Yemeklerin yanında sunulan salatalar, birçok farklı çeşide sahiptir. Genelde yeşil sebzelerle hazırlanan salatalar, tavuk, hindi eti, ton balığı gibi malzemelerle zenginleştirilir. Düşük kalorili salatalarda ise kinoa ve haşhaş tohumu kullanılır. Özel soslarla marine edilen salatalar hem sebze, hem et yemeklerinin yanında yerini alır. İşte, yemeğin lezzetini ikiye katlayacak 10 sağlıklı salata tarifi:
Malzemeler; Yapılışı: Sosu yapmak için bir kaba yoğurt, fesleğen, maydanoz, tarhun, limon suyu, zeytinyağı, yeşil soğan ve sarımsağı ekleyin. Pürüzsüz olana kadar karıştırın. Tuz ve karabiberle tatlandırın. Kenara koyun. Lahanayı kaseler arasında bölün. Nohutları, domatesleri ve salatalığı üstüne koyun. Avokado dilimlerini düzenleyin ve ayçiçeği tohumlarını serpin. Biraz sosla harmanlayın ve servis yapın. Malzemeler; Yapılışı: Küçük bir tencerede arpa şehriyeyi haşlayın soğutun ve süzün. Küçük bir kapta, kurutulmuş yaban mersini ve portakal suyunu karıştırın ve yaban mersini yaklaşık 10 dakika bekletin. Büyük bir kasede marul, zeytinyağı, sirke ve birkaç tutam tuzu ekleyin. Karışımı marul yapraklarına harmanlayın. Soğutulmuş arpa şehriye, portakal suyu ve kabuğu rendesi, hindi, ceviz, kereviz ve yeşil soğanı ilave edin. Biberle tatlandırın ve harmanlayın. Malzemeler; Yapılışı: Küçük bir tencere suyu kaynatın ve karidesi opak olana kadar yaklaşık 2 dakika pişirin. Boşaltın ve bir kenara koyun. Küçük bir kapta yeşil soğan, maydanoz, frenk soğanı, sirke, zeytinyağı, acı sos ve sarımsağı çırpın. Karidesleri sosla kaplayın ve 2 dakika bekletin. Ayrı bir kapta karışık yeşillikleri, salatalığı, dolmalık biberleri ve domatesi karıştırın. Karidesleri ve sosları ekleyin ve hafifçe harmanlayıp servis edin. Malzemeler; Yapılışı: Tüm lahana salatası malzemelerini geniş bir kaseye ekleyin. İyice birleştirmek için harmanlayın. Küçük bir karıştırıcıda haşhaş tohumu dışındaki tüm sos malzemelerini ekleyin. Pürüzsüz olana kadar karıştır. Haşhaş tohumlarını karıştırın ve sosu salatanın üzerine dökün. Üzerine kaplayın ve üstü kapalı olarak buzdolabında 1 saat bekletin. Servis yapın. Malzemeler; Yapılışı: Fırını 220 dereceye kadar önceden ısıtın. Kabağı küçük, ağız kenarlı bir fırın tepsisine koyun ve 1 çorba kaşığı zeytinyağı, adaçayı, ½ tatlı kaşığı tuz ve ¼ tatlı kaşığı karabiber ekleyin. Kabağı 10 dakika fırınlayın. Kabak çekirdeklerini üzerine serpip ikinci kez fırına alın. Bir çatalla delindiğinde kabak yumuşayana kadar yaklaşık 10 dakika pişirmeye devam edin. Karışımı en az 45 dakika tamamen soğumaya bırakın. (İsterseniz kabakları önceden hazırlayıp hava geçirmez bir kaba aktarın ve buzdolabında saklayın.) Sosu yapmak için küçük bir kapta soğan, sirke, akçaağaç şurubu ve hardalı karıştırın. 