Rhubarb (Ravent) Nedir?
Rhubarb Türkçe adı ile ravent yurtdışında oldukça popüler ve sevilen bir sebzedir. Sizlere bu yazıda rhubarb nedir, nasıl pişirilir, mevsimi nedir anlattık. İşte, rhubarb (ravent) nedir:

Üretken ve erken gelişmiş bir bahar "meyvesi" olan ravent, pembemsi yeşil veya hatta kereviz saplarına benziyor. Lezzeti çok daha ekşidir, bu da onu cips, komposto ve turta gibi tatlı yemeklerde şeker için ideal bir arkadaş yapar (ikinci adını "turta bitkisi" alır). Ravent ayrıca lezzetli yemeklere büzgülü ekşi bir meyvemsilik verir. Sizlere bu yazıda rhubarb nedir, nasıl pişirilir, mevsimi nedir anlattık. İşte, rhubarb (ravent) nedir:

Rhubarb (Ravent) Nedir?

Ravent, Rheum bitki cinsinin bir üyesidir. Dayanıklı çok yıllık bir sebze olmasına rağmen, daha çok bir meyve gibi kullanılır. Aslında, 1947'de bir New York gümrük mahkemesi yargıcı onun yasal olarak bir meyve olduğuna karar verdi ve ABD Tarım Bakanlığı (USDA) onu resmi olarak bu meyve olarak sınıflandırdı. canınız istediğinde kurtulmak zordur). Gelişmesi için soğuk bir kışa ihtiyaç duyar ve ilkbaharda kırmızıdan pembeye ve uçuk yeşile kadar değişen tanıdık parlak renkli saplarını üretir.

Ravent bitkisinin sadece sapları yenir, çünkü büyük, üçgen yaprakları zehirlidir.2 Ispanak, brokoli ve karnabahar gibi (tamamen güvenli seviyelere sahip) yiyeceklerden daha yüksek konsantrasyonda oksalik asit içerirler. Ayrıca, ravent yapraklarının daha güçlü, tanımlanamayan bir toksin içerebileceği düşünülmektedir.3 Ölümcül olması için muhtemelen büyük miktarda yaprak yemeniz gerekse de, küçük miktarlar bile mide bulantısı ve kusmaya neden olabilir. Güvende olmak için yaprakları yemeyin veya servis etmeyin ve onları çocukların ve evcil hayvanların erişemeyeceği bir yerde saklayın. Yapraklar çıkarıldıktan sonra, raventin sadece ihtiyaçlarınıza göre kesilmesi ve kesilmesi gerekir.

Rhubarb (Ravent) ile Nasıl Pişirilir?

Ravent hazırlamak kolaydır. Toksik olmaları nedeniyle, yaprakların kesilmesi ve atılması esastır.3 Sapları iyice yıkayın ve kuru uçlarını da kesin. Sapları doğrarken lifli deriyi soymak cazip gelse de buna karşı koymaya çalışın. Cilt çok fazla renk ve tat içerir.

Ravent pişirildiğinde iki şey olur: Suları kalınlaşır ve yarı saydam liflerin yıpranan parçalarına ayrılır. Yoğun şekilde pişirilmiş ravent, ravent reçelinin yanı sıra Hint turşusu ve kompostolar için mükemmel jöle kıvamına sahiptir. Tavada kızartıldığında veya tart üzerine dizildiğinde o kadar çekici değil. Hızlı ısıtma, zengin lezzet ve doğal, parlak bir parlaklık ile yumuşak ama yapışkan ravent parçaları verir.

Rhubarb (Ravent) Tadı Nasıl?

Çiğ ravent, çoğu insanın tatsız bulduğu çok mayhoş bir tada sahiptir. Bu nedenle, ekşi tada karşı koymak için neredeyse her zaman şekerle pişirilir.

Rhubarb (Ravent) Mevsimi Ne Zaman?

Güzel saplar, Mart sonundan Nisan başına kadar mevsime girer ve Haziran başına kadar etrafta kalır. Birçoğu sezonlarının kısacık olduğunu düşünüyor. Raventi korumak için Çilek-Ravent Reçeli yapabilirsiniz, ancak dondurmak size daha fazla seçenek sunar.

Rhubarb (Ravent) Sebze mi Meyve mi?

Ravent, genellikle meyve olduğu düşünülen bir sebzedir. Aslında bu kafa karışıklığının iyi bir nedeni var: 1947'de USDA onu bir meyve olarak sınıflandırdı çünkü ülkeye meyve getirme tarifeleri meyvelerde sebzelerden daha düşüktü. Gerçekte, ravent bir sebzedir - karabuğday ailesinin bir üyesidir.

Rhubarb (Ravent) Zehirli Midir?

Ravent'in sapları bitkinin yenilebilir kısmıdır, ancak yapraklardan ve köklerden uzak durun - bunlar, hiçbiri iyi olmayan birçok semptoma neden olabilen tehlikeli bir toksin olan oksalik asit bakımından yüksektir. Sadece insanlar için değil, yaprakları da çoğu hayvan için zehirlidir. Ravent yetiştiriyorsanız ve donarsa, onu hiç yemeyin: oksalik asit yapraklardan kolayca saplara geçebilir. Marketten ya da manavdan satın aldığınız çoğu raventin yaprakları ve kökleri zaten çıkarılmıştır, böylece yanlışlıkla yemezsiniz.

Şunlara da göz atın;

  1. Dağ çileği nedir?
  2. Brezilya limonatası nedir?
  3. Glüten diyeti nedir?
  4. Sabah depresyonu nedir?

Haber Kategorileri

Malzeme Rehberi

Lezzetli Haberler

Tavuklu Salata Tarifleri: 10 Değişik Tavuklu Salata Tarifi
Kadıköy Burger Restoranları: Kadıköy’de mutlaka görmeniz gereken 13 hamburgerci
Mahlepli Tarifler: Mahleple Yapılan 10 Farklı Tarif
Karadeniz Mutfağından 14 Sevilen Yemek
Gözleme Yanına Çok Yakışacak 10 Tarif: Gözlemenin Yanına Ne Gider?
Denizli Kahvaltı Mekanları: Denizli'de Gidebileceğiniz 10 Kahvaltı Mekanı