Sahur İçin Tost Tarifleri: 19 Kolay Tost Tarifi
Sahurda kolayca hazırlanabilecek tost tariflerine yer vermek isteyenler için, en lezzetli tariflerimizi bir araya getirdik. İşte, sahur için 19 nefis tost tarifi:

Sahurda aperatif tatlara yer vermek ve yemek yapmakla uğraşmak istemeyenler için, nefis bir önerimiz var. Sebzeli, kavurmalı, kaşarlı çeşitleriyle en sevilen tost tariflerini sizler için derledik. İşte, sahur sofralarına özel 19 kolay tost tarifi:

Dilerseniz, iftar yemekleri ve sahur tarifleri sayfamızdan daha fazla tarife ulaşabilirsiniz.

  1. Klasik Karışık Tost


Malzemeler;

  1. Yarım adet somun ekmek 
  2. 3-4 dilim kaşar
  3. 6-7 dilim sucuk
  4. Tereyağı 

Yapılışı: Isınan tost makinesinde sucukları 1 dakika kadar pişirin. Ekmeğin arasına malzemeleri ekleyin, üstüne tereyağı sürün ve kaşarlar eriyip ekmek kızarana kadar yaklaşık 8-10 dakika pişirin. Afiyet olsun. 

  1. Yumurtalı Tost


Malzemeler;

  1. 2 dilim tost ekmeği
  2. 1 adet yumurta
  3. 2-3 dilim kaşar
  4. Tuz
  5. Karabiber
  6. Tereyağı 

Yapılışı: Kaşarları ekmeğin içine dizin. Ekmeğin 2 tarafına da tereyağı sürün. Tost makinesinde pişirin fakat çıtır bir tost olması için makineyi fazla bastırmayın. Tostunuzu tabağa almadan 1-2 dakika önce tavaya 1 tatlı kaşığı tereyağı koyup bir miktar ısıtın. Üzerine yumurtayı kırın fakat dağıtmamaya çalışın. Yumurtanızın altı kızardıktan sonra kenarından 1 tatlı kaşığı su ekleyip üzerini kapatın bu şekilde 30 saniye daha pişirin. Tostunuzu tabağa alın üzerine yumurtayı ekleyin, yumurtanın üstüne tuz ve karabiber ekleyin. Afiyet olsun.

  1. Bol Peynirli Tost


Malzemeler;

  1. Ekmek
  2. 1-2 dilim mihaliç peyniri
  3. 50-60 gr dil peyniri
  4. 1-2 dilim sepet peyniri
  5. Tereyağı 

Yapılışı: Ekmeğin içine peynirleri ekleyin. Ekmeğin 2 tarafını da yağlayın. Tost makinesinde fazla bastırmadan (peynirlerin dışarı akmaması için) 9-10 dakika peynirler eriyip ekmek kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun. 

Püf Noktası: Peynir seçimini istediğiniz gibi çeşitlendirebilirsiniz, sadece peynirlerin tuzluluk oranlarına dikkat edin ve eriyen peynirler kullanmaya çalışın. 

  1. Tavada Yumurtalı Tost


Malzemeler;

  1. 2 dilim ekmek
  2. 1 adet yumurta
  3. 2 dilim kaşar
  4. 1-2 dilim jambon 
  5. Tereyağı 

Yapılışı: Ekmeklerin sığabileceği büyüklükte bir tavada 1 tatlı kaşığı tereyağını eritin. Yumurtayı tuz ekleyerek iyice çırpın ve tavaya dökün. Yumurtanın üstüne ekmekleri koyun. Yumurta piştikten sonra ters çevirip içine kaşar ve jambonu ekleyin. Kenarlardaki yumurtaları da ekmeğin içine alın ve ekmeği kapatın. Ekmeğe çok az tereyağı sürün. Orta-kısık ateşte kaşar eriyip ekmek kızarana kadar 6-7 dakika pişirin. Afiyet olsun. 

