Reçel Nasıl Koyulaştırılır: Reçelin Kıvamı Sulu Olursa Ne Yapılır?
Reçel soğuduktan sonra tekrar kaynatılır mı? Kıvamı tutmayan reçel tekrar kaynatılır mı? Sulu olan reçel nasıl koyulaştırılır? İşte, reçelin kıvamı sulu olanlar için koyulaştırma yöntemleri:

Reçel, kahvaltı sofralarının vazgeçilmez tariflerinden biridir. Genellikle ekmeğe sürülerek tüketilen reçeller, mevsimin en taze meyveleri ile hazırlanır. Daha önce sizlere reçel hazırlarken dikkat etmeniz gerekenleri tek tek anlatmıştık. Bu kez kıvamı sulu olan reçeli koyulaştırmak için deneyebileceğiniz pratik yöntemleri sizlerle paylaşacağız. 


Reçel Nasıl Koyulaştırılır?

Kahvaltı sofralarınız için özenle reçel hazırladınız. Şekeri ve suyunu koydunuz. Fakat reçelin kıvamı bir türlü koyulaşmadı. Kaynatmaya devam ettikçe şekerlenme ihtimali de artacak. Peki, ne yapacaksınız? İşte, reçeli koyulaştırma yöntemleri:

  1. Öncelikle reçelin soğudukça daha koyu bir kıvam alacağını unutmayın. Bu yüzden oda sıcaklığında soğuttuktan sonra, kıvamını tekrar kontrol edin. 
  2. Eğer yapım aşamasında koyulaşmadığını fark ederseniz, kaynayan reçelin içerisine elma ekleyin. Elma, pektin görevi görerek reçelin daha koyu ve jölemsi bir kıvama gelmesini sağlar.
  3. Pişirme aşamasındayken içine ekleyeceğiniz limon suyu da, kıvamın tutmasına yardımcı olacaktır. Limon suyunu ekledikten sonra, reçeli kısık ateşte pişirmeye devam edin.
  4. Bir diğer yöntem ise, güneşte kıvamı tutana kadar bekletmek. Bunun için temiz bir bezin üzerine tenceredeki reçeli koyun. Güneşin altında koyulaşana kadar bekletin. 


  1. Eğer güneşte bekletme imkanınız yoksa, reçeli fırın tepsisine koyun. 100 derecede arada bir fırın kapağını açarak ve reçeli karıştırarak kıvamının yoğunlaşmasını sağlayabilirsiniz.
  2. Mükemmel kıvamlı bir reçel için, mutlaka tarif ölçülerine uyun.
  3. Reçelin kıvamını koyulaştırmak için, içerisine bir çimdik nişasta atıp karıştırabilirsiniz. 
  4. Reçelin kıvamının tutması için, pişirme işleminden sonra mutlaka oda sıcaklığında dinlendirin. Reçeliniz soğuduğunda ve kıvamı tuttuğunda, cam kavanozlara doldurabilirsiniz.


Şunlara da göz atın;

  1. Sosların kıvamı nasıl yoğunlaştırılır?
  2. Aşurenin kıvamı tutmazsa ne yapılır?
  3. Sütlacın kıvamı nasıl tutturulur?
  4. Baklava şekerlenirse ne yapılır?
  5. Yaz meyveli reçel tarifleri

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

Krem Peynir Yerine Kullanılabilecek 9 Lezzet
İzmir Sushi Mekanları: İzmir'de Gidebileceğiniz 10 Sushi Mekanı
Çikolata Soslu Tatlılar: Çikolata Sosuyla Yapılan 14 Nefis Tarif
Sebzeli Kek Tarifleri: 10 Lezzetli Sebzeli Kek Tarifi
Soğuk havalarda cilt bakımı için 10 öneri
Bağırsakları Harekete Geçiren Besinler Nelerdir?