Sadece 7 Püf Noktasıyla Kuru Fasulye Islatmanın Sırrı Çözüldü
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
Kuru fasulye pişirmek sabır ister ama doğru ıslatma tekniği lezzetin yarısıdır. Gaz yapmayan, tam kıvamında bir kuru fasulye için bazı adımlara dikkat edilmesi gerekir. Bol su kullanımı, doğru fasulye seçimi, ıslatma süresi gibi pek çok ayrıntı burada önem taşımaktadır. İşte kuru fasulye ıslatmanın püf noktaları!
Sadece 7 Püf Noktasıyla Kuru Fasulye Islatmanın Sırrı Çözüldü

Türk mutfağının baş tacı kuru fasulye, doğru ıslatıldığında hem çok daha lezzetli olur hem de midenizi yormaz. Islatma süreci, kuru fasulyenin kaderini belirler. Pişerken dağılmayan, lokum gibi yumuşacık ve gaz yapmayan bir fasulye için bu 7 püf noktasını mutlaka bilmelisiniz.  

kuru fasulye

Doğru Fasulye Seçimi

Lezzetli bir yemek için kaliteli, taze ve kırık olmayan kuru fasulyeleri tercih edin. Eski fasulyeler geç pişer ve dağılabilir.  

Bol Su Kullanın

Fasulyeleri ıslatırken üzerine en az 3-4 parmak geçecek kadar soğuk su ekleyin. Fasulyeler su çektikçe şişeceği için bol su şarttır.

En Az 8 Saat Islatın

Fasulyeleri geceden ıslatmak en idealidir. Bu hem pişme süresini kısaltır hem de gaz yapıcı etkisini azaltır.

Tuz Eklemeyin

Islatma suyuna tuz eklemeyin. Tuz, fasulyelerin sertleşmesine neden olabilir. Tuz pişirme aşamasında eklenmeli.

Bir Kaşık Limon Suyu veya Sirke

Islatma suyuna az miktarda limon suyu veya sirke eklemek hem sindirimi kolaylaştırır hem de fasulyelerin rengini korur.

Islatma Suyunu Dökmeyi Unutmayın

Islatma suyunu kesinlikle dökün ve pişirme öncesi fasulyeleri duru suyla güzelce yıkayın. Bu, gaz yapıcı maddelerin atılmasına yardımcı olur.

Hızlı Yöntem: Sıcak Su ile Şok Islatma

Vaktiniz yoksa, fasulyeleri kaynar suda 2 dakika kaynatıp altını kapatın ve 1 saat bekletin. Bu da işe yarar ama klasik yöntem kadar etkili değildir.

Şunlara da göz atın:

  1. Kuru Fasulye Kaç Kalori?
  2. Kuru Fasulyenin Gaz Yapmaması İçin Uygulayabileceğiniz 5 Yöntem
  3. En Etkili Yöntemlerle Kuru Fasulye Nasıl Saklanır?
  4. Kuru Fasulye Pişirmenin 8 Önemli Püf Noktası
  5. Kuru Fasulye Yanına Ne Gider?

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

Sebzeli Krep Yapmanın 7 Lezzet Sırrı
Evde Mantar Pişirmeden Önce Bilinmesi Gereken 5 İpucu
Bu Taktiklerle Un Kurabiyesi Asla Dağılmıyor, Ağızda Eriyor!
İçli Köfte Yapmanın 5 Bilinmeyen Püf Noktası
Kat Kat Lezzet: Soğan Dolmasına Dair Her Şey
Tatlı Patatesle Neler Yapılabilir?