Yemeklerin içerisinde sık sık kullanılan patates, kızartma, haşlama, fırınlama, közleme gibi birçok yöntemle pişirilebiliyor. Hemen hemen her hali lezzetli olan patatesi, bu kez ana ürün olarak kullanıyoruz. Her gün aynı yemekleri yemekten sıkılanlar için en farklı ve lezzetli tarifleri bir araya getirdik. Listemizde bulunan tariflerden ilham alabilir, daha fazlasına patatesli yemekler sayfamızdan ulaşabilirsiniz. Kolları sıvadıysanız, işte 21 değişik patates yemeği:
Kahvaltı sofralarının en lezzetli eşlikçisi olan gözlemeyi, bol patatesle tatlandırmaya ne dersiniz? Haşlanmış patates ve baharatlarla hazırlanan gözlemeyi, tavada veya sacda pişirebilirsiniz. İşe ve okula giderken, kahvaltı saatlerinde, çay sohbetlerinde size eşlik edecek bir tarifimiz var. Patates ve otlu peynir ile hazırlanan patatesli poğaçayı, susam ve çörek otu ile zenginleştirmeyi unutmayın. Patates ile küçük pideler hazırlamanın tam vakti. Çayın yanına çok yakışan bu tarif, patates, maydanoz ve soğan ile hazırlanır. Hazırlanan pidenin üstü patatesli harç ile doldurulur ve fırına verilir. Geriye sadece bu lezzetin tadına bakmak kalır. Anne yemeği olarak bilinen kıymalı patates, pratikliği ile en yorgun olduğunuz zamanların bile kurtarıcısıdır. Kıyma, biber, domates ve patates ile hazırlanan bu yemeği, günün her öğününde sunabilirsiniz. Sokak lezzetlerinde de kullanılan patates, kumpirin ana malzemesidir. Kumpir yapımında en büyük haşlamalık patatesler kullanılır. Ortadan ikiye bölünen patatesler sosis, zeytin, mısır gibi malzemelerle zenginleştirilir. Türk mutfağında sebze köftelerinin yeri bir başkadır. Vejetaryen menülerine de uygun olan patates köftesi, ortalama 35-40 dakikada hazırlanır. Ana yemeklerin yanında atıştırmalık olarak servis edilir. Patatesi çok sevmenize rağmen farklı çeşitlerini hiç denemediniz mi? Hafif turuncuya dönük rengiyle tatlı patates, çorba ve sebze yemeklerinde sık sık kullanılır. Faydaları saymakla bitmeyen tatlı patates ile kolayca yapabileceğiniz bu çorbayı, başlangıç menülerinde sunabilirsiniz. Davet sofralarına, yılbaşı menülerine ve kalabalık ailelere konuk olan bir yemeğimiz var. Tavuk but ve elma dilimli patateslerden oluşan bu yemek, yalnızca 95 kalori. Klasik patates kızartmasının daha küçük ve çıtır halini sizlerin beğenisine sunuyoruz. İnce ve küçük bir şekilde doğranan patatesleri deep frying yöntemiyle kızarttıktan sonra servis edebilirsiniz. İspanyol mutfağından dünyaya yayılan patatas bravas, bir meze çeşididir. Genellikle acı ve sarımsaklı sos eşliğinde sunulur. Sabah kahvaltılarında ve akşam yemeklerinde sunulabilir. Gün sohbetlerinin vazgeçilmezi olan patates salatası, hem kolay, hem de ekonomik bir tariftir. 30 dakikada hazırlanan patates salatasını, maydanoz, doğan ve baharatlarla zenginleştirebilirsiniz. Patates sadece yemeklerin içinde değil, hamur işlerinde de sık sık kullanılmaktadır. Kalabalık sofralarda sunabileceğiniz patatesli tuzlu kekin bir dilimi, yalnızca 80 kaloridir. Kahvaltı ve çay saatlerine özel evde kendi ellerinizle hazırlayabileceğiniz nefis bir börek tarifi. Dışı çıtır çıtır, içi ise yumuşacık olan el açması patatesli böreği, susam ve çörek otu ile sunabilirsiniz. Marketlerden hazır olarak satın aldığımız cipsi, evde hazırlamaya ne dersiniz? İncecik dilimlenen patatesler, baharatla zenginleştirildikten sonra fırına verilir. Soğan, biber, salça ve patates ile hazırlanan patates kavurması, 20 dakikada hazırlanan kolay bir yemektir. Ana yemek veya meze olarak sunulabilir. İsmi biraz ürkütücü olsa da, tadına baktıktan sonra doyamayacağınız bir salata tarifimiz var. Beyin, yeşillik ve haşlanmış patates ile hazırlanan bu salatayı, sebze yemekleri ile birlikte sunabilir, diyet listelerinize ekleyebilirsiniz. Patates ve pilavı hiç birlikte denediniz mi? Hazırlaması oldukça kolay olan patatesli çilav, yalnızca 4 malzeme ile hazırlanır. Okurumuzdan gelen bu tarifi deneyerek yorumlar kısmında görüşlerinizi belirtebilirsiniz. Kahvaltı sofralarında sık sık tüketilen pişi, 'hamur ve kolaç' isimleriyle de bilinmektedir. İç harcı peynir ve patates ile doldurulan pişiyi, tavada kızarttıktan sonra sunabilirsiniz. Klasik patates tariflerinden sıkılanlar için, farklı bir önerimiz var. Köri, soğan, kimyon ve safran ile tatlandırılan soslu patatesi, yemeklerin yanında atıştırmalık olarak servis edebilirsiniz. Genellikle meze olarak sunulan patates paçası, ekşi ayran, yumurta ve sarımsak ile hazırlanır. Lezzetini arttırmak için salçalı sosla birlikte servis edilir. Kalori değeri 110 olan bu tarifi, diyet listelerinde de tüketebilirsiniz. İsmini akordeon ismi verilen bir müzik aletinden alan bu tarif, 25 dakikada kolayca hazırlanır. Patatesler uygun ölçüde dilimlendikten sonra baharatlarla harmanlanır ve fırına verilir. Özellikle yorgun olduğunuz günlerde tercih edebileceğiniz tariflerden biridir. Bu kez rulo şekilde patatesi mutlaka denemelisiniz. Kıyma, kapya biber ve salça ile zenginleştirilen rulo patatesleri kaşar peyniri ve maydanoz eşliğinde sunabilirsiniz. Kanada'nın lezzetlerinden poutine, kızarmış patates üzerindeki sos ile sizi kendine hayrann bırakacak. Lezzeti ve yapımının kolaylığı ile bu tarifi mutlaka denemelisiniz. Fransız mutfağının klasik lezzetlerinden patates sufle hafifliği ve lezzeti ile kendini çok sevdirecek. Klasik patates sufle tarifini denemelisiniz. Görüntüsü ile ilgi çeken mimoza salatası farklı katlarındaki lezzetler ile damaklarda iz bırakıyor. Şunlara da göz atın;