Poğaça Piştikten Sonra Fırından Hemen Çıkarılmalı Mı?
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
Poğaça pişti ama fırından hemen çıkarmak doğru mu? Lezzetli ve kıvamında bir poğaça için fırından ç��kış anı sandığınızdan daha önemli olabilir. İşte dikkat edilmesi gereken 5 püf noktası!
Poğaça Piştikten Sonra Fırından Hemen Çıkarılmalı Mı?

Poğaçanın lezzeti, sadece hamurun kıvamında değil, pişme sonrası doğru adımlarda da saklıdır. Fırından çıkarma zamanı ve sonrasında yapılacak küçük dokunuşlar, poğaçanın hem dokusunu hem de tadını belirlemektedir. İşte o anlarda dikkat etmeniz gereken 5 önemli detay!

poğaça

Pişme Süresine Dikkat Edilmeli

Fırında fazla kalan poğaça kuruyabilir. Süresi dolduysa, fazla bekletmeden çıkarılmalıdır. Böylece dışı hafif çıtır, içi yumuşak kalır.

Taş veya Tel Izgara Üzerine Alınmalı

Fırından çıkar çıkmaz tepsi üzerinde bekletilirse altı nemlenebilir. Altının yumuşamaması için hemen taş veya tel ızgara üzerine alınması tavsiye edilir.

İlk Sıcaklığıyla Üzeri Terleyebilir

Hemen kapalı bir kaba konursa, buharlaşma nedeniyle üzeri yumuşayıp lastik gibi olabilir. Ilınana kadar açıkta bekletmek en iyisidir.

Dinlenmeye Zaman Tanınmalı

Fırından çıktıktan sonra en az 5-10 dakika dinlendirilirse, iç dokusu toparlanır. Bu sayede poğaçanın dağılmadan servis edilmesi sağlanır.

Servis Zamanı Önemlidir

Çok sıcak yenirse hem ağız yanabilir hem de lezzeti tam algılanmaz. Ilıkken servis etmek, poğaçanın lezzetini en iyi şekilde ortaya çıkarır.

Şunlara da göz atın:

  1. Yumuşak Poğaçanın Sırrı Nedir?
  2. 5 Adımda Puf Puf Kabaran Poğaçaların Sırrı
  3. Poğaçaların Yumuşak Kalması İçin 10 Pratik Püf Noktası
  4. Poğaça Buzdolabında ve Buzlukta Nasıl Saklanır?
  5. Peynirli Poğaça Tarifleri

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

Zeytinyağlı Sarmada Salça Olur Mu?
Yemeğe Salça Ne Zaman Konur?
1 Dilim Zebra Kek Kaç Kaloridir?
Hıdırellez Günü Ne Yemek Yapılır?
Hıdırellez'de Hamur Mayalanır Mı?
Hıdırellez Yoğurdu Nedir? Hıdırellez Yoğurdu Nasıl Mayalanır?