2 yemek kaşığı zeytinyağı ile yavaşça çırpın. Tuz ve karabiberle tatlandırın. Büyük bir kapta Brüksel lahanası, roka ve elmayı karıştırın. Sosla harmanlayın. Salatayı tabaklara koyun, üzerine kabakları koyun ve servis yapın. Malzemeler; Yapılışı: Portakallardan birinin kabuğunu rendeleyin ve kenara koyun. Portakalları ve greyfurtları hazırlamak için, sadece eti olacak şekilde kesin. Portakal ve greyfurtları bir kenara koyun. Ayrı bir kapta sirke, zeytinyağı, ¼ çay kaşığı tuz, birkaç öğütülmüş karabiber ve portakal kabuğu rendesini çırpın. Sirkenin yarısını geniş bir kaseye dökün. Ispanağı, soğanı ve yarım bardak naneyi ekleyin ve kaplayın. Avokadoyu yavaşça ekleyin. Salatayı tabaklayın. Portakal ve greyfurtları hafifçe üst üste gelecek şekilde doldurun. Kalan salata sosu üzerine serpiştirin. Nar taneleri ve ilave nane yaprakları serpin ve servis yapın. Malzemeler; Yapılışı: Sos için bir kasede limon suyu, yumurta sarısı, hardal, sarımsak, ½ çay kaşığı karabiber ve 3 yemek kaşığı zeytinyağı ile karıştırın. İyice birleşene kadar karıştırın ve rendelenmiş parmesanı ekleyin tekrar karıştırın. Çıtır nohut yapmak için fırını 190 ° C'ye önceden ısıtın ve geniş ağızlı bir fırın tepsisine yağlı kağıdı koyun. Bir kasede nohutları 1 çorba kaşığı zeytinyağı, biberiye, kırmızı biber ve yarım çay kaşığı tuzla birlikte atın. Hazırlanan fırın tepsisine yayın ve nohutlar hafifçe kızarıncaya ve dışı gevrekleşene kadar fırınlayın yaklaşık 35 dakika. Orta-yüksek ateşte bir ızgara veya ızgara tavasını önceden ısıtın. Tavuk göğsüne zeytinyağı sürün ve üzerine tuz ve karabiber serpin. Tavuğu ızgaranın en sıcak kısmına yerleştirin ve iyice pişene kadar her tarafını yaklaşık 6 dakika pişirin. Bir kesme tahtasına aktarın ve dilimlemeden önce 10 dakika dinlendirin. Büyük bir kapta, sosu ile yapraklar hafifçe yumuşayana kadar yaklaşık 1 dakika fırlatın. Ice bergi ekleyin ve birleştirmek için karıştırın. Parmesan ve çıtır nohutlu ile servis yapıp üzerine dilim tavuğu yerleştirin ve limon dilimleri ile servis yapın. Malzemeler; Yapılışı: Sos yapmak için: zeytinyağı, hardal, limon suyu, sarımsak, bal ve fesleğeni bir kavanoza koyun ve karışım koyulaşıp renk bakımından homojen hale gelene kadar sallayın. Tuz ve karabiberle tatlandırın ve bir kenara koyun. Orta boy bir kaba kinoa ve yeşillik soğanı alın. Salata sosu ekleyin ve karıştırın Tatların emilmesi için 15-20 dakika buzdolabına koyun. Servis yapmadan önce domates, avokado ve cevizleri ilave edin. Malzemeler; Yapılışı: Sosu hazırlamak için bir blender veya mutfak robotunda portakal suyu, limon suyu, susam yağı, fıstık ezmesi, soya sosu, kırmızı biber ve zencefili ekleyin. Pürüzsüz olana kadar karıştırın kenara koyun. Büyük bir kapta mor lahana, beyaz lahanası, havucu karıştırın. Sosla harmanlayın ve doğranmış fıstıkları serpin ve servis yapın. Malzemeler; Yapılışı: Pancarlar güzelce temizlendikten sonra ocağa alınır. Üzerine sirke, su ve sarımsak eklenerek haşlanır. Haşlanan pancarlar rendelenir. Ardından elma ve ayvalar da rendelenir. Tüm malzemeler karıştırılır ve servis edilir. Şunlara da göz atın;