Pirinç Sirkesi Nasıl Yapılır?
Pirinç Sirkesi Nasıl Yapılır? Pirinç sirkesinde hangi malzemeler kullanılır? Pirinç sirkesi kaç günde olur? İşte, 3 adımla evde pirinç sirkesi yapılışı:

Pirinç sirkesi, diğer birçok sirkeden daha hafif bir tada sahiptir. Ayrıca pirinçten gelen bir miktar tatlılık içerir, bu nedenle salata sosları gibi tatlı veya keskin tariflere ideal bir katkı sağlar. Marketten pirinç sirkesi satın alabilirsiniz ancak evde kolayca kendiniz de hazırlayabilirsiniz. İşte, pirinç sirkesi nasıl yapılır:


Malzemeler:

  1. 500 gr pişmiş pirinç, suyla
  2. 35-45 mL sirke anası
  3. 1 Litre su 


1. Adım: Sirke Hazırlama

  1. Pirinci ve varsa pişirme suyunu hava geçirmez bir kaba aktarın. Pirinç sirkesini yapmak için 2 su bardağı (500 g) pişmiş beyaz pirince ihtiyacınız olacak. Pirinci, kalan pişirme suyuyla birlikte hava geçirmez bir cam veya seramik şişe veya kavanoza koyun
  2. Kaba sirke anasını ekleyin.
  3. Kabı suyla doldurun. Pirinci ve sirke anasını kabınıza ekledikten sonra, kaba yaklaşık 1 su dökün. Fermantasyon sürecini etkileyen bakteri veya diğer yabancı maddeleri içerebilecek musluk suyu kullanmayın.


2. Adım: Fermente

  1. Kabı tülbent ile örtün. Sirkenin uygun şekilde mayalanması için havaya ihtiyacı vardır. Ancak karışıma toz, kir veya böceklerin girmesini istemezsiniz. Kabın ağzına iki ila üç parça tülbent koyun ve lastik bir bantla sabitleyin.
  2. Karışımı karanlık ve sıcak bir yere koyun. Fermantasyon daha yüksek sıcaklıklarda daha hızlı gerçekleşir, bu nedenle ideal olarak kabı 15 ila 27°C arasında bir sıcaklığa sahip bir alana yerleştirmelisiniz. Aynı zamanda karanlık olduğundan emin olun çünkü fermantasyon için karanlık olması gerekir.
  3. Karışımı üç hafta sonra kontrol edin. Sirkenin tamamen mayalanması için geçen süre sıcaklığa, başlangıç malzemesine ve ne kadar bakteri bulunduğuna bağlıdır. 3 haftadan 6 aya kadar sürebilir. Karışımı 3 hafta yalnız bıraktıktan sonra kabı açın ve koklayın. Sirke gibi kokuyorsa, doğru tadı kontrol etmek için tadın.
  4. Fermantasyon işlemi sırasında sirkenin garip kokulara sahip olması normaldir. Aramanız gereken koku, mağazadan satın alınan sirkenin keskin, asidik kokusudur.
  5. Karışım sirkeye dönüşene kadar denemeye devam edin.
  6. Sirkeyi gerçekten çok uzun süre fermente edemezsiniz. Fermente etmesine izin verdiğiniz sürece tadı değişecektir, bu yüzden ne zaman duracağınız gerçekten kişisel bir zevk meselesidir. Keskin asidik bir sirke istemiyorsanız, biraz daha uzun süre mayalanmasına izin verebilirsiniz.


3. Adım: Sirkeyi Süzün

  1. Karışımı tülbentten süzün. Sirke fermente etmeyi bitirdiğinde, tülbent örtüsünü çıkarın. Tülbenti başka bir temiz kabın ağzına yerleştirin ve pirinci ve diğer katı parçaları süzmek için sirkeyi yavaşça dökün.
  2. Ek olarak sirke yapmak istiyorsanız süzdükten sonra tülbent üzerindeki yapışkan filmi saklamalısınız. Bu Ana Sirkedir.
  3. Sirkeyi buzdolabında birkaç saat bekletin. Sirke hala sıcakken bulanık olacaktır, bu yüzden soğumaya yardımcı olur. Kabı tekrar tülbent ile örtün ve buzdolabında 1-2 saat soğutun.
  4. Taze sirke buzdolabında saklanmalıdır. 3 ila 4 ay arasında kalacaktır.


Şunlara da göz atın;

  1. Sirkeli suyla yıkamak ne işe yarar?
  2. Elma sirkesi faydaları
  3. Sirke tarifleri
  4. Nar sirkesi nasıl yapılır?

Haber Kategorileri

Malzeme Rehberi

Lezzetli Haberler

Pişmemiş Hindi Nasıl Saklanır?
Yılbaşı Kekleri: Yeni Yıl Sofralarını Renklendirecek 20 Yılbaşı Keki
Eliff Karadayı’dan yılbaşı sofrası için öneriler
Şık ve Lezzetli Yılbaşı Sofrası İçin 4 Nefis Tarif
Picanha Nedir, Nasıl Pişirilir?
Pasta Şefi Ebru Özgün'den 6 Yılbaşı Tatlısı