Pavlova Tarifleri: Her Mevsim Yapabileceğiniz 10 Nefis Pavlova Tarifi
Pavlova nedir? Pavlova nerenin tatlısı? Pavlova yapımında hangi meyveler kullanılır? İşte, dünya mutfaklarının vazgeçilmezi olan, tadı damağınızda kalacak 10 farklı pavlova tarifi:

Pavlova, Yeni Zelanda ve Avustralya ile özdeşleşen bir tatlıdır. İsmini Rus balerin Anna Pavlova'dan almıştır. Beze bazlı bir tatlı olan pavlova, çırpılmış krema ve meyve ile süslenir. Tatlının 1920'li yıllarda Anna Pavlova'nın Avustralya ve Yeni Zelanda'ya yaptığı turlar sırasında hazırlandığına inanılıyor. Pavlova tatlısının ana malzemeleri yumurta akı ve pudra şekeridir. Mevsime göre farklı meyvelerle süslenebilir. İşte, mutlaka denemeniz gereken 10 farklı pavlova tarifi:

  1. Pavlova

Yumurta akı, şeker, krem patiseri ve meyveler ile hazırlanan bu tatlı, meyve aromalı tarifleri sevenler için idealdir. Üzerine eklenen meyveler, tamamen sizin zevkinize bırakılmıştır. 

  1. Narlı ve Frambuazlı Pavlova

Yalnızca 8 malzemeden oluşan bu tatlı, kırmızının en lezzetli halidir. Ortasında kalan boşluk krem şanti ile doldurulduktan sonra son ve meyveler eklenebilir. 

  1. Mandalinalı Mini Pavlovalar

Özellikle kış aylarında tercih edilir. Mandalina ve frambuaz ile süslenir. Küçük porsiyonlar halinde sunulur. Kalabalık sofralarda servis edilebilir.

  1. Üç Kayısılı Pavlova

Yaz aylarının favorisi olan kayısı ile nefis bir tatlı hazırlamaya ne dersiniz? İçinde hem taze, hem de kuru kayısı kullanılan bu tatlı, badem ve siyah üzümlerle süslenebilir.

  1. Kırmızı Meyveli Pavlova

Krema, pudra şekeri ve yumurta akı ile hazırlanan pavlovanın üzeri ahududu, çilek ve frenk üzümü ile tatlandırılır. Porsiyonu, yaklaşık 280 kalori değerindedir. 

  1. Kivili Pavlova

Çok tatlı sevmeyenler için kivinin muhteşem tadıyla aromalandırılmış kivili pavlova tarifini öneriyoruz. İsteğe göre farklı meyveler ekleyerek süsleyebilirsiniz.

  1. Karadutlu ve Çilekli Pavlova

Okurumuzdan gelen karadut ve çilekli pavlova, hem midenize, hem de gözünüze hitap eden tatlılardan biridir. Küçük porsiyonlarda hazırlayabilirsiniz.

  1. Çilekli ve Gül Lokumlu Pavlova Çelengi

Küçük pavlovaların birleştirilmesiyle hazırlanan pavlova çelengi, gül lokumu, çilek dilimi ve taze gül yaprakları ile süslenir.

  1. Limon Kremalı ve Mangolu Pavlova

Mango, tatlı yapımında kullanılan tropikal meyvelerden biridir. Limon kreması ve mangolu sos ile hazırlanan bu tatlı, hafif mayhoş bir tat sevenler için idealdir. 

  1. Hindistan Cevizli Karamelli Pavlova

Hindistan cevizinin karamelize edilmesiyle hazırlana pavlova, dilimlenmiş muz ile süslenir. Meyveler, oda sıcaklığında dinlendirildikten sonra eklenmelidir. 


Şunlara da göz atın;

  1. Cheesecake tarifleri
  2. Farklı sütlaç tarifleri
  3. Bowl tarifleri
  4. Muhallebi tarifleri
  5. Revani tarifleri

Haber Kategorileri

Tarif Listeleri

Lezzetli Haberler

Tulum Peyniri Nedir, Nasıl Yenir?
14 Kasım 2024 Masterchef: 3. Dokunulmazlığı Hangi Takım Kazandı?
Hamilelikte Greyfurt Yenir Mi?
Kimler restoran, cafe açmalı veya açmamalı? Şef Murat Bozok'a sorduk
Şef Alp Çekici'den 3 Nefis Tarif
Zahter Nasıl Tüketilir?