Kimse gıda zehirlenmesi yaşamak istemez ama dünden kalan pilavı da ziyan etmek olmaz. Bu noktada; “Pilav tekrar ısıtılır mı?” sorusu akıllara gelirken belli koşullara dikkat edildiğinde tekrardan ısıtılabilir. İşte 5 maddeyle “Pilav tekrar ısıtılır mı?” sorusunun cevabı…
Pilav, özellikle buzdolabında uygun şekilde saklandıysa, tekrar ısıtılabilir. Ancak gıda zehirlenmesini önlemek için bazı kurallara dikkat edilmelidir.
Pilav, piştikten sonra 1-2 saatten fazla oda sıcaklığında bekletildiyse bakteri üreyebilir. Bu durumda ısıtmak riskli olabilir.
Artan pilav, soğuduktan sonra kapalı bir kapta buzdolabında muhafaza edilmeli ve 1-2 gün içinde tüketilmelidir.
Pilavı tekrar ısıtırken tüm kısmının buhar çıkana kadar iyice ısındığından emin olun. Mikrodalga ya da tavada ısıtabilirsiniz.
Pilav birden fazla kez ısıtılmamalı. Yalnızca tüketeceğiniz kadarını ısıtmak en sağlıklısıdır.
Şunlara da göz atın: