Pestil, Türkiye ve çevre ülkelerde tüketilen bir yiyecektir. Bastık ismiyle de bilinen pestil, meyve özlerinin kurutulması ve kış için saklanması için hazırlanır. Kayısı, dut, incir, üzüm gibi meyvelerle hazırlanan pestil, normal şartlarda kolay bozulan bir gıda değildir. Pestilinizi buzdolabında saklamanızı öneririz. Birbirinden lezzetli yaz meyveleri ile hazırlanan pestiller kahve ve çay yanında atıştırmalık olarak tüketilebilir. Sizler için pestil tariflerimizi derledik. İşte, birbirinden lezzetli 5 pestil tarifi:
Kırmızı erik ile hazırlayacağınız pestili sade olarak tüketebilriisiniz. Ekşi- tatlı tat dengesinden hoşlanan kişiler bu tarifi tercih edebilir. Sadece üç malzeme ile hazırlayacağınız ayva pestili oldukça tatlıdır. Aya pestilini ceviz ile birlikte servis edebilirsiniz. İncirin faydaları saymakla bitmez, mevsiminde taze inciler ve cevizler ile birlikte hazırlayacağınız incir pestilini çok seveceksiniz. Siyah üzüm ile hazırlanan pestil, fındık ezmesi ile servis edilir. Damak tadınıza göre farklı kuruyemişler ile bir araya getirerek tüketebilirsiniz. Yazın en sevilen meyvesi ile pestil yapmaya ne dersiniz? Şeftlali ile hazırladığınız pestili tüm sene boyunca tüketebilirsiniz. Şunlara da göz atın;