Reyhan; hoş kokusuyla mutfakta sıkça kullanılan, aynı zamanda sağlık açısından pek çok faydası olan bir bitkidir. İşte reyhan bitkisinin başlıca faydaları…
Reyhan, serbest radikalleri nötralize eden ve vücudu hücresel hasarlardan koruyan güçlü antioksidan bileşikler içerir.
Reyhan çayı sindirimi kolaylaştırabilir, mide rahatsızlıklarını ve şişkinliği hafifletebilir. Hazımsızlık ve gaz sorunlarına iyi geldiği bilinmektedir.
Reyhan, sinir sistemini yatıştırıcı etkileriyle bilinir. Çayı, stres ve anksiyete gibi durumlarda rahatlama sağlayabilir.
İçeriğindeki uçucu yağlar ve flavonoidler bağışıklık sistemini destekler. Enfeksiyonlarla savaşmaya yardımcı olur.
Reyhan, zararlı bakterilere karşı etkili doğal bir antibakteriyel ajan olabilir.
Anti-enflamatuar ve antibakteriyel özellikleri sayesinde, reyhan cilt problemlerini yatıştırabilir ve akne gibi sorunları hafifletebilir.
Soğuk algınlığı, bronşit ve astım gibi solunum yolu rahatsızlıklarını hafifletmeye yardımcı olabilir. Balgam söktürücü etkisiyle bilinir.
Reyhanın içeriğindeki bileşikler kan dolaşımını iyileştirebilir ve kolesterol seviyelerini düzenlemeye yardımcı olabilir.
Vücutta iltihaplanmayı azaltabilir ve romatizma, eklem ağrıları gibi rahatsızlıklarda faydalı olabilir.
Kullanımı:
Not: Her bitkisel ürün gibi reyhanın da aşırı tüketiminden kaçınılması ve düzenli ilaç kullanımı olan kişiler tarafından doktora danışılarak tüketilmesi gerekmektedir.
Şunlara da göz atın: