Pirinç unu, pirincin ince bir şekilde öğütülmesiyle elde edilen bir un türüdür. Pirinç nişastasından farklı olan bu un, buğday unu yerine kullanılabilir. Sıvıların ayrışmasını önlediği için, özellikle soğutulmuş tariflerde kıvam arttırıcı olarak kullanılır. Aslında pirinç unu, buğday ununun kullanıldığı hemen her tarifte kullanılır. Ancak tarifin lezzetinde ve kıvamında farklılıklar görülebilir. Bu yüzden, pirinç ununun çok yakıştığı tarifleri yazımızda derledik. İşte, pirinç unu ile yapılan 10 farklı tarif:
Yalnızca 5 malzemeden oluşan muhallebi, un ve sütün karışımıyla hazırlanır. Kıvam alan muhallebi kaselere paylaştırılır. Üzerine tarçın serpiştirilerek servis edilir.
Türk mutfağının sevilen lezzetlerinden biri olan fırın sütlaç tarifini de pirinç unuyla hazırlayabilirsiniz. Toprak güveçlerde pişirilen fırın sütlacı, ılık bir şekilde servis edebilirsiniz.
Hawaii mutfağının popüler tatlılarından biri olan butter mochi, hindistan cevizi sütü ve pirinç unuyla hazırlanır. Görünümü keke benzeyen bu tatlı hem hafif, hem de lezzetlidir.
Fransız mutfağının sevilen tatlısı krem şokolayı, glütensiz versiyonuyla hazırlamak isteyenleri böyle alalım. Kakao, süt, mısır nişastası ve pirinç unuyla hazırlanan bu tatlıyı, defterinize kaydetmeyi unutmayın.
Muhallebiye farklı bir boyut kazandırmak isteyenleri böyle alalım. Portakal ve tarçın aromalı yumurtalı ekmek çubukları ile hazırlanan muhallebiyi çok seveceksiniz.
Osmanlı mutfağından miras kalan hakan helvası tatlısı, ilk kez Edirne'de yapılmıştır. Ana malzemeleri süt, pirinç unu ve bal olan bu tatlı, kaymakla birlikte servis edilir.
En sevilen sokak lezzetlerinden biri olan tulumba tatlısının yapımında pirinç unu kullanıldığını biliyor muydunuz? Nefis mi nefis tulumba tatlısı hazırlamak için, tarifimizi defterinize kaydedin.
Japon mutfağına ait bir tatlı olan mochi, pirinç keki ismiyle de bilinir. Meyveli dondurmalar ve pirinç unu ile hazırlanan bu tatlı, yumuşak dokusu ve şık sunumuyla ağızları sulandıracak bir lezzettedir.
Buğday nişastası, süt, pirinç unu ve gül suyu ile hazırlanan çarşı muhallebisi, klasik muhallebiye göre daha aromalı bir tada sahiptir. Üzerine pudra şekeri serpiştirebilirsiniz.
Yaz aylarının en sevilen meyvesi çilek ile nefis bir muhallebi hazırlamaya ne dersiniz? Çilekli muhallebiyi, nane yapraklarıyla süsleyerek servis edebilirsiniz.
Şunlara da göz atın;