Pestil Tarifleri: Birbirinden Lezzetli 5 Pestil Tarifi
Pestil meyveleri kış boyu saklayabileceğiniz mükemmel lezzetli bir yöntemdir. Pestili kuruyemişler ile birlikte tüketebilirsiniz. İşte, birbirinden lezzetli 5 pestil tarifi:
Pestil Tarifleri: Birbirinden Lezzetli 5 Pestil Tarifi

Pestil, Türkiye ve çevre ülkelerde tüketilen bir yiyecektir. Bastık ismiyle de bilinen pestil, meyve özlerinin kurutulması ve kış için saklanması için hazırlanır. Kayısı, dut, incir, üzüm gibi meyvelerle hazırlanan pestil, normal şartlarda kolay bozulan bir gıda değildir. Pestilinizi buzdolabında saklamanızı öneririz. Birbirinden lezzetli yaz meyveleri ile hazırlanan pestiller kahve ve çay yanında atıştırmalık olarak tüketilebilir. Sizler için pestil tariflerimizi derledik. İşte, birbirinden lezzetli 5 pestil tarifi:

  1. Kırmızı Erik Pestili


Kırmızı Erik Pestili

Kırmızı erik ile hazırlayacağınız pestili sade olarak tüketebilriisiniz. Ekşi- tatlı tat dengesinden hoşlanan kişiler bu tarifi tercih edebilir.

  1. Ayva Pestili


Sadece üç malzeme ile hazırlayacağınız ayva pestili oldukça tatlıdır. Aya pestilini ceviz ile birlikte servis edebilirsiniz. 

  1. İncir Pestili


İncirin faydaları saymakla bitmez, mevsiminde taze inciler ve cevizler ile birlikte hazırlayacağınız incir pestilini çok seveceksiniz. 

  1. Pestil


Siyah üzüm ile hazırlanan pestil, fındık ezmesi ile servis edilir. Damak tadınıza göre farklı kuruyemişler ile bir araya getirerek tüketebilirsiniz. 

  1. Şeftali Pestili


Yazın en sevilen meyvesi ile pestil yapmaya ne dersiniz? Şeftlali ile hazırladığınız pestili tüm sene boyunca tüketebilirsiniz.

Şunlara da göz atın;

  1. Meyveli tatlı tarifleri
  2. Kuru meyve:iyi mi kötü mü?
  3. Pestil nasıl saklanır?
  4. Reçel nasıl saklanır?

Haber Kategorileri

Tarif Listeleri

Lezzetli Haberler

Zebra Kekin Malzemeleri Nelerdir?
Yumuşak Kek Yapmanın 7 Püf Noktası
Magnolia'nın Bilinmeyen Püf Noktaları: Magnolia En Güzel Hangi Bisküvi ile Yapılır?
Badem mi, Yulaf mı? En Çok Tercih Edilen 5 Bitkisel Süt
Zeytinyağlı Sarmada Salça Olur Mu?
Yemeğe Salça Ne Zaman Konur?