Ricotta Peyniri Nasıl Yapılır ve Nasıl Kullanılır?
Ricotta peyniri hangi ülkenindir? Evde ricotta peyniri nasıl yapılır? Ricotta peyniri hangi yemeklerde kullanılır? İşte, ricotta peynirinin yapılışı ve kullanımı:

Ricotta, Latince de 'yeniden pişmiş' anlamı taşıyan, birkaç kez pişirilerek elde edilen bir peynir çeşididir. İtalyan mutfağına ait olan bu peynir, İtalyan yemekleri ve tatlılarının da gözdesidir. Peynir altı suyunun yeniden pişirilmesinden elde edilen ricotta, genelde mozzarella ve provolene peynirinin alt suyundan yapılır. Kökeni 11. yüzyıla kadar dayanan ricotta peyniri, yumuşak dokulu, tatlı ve bol proteinlidir


Ricotta Peyniri Nasıl Yapılır?

Malzemeler; 1,5 litre çiğ süt, 2 çay kaşığı tuz, 10 yemek kaşığı elma sirkesi.

  1. Öncelikle çiğ sütü geniş bir tencereye alarak bir gece önceden kaynatın.
  2. Dinlenen ve soğuyan sütü bir gün sonra tekrar ısıtın.
  3. Kaynama sıcaklığı 80'e geldiğinde ocağın altını kapatın ve 5 dakika dinlendirin.
  4. Daha sonra içerisine tuz ve elma sirkesini ekleyin. 
  5. Kesilmeye başlayan sütü 15 dakika sonra temiz kese serili süzgecin üzerine aktarın. Altına tencere koyun.
  6. Kesenin ağzını güzelce sıktıktan sonra 1,5-2 saat bekleterek fazla suyun süzülmesini sağlayın.
  7. Daha sonra keseden çıkartarak afiyetle tüketebilirsiniz.
  8. Kesenin ağzını düzgün bir biçimde sıkarsanız, peynirinizin şekli de düzgün olacaktır. 
  9. Tuz oranını artırırsanız, peynirin tadı lor peynirine daha çok benzeyecektir. Bu yüzden tuz miktarını az tutabilirsiniz.


Ricotta Peyniri Nasıl Tüketilir?

  1. Ricotta peynirini kahvaltılarda sade bir şekilde tüketebilirsiniz.
  2. Bu peyniri lazanya ve salata yapımında kullanabilirsiniz.
  3. Makarnanın üzerine ufak parçalar halinde ekleyebilir veya ravioli dolgusu olarak tercih edebilirsiniz.
  4. Sade bir şekilde tüketmek istemiyorsanız, üzerine zeytinyağı ve kekik ekleyerek afiyetle yiyebilirsiniz. Dilerseniz, kızarmış ekmeğin üzerine de sürebilirsiniz.
  5. Cheesecake gibi hafif tatlıların içinde de bu peyniri kullanabilirsiniz.
  6. Nasıl kullanacağınıza karar veremediyseniz; Ricotta peynirli ravioli, kremalı ricotta peynirli makarna ve ricottalı armut tariflerine göz atabilirsiniz.


Şunlara da göz atın;

  1. Quark peyniri nasıl yapılır?
  2. Gravyer peyniri nasıl kullanılır?
  3. Parmesan peyniri nasıl tüketilir?
  4. Emmental peyniri nasıl yapılır?
  5. Obruk peyniri nasıl yenir?

Haber Kategorileri

Malzeme Rehberi

Lezzetli Haberler

Farklı Kek Tarifleri: Çay Saatlerine Özel 15 Nefis Kek Tarifi
Sigara Böreğinin Yanına Ne Gider: Sigara Böreğinin Yanına Çok Yakışacak 10 Tarif
Yılbaşında Neden Hindi Yenir?
Yılbaşı Diyeti Nedir, Nasıl Yapılır?
Yılbaşı Oyunları: Evde 14 Eğlenceli Aktivite
Karaköy Kahvaltı Mekanları: Karaköy'ün En İyi 10 Kahvaltıcısı