Patateste Yumuşaklık Varsa Atmalı Mısınız?
Patates her mutfakta kullanılan süper bir besindir. Uzun süre dayanır. Peki patatesinizin üzerinde yumuşak yerler varsa patatesinizi atmalı mısınız?

Patates, el altında bulundurulması gereken harika bir kiler öğesidir; tatmin edicidirler, besleyicidirler ve basit püreden baharatlı patates kızartmasına kadar çeşitli yemeklerde kullanılırlar. Bu nedenle, hiçbir şey bir tarif için malzemeleri hazırlamaktan ve patatesinizde birkaç yumuşak noktanın oluştuğunu bulmaktan daha hayal kırıklığı yaratamaz. Ancak umutsuzluğa kapılmanıza gerek yok çünkü bu patatesleri kullanmak ve yemek tamamen güvenlidir. Yumuşak noktalar sadece dehidrasyonun bir sonucudur.

Patatesler hasat edildikten sonra zamanla doğal olarak kurur. Bitkinin geri kalanından ayrıldıktan sonra filizlenmeye hazırlanmaya başlayacaklar. Bu sürecin bir kısmı patates etinde depolanan nemin kullanılmasını içerir. Patateslerin yaklaşık %80'i su olduğundan, dehidrasyon bazı noktalarda hacim kaybına neden olur, dolayısıyla yumru üzerinde süngerimsi girintiler oluşur. Bu, genel olarak patatesin tadını veya dokusunu etkilemez; bu nedenle rahatsız edici kısımları kesip pişirmeye devam edebilirsiniz. Ancak şunu da belirtmekte fayda var, eğer patatesinizin her yeri pelte ise, etinde siyah bir renk varsa veya patatesin bariz bir şekilde çürük kokusu varsa onu yemekten kaçınmalısınız.


Patatesleri Taze Tutmanın Yolları

Göze hoş görünmeyen yumuşak noktaları ve diğer bozulmaları önlemek için patateslerinizi uygun şekilde saklamanız önemlidir. Bu onların olgunlaşmasını yavaşlatacak ve mümkün olduğu kadar uzun süre dayanmalarını sağlayacaktır. Patateslerinizi kileriniz veya bodrumunuz gibi serin ve kuru bir yerde saklayın. Bunları bir kağıt torbaya veya hava alabilen bir kaba koymak, onları ışıktan veya çevresel nemden daha fazla koruyacaktır. Patateslerinizi muz ve elma gibi etilen yayan ürünlerden ayrı saklamanız da önemlidir çünkü bunlar patateslerin daha hızlı bozulmasına neden olur.

Taze patatesler doğru koşullar altında birkaç ay dayanır, ancak onları daha uzun süre saklamanız gerekiyorsa dondurmak da başka bir uygun seçenektir. Bunu yapmak için, aynı gün kullanıyorsanız nasıl hazırlayacağınıza uygun olarak yıkayıp kesin, ardından hava geçirmez bir kapta dondurucuya koyun.

Şunlara da göz atın;

  1. Patatesli tarifler
  2. Patates kabukları ile yapabileceğiniz 7 ürün
  3. Patatesin filizlenmesi nasıl önlenir?
  4. Patates maskesi nasıl yapılır?

Haber Kategorileri

Yiyecek Saklama

Lezzetli Haberler

Farklı Kek Tarifleri: Çay Saatlerine Özel 15 Nefis Kek Tarifi
Sigara Böreğinin Yanına Ne Gider: Sigara Böreğinin Yanına Çok Yakışacak 10 Tarif
Yılbaşında Neden Hindi Yenir?
Yılbaşı Diyeti Nedir, Nasıl Yapılır?
Yılbaşı Oyunları: Evde 14 Eğlenceli Aktivite
Karaköy Kahvaltı Mekanları: Karaköy'ün En İyi 10 Kahvaltıcısı