  1. Bazlama Tost


Malzemeler;

  1. 1 adet bazlama ekmeği
  2. 2-3 dilim sepet peyniri 
  3. 9-10 dilim sucuk
  4. 1-2 adet kıl biber
  5. 1 adet domates
  6. Tereyağı 
  7. Kekik 

Yapılışı: Sucukları ve biberleri önden 1-2 dakika pişirin. Ekmeğin içine bütün malzemeleri ekleyin, domateslerin üstüne kekik ve biraz tuz ekleyebilirsiniz. Ekmeğin 2 tarafını da yağlayın. Kalın bir ekmek olduğu için normalden daha uzun, yaklaşık 12-15 dakika pişirin. Afiyet olsun. 

Püf Noktası: Bu tarifi aynı işlemlerle tavada da yapabilirsiniz. Peyniri istediğiniz gibi çeşitlendirebilirsiniz. 

  1. Ramazan Pidesi Tostu


Malzemeler;

  1. Yarım ramazan pidesi
  2. 5-6 dilim kaşar
  3. 8-9 dilim sucuk
  4. Tereyağı 

Yapılışı: Pideyi dikkatli bir şekilde ikiye kesin arasına malzemeleri ekleyin. Üstüne tereyağı sürün. Kaşarlar eriyene kadar 10-12 dakika pişirin. 

  1. Ekşi Mayalı Tost


Malzemeler;

  1. 2 dilim ekşi mayalı ekmek
  2. 2-3 dilim sepet veya mihaliç peyniri
  3. 1-2 adet kıl biber
  4. Zeytin ezmesi
  5. Salça
  6. Tereyağı 

Yapılışı: Ekmekleri önden hafifçe ısıtın. Ekmeğin bir tanesine salça diğerine zeytin ezmesi sürün. Peyniri ve ince doğranmış biberleri ekleyin. 2 tarafını da yağlayıp iyice kızartın. Afiyet olsun. 

Püf Noktası: Salça yerine domates de kullanabilirsiniz. Bu tarif tavada yapmak için de uygundur. Daha çıtır bir tost için ekmekleri fazla ezmemeye çalışın. 

  1. Sebzeli Tost


Malzemeler;

  1. Ekmek
  2. 1 adet domates
  3. 2 adet biber
  4. 4-5 dilim kaşar 
  5. Roka, tere
  6. Marul
  7. Tereyağı 

Yapılışı: Ekmeğin içine kaşar, ince doğranmış biber ve domatesi ekleyin. Üzerine tereyağı sürüp 9-10 dakika pişirin. İçini açıp yeşillikleri ekleyin. Afiyet olsun.

  1. Haşlanmış Yumurtalı Tost


Malzemeler;

  1. 2 dilim köy ekmeği
  2. 1 adet yumurta
  3. 5-6 dilim kaşar
  4. 2 dilim jambon
  5. Salça 
  6. Kekik, pul biber
  7. Tuz
  8. Tereyağı 

Yapılışı: Yumurtayı tamamen haşlayın. Ekmeği önden hafif ısıtın. Ekmeğin içine salçayı sürün üzerine kaşarı ekleyin. Yumurtayı da ekleyip üzerine tuz ve baharat atın. En son jambonu da ekleyip tostu yağlayarak iyice pişirin. Afiyet olsun.

Püf Noktası: Yumurtayı kaynamaya başladıktan sonra 5-6 dakika pişirmek yeterli olacaktır.

  1. Tam Tahıllı Tost


Malzemeler;

  1. Tam tahıllı 2 dilim ekmek
  2. Dil peyniri
  3. 6-7 dilim sucuk
  4. 1/2 adet domates
  5. Tereyağı  

Yapılışı: Ekmekleri önden ısıtın. Sucukları da 1-2 dakika pişirin. Bütün malzemeleri ekmeğin arasına koyup kapatın. Ekmeği tereyağı ile yağlayıp 10-12 dakika iyice kızartın. Afiyet olsun. 

Püf Noktası: Ekmek seçimini çavdarlı, kepekli gibi lif oranı yüksek tok tutan ekmeklerle çeşitlendirebilirsiniz. Bu tarif de tavada yapılmaya uygundur. 

  1. Kahvaltı Tost


Malzemeler;

  1. Yarım somun veya 2 dilim yuvarlak ekmek
  2. Domates
  3. 6-7 dilim sucuk
  4. Biber
  5. Zeytin/ zeytin ezmesi
  6. Yumurta
  7. 3-4 dilim kaşar 
  8. Tereyağı
  9. Tuz 

Yapılışı: Sucukları tavada veya tost makinenizde 1 dakika pişirin. Biberleri de ekleyin. Yumurtayı iyice çırpıp tuz atın. Yumurtayı sucukların üzerine dökün. Ekmeği yumurtanın üstüne koyup iyice bastırın ve ters çevirin. İçerisine kalan malzemeleri ekleyin. Tostu kapatıp 10-12 dakika kaşarlar eriyene kadar pişirin. Afiyet olsun. 

