Ricotta Peynirli Tarifler: Ricotta Peyniriyle Yapılan 10 Nefis Tarif
Ricotta peyniri nedir? Ricotta peyniri hangi yemeklerde kullanılır? Ricotta peyniriyle ne yapılır? İşte, ricotta peyniri ile zenginleştirebileceğiniz, 10 farklı tarif:

Ricotta, İtalyan mutfağına özgü bir peynirdir. Özellikle Kuzey İtalya ve çevresinde tüketilir. Tatlılarda ve yemek aralarında tüketilen bu peynir, çeşitli soslarla birlikte sunulur. Kimi yörelerde, zeytinyağı, yumurta, mayonez gibi farklı besinlerle birlikte tüketilir. İşte, ricotta peyniri ile harikalar yaratabileceğiniz 10 nefis tarif:

  1. Ispanaklı Ricotta Peynirli Ponçik Börek

Ispanak, ricotta peyniri ve muskat rendesi ile hazırlanan bu börek, kızgın yağda kızartılır. İsteğe göre bohça şekli verilir ve susama batırılır.

  1. Cappeletti

Cappeletti, ravioli ile benzerlik gösteren bir makarnadır. İç dolgusunda tavuk göğsü, parmesan peyniri ve ricotta peyniri kullanılır. Farklı makarna tarifleri denemek isteyenler için idealdir. 

  1. Ricottalı Armut

Armut, bitter çikolata, kedidili bisküvisi ve ricotta peyniri ile hazırlanan bu tatlı, hafifliği ile her zevke hitap eder. Meyveleri değerlendirmenin en lezzetli yollarından biridir.

  1. Cassata

İtalyan pastası olarak bilinen cassata, aslında Sicilya mutfağına özgü bir tariftir. Kremasında meyve şekerlemeleri, ricotta peyniri, badem ve çikolata kullanılır.

  1. Ricotta Peynirli Çikolatalı Kek

Ricotta peyniri ve damla çikolata ile hazırlanan bu kek, limon aromasıyla daha lezzetli bir şekilde sunulur. İsteğe göre portakal suyu da ekleyebilirsiniz.

  1. Ricotta Peynirli Dilimler

Hazır baklava yufkası ve ricotta ile hazırlanan bu tatlı, şerbet ile zenginleştirilir. Bayram sofralarında sunulabilir. Küçük porsiyonlar halinde dilimlenerek servis edilir.

  1. Kremalı ve Ricotta Peynirli Makarna

Ispanak, köri ve ricotta ile hazırlanan makarna, frenk soğanı eşliğinde servis edilir. Öğle yemeklerinde afiyetle tüketilebilir.

  1. Ispanaklı ve Ricotta Peynirli Tart

Ricotta peyniri en çok ıspanak ile birlikte kullanılır. İç harcında ıspanak ve ricottanın kullanıldığı bu tart, kafes şekli verilerek şık bir şekilde sunulabilir.

  1. Ricotta Peynirli Ravoli

Ravioli, İtalyan mutfağının en meşhur makarnalarından biridir. Ricotta peyniri ile hazırlanan raviolinin bir porsiyonu, yaklaşık 490 kaloridir.

  1. Limonlu ve Ricotta Peynirli Kek

Yalnızca 7 malzemeden oluşan bu kek, çay saatleri için idealdir. 40-45 dakika içinde sofralardaki yerini alır. İsteğe göre, mevsim meyveleri ile süsleyebilirsiniz.


Şunlara da göz atın;

  1. Lor peynirli tarifler
  2. Hellim peynirli tarifler
  3. Sebzeli kek tarifleri
  4. Tavuklu salata tarifleri
  5. Biscotti tarifleri

Haber Kategorileri

Tarif Listeleri

Lezzetli Haberler

Alman Yemekleri: Alman Mutfağından 25 Farklı Tarif
Grip Mevsimi Var Mı?
Yer Elması Nasıl Yetiştirilir?
Zerdeçal Kahvesinin Faydaları Nelerdir?
Brüksel Lahanası Nasıl Temizlenir ve Soyulur?
Kardeş Mutfaklar'dan 6 Nefis Tarif