Pavlova, Yeni Zelanda ve Avustralya ile özdeşleşen bir tatlıdır. İsmini Rus balerin Anna Pavlova'dan almıştır. Beze bazlı bir tatlı olan pavlova, çırpılmış krema ve meyve ile süslenir. Tatlının 1920'li yıllarda Anna Pavlova'nın Avustralya ve Yeni Zelanda'ya yaptığı turlar sırasında hazırlandığına inanılıyor. Pavlova tatlısının ana malzemeleri yumurta akı ve pudra şekeridir. Mevsime göre farklı meyvelerle süslenebilir. İşte, mutlaka denemeniz gereken 10 farklı pavlova tarifi:
Yumurta akı, şeker, krem patiseri ve meyveler ile hazırlanan bu tatlı, meyve aromalı tarifleri sevenler için idealdir. Üzerine eklenen meyveler, tamamen sizin zevkinize bırakılmıştır.
Yalnızca 8 malzemeden oluşan bu tatlı, kırmızının en lezzetli halidir. Ortasında kalan boşluk krem şanti ile doldurulduktan sonra son ve meyveler eklenebilir.
Özellikle kış aylarında tercih edilir. Mandalina ve frambuaz ile süslenir. Küçük porsiyonlar halinde sunulur. Kalabalık sofralarda servis edilebilir.
Yaz aylarının favorisi olan kayısı ile nefis bir tatlı hazırlamaya ne dersiniz? İçinde hem taze, hem de kuru kayısı kullanılan bu tatlı, badem ve siyah üzümlerle süslenebilir.
Krema, pudra şekeri ve yumurta akı ile hazırlanan pavlovanın üzeri ahududu, çilek ve frenk üzümü ile tatlandırılır. Porsiyonu, yaklaşık 280 kalori değerindedir.
Çok tatlı sevmeyenler için kivinin muhteşem tadıyla aromalandırılmış kivili pavlova tarifini öneriyoruz. İsteğe göre farklı meyveler ekleyerek süsleyebilirsiniz.
Okurumuzdan gelen karadut ve çilekli pavlova, hem midenize, hem de gözünüze hitap eden tatlılardan biridir. Küçük porsiyonlarda hazırlayabilirsiniz.
Küçük pavlovaların birleştirilmesiyle hazırlanan pavlova çelengi, gül lokumu, çilek dilimi ve taze gül yaprakları ile süslenir.
Mango, tatlı yapımında kullanılan tropikal meyvelerden biridir. Limon kreması ve mangolu sos ile hazırlanan bu tatlı, hafif mayhoş bir tat sevenler için idealdir.
Hindistan cevizinin karamelize edilmesiyle hazırlana pavlova, dilimlenmiş muz ile süslenir. Meyveler, oda sıcaklığında dinlendirildikten sonra eklenmelidir.
Şunlara da göz atın;