızı ne kadar erken açarsanız, o kadar yumuşak, daha çiğnenebilir ve daha lezzetli olur.
  7. Kötü görünüyorsa veya kokuyorsa sakızı atın. Küflü veya çürük sakızla karşılaşmanız pek olası değildir, ancak bazı durumlarda mümkündür. Ağzınıza şüpheli bir sakız parçası koymadan önce duyularınıza güvenin. Lekeler veya renk bozulmaları görürseniz veya herhangi bir koku kokusu alırsanız, sakız paketinin tamamını çöp kutusuna atın.
  8. Sakız iyi görünüyor ve kokuyorsa ancak ağzınıza koyduğunuzda kötü bir tadı varsa, tükürün ve paketin tamamından kurtulun.
  9. Eski bir paketteki sakızın kuru, kırılgan ve çiğnenmesi tatsız hale gelmesi çok daha olasıdır. İddialı bir çiğneme ile yumuşatmaya çalışabilirsiniz, ancak yeni sakız almak muhtemelen en iyi seçeneğinizdir.
  10. Sakızı "en iyi" tarihi geçti diye atmayın. Sakız çiğnemenin size zarar verebileceği anlamında nadiren "kötüleştiğini" unutmayın. Genel olarak, kalitesi zamanla yokuş aşağı gider. "En iyi" tarih, yalnızca üreticinin, kalitedeki bu düşüşün ne zaman olacağına dair bir tahminidir. Sakız hala güzel görünüyorsa ve tadı güzelse, çiğneyin.
  11. Nikotin sakızını özel talimatlarına göre saklayın.

Sakız Çantada Nasıl Saklanır?

  1. Sakızınızı cebiniz yerine bir çantada tutun. Pantolon cebinize bir paket sakız koymak uygun olsa da vücut ısınız sakızın aşırı yumuşak, yapışkan ve deforme olmasına neden olabilir. Bazı durumlarda yumuşayan sakız ambalajdan sızabilir ve cebinizin iç kısmına yapışabilir.
  2. Bir gömlek cebi, pantolon cebinden biraz daha iyi bir seçimdir, ancak yine de vücut ısınızın sakızı yumuşak ve yapışkan hale getirmesi mümkündür.
  3. Genel olarak konuşursak, paketlenmiş sakızı 27 °C veya altında tutmaya çalışın
  4. Sıcak havalarda sakızı aracınızda gölge bir yerde saklayın.


Şunlara da göz atın;

  1. Taze mantar nasıl saklanır?
  2. Taze incir nasıl saklanır?
  3. Mutfak püf noktaları
  4. Çikolata nasıl saklanır?

Haber Kategorileri

Yiyecek Saklama

Lezzetli Haberler

Pişmemiş Hindi Nasıl Saklanır?
Yılbaşı Kekleri: Yeni Yıl Sofralarını Renklendirecek 20 Yılbaşı Keki
Eliff Karadayı’dan yılbaşı sofrası için öneriler
Şık ve Lezzetli Yılbaşı Sofrası İçin 4 Nefis Tarif
Picanha Nedir, Nasıl Pişirilir?
Pasta Şefi Ebru Özgün'den 6 Yılbaşı Tatlısı