'Pumpkin Pie Spice' Nasıl Yapılır?
'Pumpkin Pie Spice' yani bal kabaklı turta baharatı son dönemlerin en popüler baharat karışımlarından biridir. Bu baharat karışımı keklerde, kahvelerde ve daha birçok yemek ve içecekte kullanılabilir. İşte, pumpkin pie spice yani bal kabaklı turta baharatı nasıl yapılır:

Sonbaharın vazgeçilmez sebzelerinden biri balkabağıdır. 'Pumpkin Pie Spice' yani bal kabaklı turta baharatı son dönemlerin en popüler baharat karışımlarından biridir. Bu karışım kabaklı tatlıların içerisine çok yakıştığı gibi aynı zamanda sonbahar içecekleri ile de uyumludur. Peki bu baharat karışımı nasıl hazırlanır? Sizler için anlattık. İşte, pumpkin pie spice yani bal kabaklı turta baharatı nasıl yapılır:

Balkabağı Turta Baharatında Neler Var?

Tipik süpermarket balkabağı turtası baharat karışımı, tarçın, zencefil, hindistan cevizi ve yenibahar içerir ve balkabağıyla ilgili herhangi bir koku içermez. Karışım, balkabağı turtanıza (ve diğer balkabağı pişmiş ürünlerine) sonbaharın imza aromalarını verir. Bu özel balkabağı turtası baharat tarifi bir adım daha ileri gider ve lezzeti tamamlamaya gerçekten yardımcı olmak için karanfil ekler.

Taze En İyisidir

En iyi sonuçlar için bulabileceğiniz en taze baharatlarla başlayın. Bazı sağlıklı gıda mağazalarında veya süpermarketlerde baharat içeren toplu bir bölüm bulunur; bu bölümde bulunan baharatların son kullanma tarihlerini kontrol edin. Taze bir baharat karışımı her zaman en iyi sonucu verir.

Balkabağı Turtası Baharatı (Pumpkin Pie Spice) Nasıl Kullanılır?

Balkabağı turtalarına, waffle'lara, kreplere, keklere, kurabiyelere balkabağı baharatı ekleyin, adını siz koyun. Ayrıca sabah yulaf ezmesinde (doğal olarak dilimlenmiş elmalarla) veya sade yoğurda akçaağaç şurubu ile birlikte ekleyebilirsiniz. Kavrulmuş sebzelerde deneyin veya tatlı patates veya balkabağı çorbasına ekleyin; özellikle portakallı sebzelerle çok yakışıcaktır.

Pumpkin Pie Spice (Balkabaklı Turta Baharatı) Nasıl Hazırlanır?

Malzemeler:

  1. 3 yemek kaşığı öğütülmüş tarçın
  2. 2 1/2 çay kaşığı öğütülmüş zencefil
  3. 2 çay kaşığı öğütülmüş hindistan cevizi
  4. 1 1/2 çay kaşığı öğütülmüş yenibahar
  5. 1 çay kaşığı öğütülmüş karanfil

Yapılışı:  Malzemeleri toplayın. Öğütülmüş tarçın, zencefil, hindistan cevizi, yenibahar ve karanfilleri küçük bir kapta çırpın. Tarifinizde belirtildiği şekilde kullanın ve kalan baharat karışımını hava geçirmez bir kapta saklayın.


Şunlara da göz atın;

  1. Baharatların raf ömrü geçer mi?
  2. Çorbanın içerisine hangi baharat konur?
  3. Kajun baharatı nasıl yapılır?
  4. Hangi baharat hangi yemekte kullanılır?

Haber Kategorileri

Malzeme Rehberi

Lezzetli Haberler

Krem Peynir Yerine Kullanılabilecek 9 Lezzet
İzmir Sushi Mekanları: İzmir'de Gidebileceğiniz 10 Sushi Mekanı
Çikolata Soslu Tatlılar: Çikolata Sosuyla Yapılan 14 Nefis Tarif
Sebzeli Kek Tarifleri: 10 Lezzetli Sebzeli Kek Tarifi
Soğuk havalarda cilt bakımı için 10 öneri
Bağırsakları Harekete Geçiren Besinler Nelerdir?