  1. Yumurtalı Ekmek Tostu


Malzemeler;

  1. 2 dilim tost ekmeği
  2. 1 adet yumurta
  3. 2-3 dilim kaşar
  4. Tereyağı
  5. Tuz 

Yapılışı: Yumurtayı iyice çırpın. Tavada 1 tatlı kaşığı tereyağını eritin. Ekmekleri yumurtaya batırın. Yumurtalı ekmekleri sıcak tavaya ekleyin. Bir taraflarının kızardığından emin olduktan sonra (3-4 dakika) ters çevirin. Pişen tarafların içine kaşarları ekleyin ve tostu kapatın. Tavaya 1 tatlı kaşığı daha tereyağı ekleyip 6-7 dakika kısık ateşte pişirin. Afiyet olsun. 

Püf Noktası: Kaşarları ekledikten sonra ocağın en kısıkta olması ekmeğin yanmadan kaşarların eriyebilmesi için önemlidir. Yapışmaz yüzey ise bu tarifi tost makinesinde de yapabilirsiniz. 

  1. Kavurmalı Tost


Malzemeler;

  1. 2 dilim tost ekmeği
  2. 2-3 dilim kaşar
  3. 50gr kavurma
  4. Tereyağı 

Yapılışı: Ekmeğin içine kaşar ve ince doğranmış kavurmayı ekleyin. Ekmeği çok az yağlayın. 12-14 dakika pişirin. Afiyet olsun. 

  1. Lavaş Tost


Malzemeler;

  1. 1 adet lavaş
  2. 2-3 dilim kaşar
  3. 1 demet maydanoz
  4. Tereyağı 

Yapılışı: Lavaşın yarısına kaşar peyniri ve ince kıyılmış maydanozu ekleyin. Diğer yarısını yarım ay olacak şekilde üzerine kapatın. Hafifçe yağlayıp 10 dakika kadar pişirin. Afiyet olsun.

  1. Cheesecake Tost


Malzemeler;

  1. Ekmekler için;
  2. 2 dilim tost ekmeği
  3. 1 adet yumurta
  4. 2 yemek kaşığı süt
  5. ½ çay kaşığı tarçın 
  6. 1 yemek kaşığı şeker
  7. İç malzemeleri;
  8. 2 yemek kaşığı labne
  9. 1 yemek kaşığı pudra şekeri
  10. Üzeri için;
  11. Çilek reçeli 

Yapılışı: Şeker ve tarçını süt ile karıştırın daha sonra yumurtayı ekleyip iyice çırpın. Ekmekleri yumurtalı karışıma batırıp, 1 tatlı kaşığı tereyağı erittiğiniz tavada orta-kısık ateşte pişirin. Labne ve pudra şekerini krema kıvamı alana kadar çırpın. İki tarafı da kızaran ekmekleri tavadan alın hala sıcakken arasına labneli karışımı ekleyin ve kapatın. Üzerine reçeli dökün. Afiyet olsun. 

Tarifler: Eren Gül

  1. Tuzlu French Tost 


Malzemeler:

  1. 4 dilim büyük tost ekmeği
  2. 3 adet yumurta
  3. 1 çay bardağı süt
  4. 2 yemek kaşığı tereyağı
  5. Dilim cheddar peyniri
  6. Dilim kaşar peyniri
  7. Dilim jambon
  8. Maydanoz (İnce kıyılmış)
  9. Tuz
  10. Karabiber

Yapılışı: Yumurtaları bir kaba alıp üzerine süt, maydanoz, tuz ve karabiberi ekleyip çırpın. Büyük bir tavaya 1 kaşık tereyağı ekleyip eritin. Ekmeklerinizi hazırladığımız karışıma batırıp tavada kızartın. Kızaran ekmeklerin arasına cheddar, kaşar ve jambonu ekleyerek servis edin.

