Plastik Nasıl Temizlenir?
Plastik mutfak gereçleri nasıl temizlenir? Sizler için anlattık. İşte, plastik ürünler nasıl temizlenir:

Plastik ürünler çok tercih etmek istemesek de hayatımızın içerisinde yer alır. Mutfakta bulunan plastik kapları biraz daha sürdürülebilir kullanmak için temizlemek gerekir. Plastik, kire ve sert kullanıma dayanması amaçlanan insan yapımı bir maddedir. Veranda mobilyaları, çocuk oyuncakları, duş perdeleri, tabaklar ve saklama kapları dahil pek çok şey plastikten yapılmıştır ve düzenli olarak temizlenmeleri ve dezenfekte edilmeleri gerekir. Plastiği temizlemenin doğru yolunu bilmek, evinizi korumanıza yardımcı olacaktır. Sizler için plastik nasıl temizlenir anlattık. İşte, plastik nasıl temizlenir:


Kabartma Tozu ile Temizlemek

  1. Kabartma tozu ve sudan bir macun yapın. 3 yemek kaşığı karbonatı 1 yemek kaşığı su ile karıştırarak 3:1 oranında bir karışım elde edin. Malzemeleri macun kıvamına gelene kadar karıştırmak için bir kaşık, kör bıçak veya eski diş fırçası kullanın.
  2. Macun diş macunu kıvamında olmalıdır, bu nedenle çok akıcı veya kalınsa, daha fazla kabartma tozu veya su ile ayarlayın. Daha fazla kabartma tozu onu daha kalın hale getirecek ve daha fazla su onu daha ince yapacaktır.
  3. Macunu plastiğin üzerine sürün. Bir bez veya eski bir diş fırçası kullanarak macunu plastiğin üzerine bolca uygulayın ve yapışkan kirleri ovaladığınızdan emin olun.
  4. Büyük bir plastik parçayı temizliyorsanız daha fazla macun yapmanız gerekebilir.
  5. Macunun plastiğin üzerine oturmasına izin verin. Kabartma tozu macununun plastik üzerinde 20 ila 30 dakika oturmasına izin verin. Kabartma tozu plastik üzerindeki kiri gevşetecektir.
  6. Macunu bir bezle çıkarın. Plastikten kabartma tozu macununu silmek için ıslak bir bez kullanın. Silerken bezi periyodik olarak durulayın.
  7. Plastiği durulayın. Plastiği temiz suyla iyice durulayarak kalan macunu çıkarın. Bu, macunun gevşettiği herhangi bir kiri veya kiri durulamalıdır.
  8. Plastiği sabun ve suyla yıkayın. Plastiği yıkamak için hafif bir bulaşık deterjanı kullanın.
  9. Plastiği bir havluyla kurulayın veya havada kurumaya bırakın. Bu, temiz olmasının yanı sıra, plastik kokunun üründen çıkarılmasına da yardımcı olmalıdır.

Sirke ile Temizlemek

  1. Sirke ve suyu birleştirin. Temiz, boş bir sprey şişesinde bir ölçü sirke ile bir ölçü suyu karıştırın.
  2. Çözeltiyi plastiğin üzerine püskürtün. Plastiği tamamen ıslatan sirke çözeltisiyle plastiğe bolca püskürtün. Sirke, sert yüzeyleri dezenfekte etmenin yanı sıra yağ, küf ve sert su lekelerini çıkarmada iyidir.
  3. Plastiği silin. Plastiğin etrafındaki sirke solüsyonlarını silmek için temiz bir bez veya sünger kullanın.
  4. Kirli bölgelere daha fazla sirke solüsyonu püskürtün ve kir çıkana kadar bolca ovalayın.
  5. Su ile durulayın. Plastikten sirke çözeltisini durulamak için temiz su kullanın; havluyla kurulayın.


Çamaşır Suyu ile Temizleme

  1. Bir çamaşır suyu çözeltisi yapın. Sahip olduğunuz her bir bardak suya 1 yemek kaşığı çamaşır suyu ekleyin. Çözeltiyi lavaboda, kapta veya küvette yapabilirsiniz.
  2. Çamaşır suyu karıştırırken giysilere veya çıplak cilde sıçramasını önlemek için dikkatli olun.
  3. Plastiği ıslatın. Plastiği ağartıcı ve su çözeltisine 5 ila 10 dakika batırın. Plastiğin solüsyonla tamamen kaplandığından emin olun.
  4. Yaralanmayı önlemek için plastiği suya batırırken eldiven kullanın.
  5. Plastiği bir sünger veya bezle ovalayın. Öğeyi bir süngerle ovalayarak kir veya kiri temizleyin.
  6. Plastiği durulayın ve kurulayın. Ağartma solüsyonunu çıkarmak için plastiği suyla iyice durulayın. Plastiği yaklaşık 30 dakika veya tamamen kuruyana kadar havayla kurutun.


Şunlara da göz atın;

  1. Balık nasıl temizlenir?
  2. Kırmızı biber nasıl temizlenir?
  3. Kuşkonmaz nasıl temizlenir?
  4. Hangi plastikler sağlıklı?

Haber Kategorileri

Temizlik Önerileri

Lezzetli Haberler

Diyet Yılbaşı Menüsü: Yeni Yıla Özel 28 Diyet Yemeği
22 Aralık 2024 Masterchef: İlk Ceketin Sahibi Belli Oldu
Asla Derin Dondurucuya Koymamanız Gereken 9 Besin
Peru Biberi (Karabiber Ağacı) Nedir, Nasıl Kullanılır?
Yağlamanın Yanına Ne Gider: 10 Tamamlayıcı Tarif
Pastırma Çiğ Yenir Mi?