Pişmiş tavuk ertesi gün ısıtılır mı? Yenirse nasıl ısıtılır, tehlikeli mi? Evde yemek israfını önlemeye çalışırken bir yandan da sağlığını riske atmamak önemlidir. İşte pişmiş tavuğu ertesi gün güvenle ısıtabilmenin tüyoları!
Tavuk, piştikten sonra en fazla 2 saat içinde buzdolabına konmalıdır. Hava almayan bir kapta, 3-4 gün buzdolabında saklanabilir.
Isıtırken tavuğun iç sıcaklığı en az 74°C (165°F) olmalıdır. Bu, özellikle mikrodalgada ısıtırken önemli çünkü mikrodalga eşit ısıtmayabilir.
Tavuğu birden fazla kez ısıtmak tavsiye edilmez. İkinci kez ısıtırken biraz daha dikkatli olmak gerekir.
Her zaman gözlemlemelisiniz; rengi değişmişse ya da kötü kokuyorsa, yememek en iyisidir.
Tavuk bazen ısıtıldığında kuruyabilir. Üzerine biraz su, et suyu ya da az zeytinyağı ekleyip kapağını kapalı tutarak ısıtırsanız daha yumuşak kalır.
Şunlara da göz atın: