Pizza Nasıl Tekrar Isıtılır?
Pizza en sevilen İtalyan lezzetlerinden biridir. Artan pizza nasıl tekrar ısıtılır sizler için anlattık. İşte, pizza nasıl tekrar ısıtılır:

Pizza en sevilen İtalyan lezzetlerinden biridir. Genellikle dışarıdan alınan pizza büyük boylarda alınır ve arta kalan dilimler olur. Ertesi gün ya da sonrasında pizza dilimleri nasıl ısıtılır sizler için anlattık. İşte, pizza nasıl tekrar ısıtılır:


Fırında Pizza Nasıl Isıtılır?

  1. Fırınınızı 180 °C önceden ısıtın. Tel raflardan en az birini fırının ortasına yerleştirin. Fırını açın ve ön ısıtmaya bırakın. Sıcaklığı biraz daha düşük tutmak, pastanızı tamamen ısıtırken kabuğun yanmasını önleyecektir.
  2. Pizzayı yağlanmış fırın tepsisine dizin. Fırın tepsinizin boyutuna uygun bir alüminyum folyo yaprağı çekin. Düzleştirmek için ellerinizi kullanın. Ardından, kabuğun yapışmaması için folyoyu ince bir tabaka yapışmaz pişirme spreyi ile püskürtün. Fırın tepsisine istediğiniz sayıda dilim koyun.
  3. Eşit şekilde pişmeleri için yeniden ısıttığınız her pizza dilimi arasında küçük bir boşluk bırakın.
  4. Dilerseniz alüminyum folyo yerine yağlı kağıt kullanabilirsiniz.
  5. Pişirme spreyiniz yoksa 1⁄2 yemek kaşığı sıvı yağı folyoya dökün ve parmağınızla veya kaşığın tersiyle yayın.
  6. Pizzayı suyla ıslatın ve folyo ile gevşek bir şekilde örtün. Su buhara dönüşecek ve pizzanızın kurumasını önleyecektir. Pizzayı folyo ile gevşek bir şekilde örtün.
  7. Bazı insanlar küçük bir su sıçramasının anlamsız olduğunu düşünüyor. Bu insanlar yanılıyor ve kimse bizi aksine ikna edemez. Bu küçük nem sıçraması, pizzanın kurumasını önleme konusunda fark yaratan şeydir.
  8. 15-20 dakika pişirin ve tadını çıkarmadan önce 2-3 dakika soğumaya bırakın.
  9. Her dilimin kenarındaki peynir tamamen eriyip folyonun üzerinde toplanacak kadar beklemeyin.
  10. Peynirin biraz sertleşmesi ve dilinizin yanmaması için pizzayı 2-3 dakika soğumaya bırakın.


Tavada Pizza Nasıl Isıtılır?

  1. Bir dökme demir tavayı yağlayın ve orta-yüksek ateşte ısıtın. 1⁄2 yemek kaşığı bitkisel veya zeytinyağını dökme demir tavaya dökün. Isıyı orta-yüksek seviyeye getirin ve tavanın ısınması için birkaç dakika bekleyin (yağ tütmeye başlarsa çok beklemişsinizdir.)
  2. Fırından sonra, derin yemeğin yeniden ısıtılması söz konusu olduğunda, tava en iyi seçeneğinizdir.
  3. İsterseniz normal bir yapışmaz tava kullanabilirsiniz.
  4. Tavanızın ortasına dilimleyin ve üzerini kapatın. Yağ ve tava ısıtıldıktan sonra, pizza dilimini, kabuk tarafı aşağı gelecek şekilde yavaşça tavaya koyun. Tavanız birden fazla dilim için yeterince büyükse, ilave dilimi ekleyin. Ardından tavanızın kapağını kapatın.
  5. Pizzayı 4-5 dakika pişirin ve afiyetle yiyin. Kapağı kapalı tutun ve pizzanın ısınmasına izin verin. 4 dakika kadar sonra, kapağı yukarı kaldırın. Üstteki sos yumuşayıp kenarlardaki peynirler erimeye başlayınca pizzanın hazır olduğunu anlayabilirsiniz.
  6. Dilimlerinizi tabakladıktan sonra pastanıza soğuması için bir veya iki dakika verin.


Hava Fritözünde Pizza Nasıl Tekrar Isıtılır?

  1. Hava fritözünü 175 °C ayarlayın.
  2. Pizzayı doğrudan rafa veya sepete yerleştirin. Fritözünüzün içine istediğiniz kadar dilim yerleştirin. Bunları fritözünüzde yiyecekleri ısıtmak için kullandığınız rafa, sepete veya platforma yerleştirin.
  3. Altta damlamaları toplamak için bir tepsiniz yoksa, fritözün altına bir yaprak alüminyum folyo koyabilirsiniz.
  4. Sıcaklığı 160 °C'ye düşürün ve 6-7 dakika bekleyin. Hava fritözünüzün kapağını kapatın ve pizzanızın eşit şekilde ısınması için sıcaklığı hemen 160 °C'ye düşürün. Birkaç dakika ısınması için bekleyin ve ardından fırın eldiveninizi ve bir spatula kullanarak dilimleri tabağınıza aktarın.


Şunlara da göz atın;

  1. Sağlıklı pizza tarifleri
  2. Ev yapımı pizza tarifleri
  3. Pizza taşı nedir?
  4. Hazır pizza nasıl pişirilir?

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

Soğuk Algınlığı Ne Kadar Süre Bulaşıcı?
Evde White Chocolate Mocha Nasıl Yapılır?
Yer Fıstığı Nasıl Kavrulur: 2 Farklı Yöntem
Hamilelikte Levrek Yenir Mi?
3 Kasım 2024 Masterchef'e Kim Veda Etti?
Başparmak Ağrısı Neden Olur?