  1. Izgara Sebzeli Tost 


Malzemeler:

  1. 6 adet tost ekmeği
  2. 1 adet orta boy kabak
  3. 5-6 adet kültür mantarı
  4. 3 adet çarliston biber
  5. 6 dilim füme et ya da hindi jambon
  6. 10-12 dilim kaşar peyniri
  7. 1 çay kaşığı kuru kekik
  8. 1 çay kaşığı tuz

Ekmeklere sürmek için:

  1. 2 yemek kaşığı oda sıcaklığında tereyağ
  2. 2 yemek kaşığı biber salçası
  3. 1 çay kaşığı kekik

Yapılışı: Oda sıcaklığındaki tereyağ, salça ve kekiği 1 kasede karıştırıp ekmeklerin iç kısımlarına sürün. Kabakları ince halkalar halinde dilimleyin. Mantarları soyup dilimleyin. Biberlerin çekirdeklerini çıkarıp her biberi  3-4 parça olacak şekilde kesin. Tüm sebzeleri yüksek ısıya getirdiğiniz tost makinesinde kapağını da kapatarak 3-4 dk. Izgara yapın. Tuzunu serpin ve bir tabağa alın. Tost ekmeklerinin içine sırasıyla kaşar peyniri ardından ızgara sebzeler ve füme etleri dizin. Son olarak yine 2-3 dilim kaşar peyniri ekleyip ekmekle kapatın. Tostları makineye koymadan önce, makinenin sıcak olmasına dikkat edin. Tost makinesine dizdiğiniz tostlarınızı kaşar peynirler eridikten sonra alın. Afiyet olsun.

  1. Kırmızı Biberlli Tost


Malzemeler:

  1. 8 dilim buğday unu ekmeği
  2. 8 dilim taze kaşar peyniri
  3. Közlenmiş kırmızıbiber
  4. Taze kekik yaprakları

Yapılışı: Közlenmiş biberlerin kabuklarını soyup iri parçalar halinde kesin. Ekmek dilimlerinin arasına taze kaşar peyniri, közlenmiş kırmızıbiber ve taze kekik yapraklarını paylaştırın. Isıtılmış tost makinesine ekmekleri yeşleştirip kızarana kadar bekletin. Yanında ayranla birlikte sıcak servis yapın.

  1. Fırında Yumurtalı Tost


Malzemeler:

  1. 8 dilim tost ekmeği
  2. 2 yemek kaşığı tereyağı
  3. 4 yumurta
  4. 1/4 su bardağı doğranmış sosis
  5. 1/4 su bardağı rendelenmiş çedar peyniri

Süslemek için;

  1. İnce kıyılmış maydanoz

Yapılışı: Ekmeklerin her iki tarafına da tereyağı sürün. 4 dilim ekmeğin ortalarından 3’er cm’lik kare parçalar çıkarın. Tüm ekmekleri yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 4-6 dakika pişirin. Ekmekleri fırından alıp, kare pencere kestiğiniz ekmekleri bütün olan ekmeklerin üzerine yerleştirin. Ortadaki boşluğa birer yumurta kırın. Doğranmış sosisleri yumurta sarısının çevresine yerleştirin. Üzerine rendelenmiş çedar peyniri serpin. Tekrar fırına verip 5-8 dakika pişirin. İnce kıyılmış maydanoz ile süsleyerek servis yapın.

Şunlara da göz atın;

  1. Sahur için börek tarifleri
  2. Pratik sahur yemekleri
  3. Doyurucu sahur yemekleri
  4. Sahur için hamur işi tarifleri
  5. İftar için ana yemek tarifleri
  6. Ramazan imsakiyesi

Haber Kategorileri

Tarif Listeleri

Lezzetli Haberler

Donut Tarifleri: Farklı Çeşitleriyle 8 Nefis Donut Tarifi
Patlıcanlı Meze Tarifleri: Patlıcanla Yapılan 13 Meze Tarifi
20 Ülkeden Yılbaşı Yemekleri: Farklı Ülkelerden Yılbaşına Özel Yemekler
İlginç Bir Yılbaşı Geleneği: 12 Üzüm Yeme Ritüeli
Yılbaşı İçin Cilt Bakımı Önerileri
Misafir İçin Kahvaltı Tarifleri: Şık ve Pratik 20 Tarif