Özel günler için evde kendi elleriyle pasta hazırlamak isteyenleri böyle alalım. Lezzetli bir pastanın sırrı, hazırlayacağınız kremadan geçiyor. Eğer kremanın kıvamı çok sulu veya koyu kalırsa, ne yazık ki yaptığınız pastanın tadını istediğiniz gibi alamayabilirsiniz. Tam da bu yüzden, özel günleriniz daha güzel geçsin diye pastacı kremasının tüm püf noktalarını yazımızda derledik.
Videolu ve resimli anlatımıyla ihtiyacınız olacak pastacı kreması tarifini de buraya bırakıyoruz.
Mükemmel kıvamlı bir krema için, öncelikle yumurta sarısını şekerle güzelce çırpmanız gerekiyor. Eğer az çırparsanız, kremanız sönecek ve istediğiniz kıvama ulaşmayacaktır. Mümkünse çırpma işlemini blender ile yapın.
Kremalı tatlılarda ve dondurma yapımında, mutlaka yağlı süt kullanmanız gerekiyor. Çünkü sütün içinde bulunan yağ, kıvam veriyor ve daha yoğun bir krema elde etmenizi sağlıyor. Bu yüzden krema yaparken, yağsız sütlerden uzak durun.
Aslında bu püf noktası, sadece kremalarda değil, kek ve kurabiyelerde de geçerli. Pürüzsüz bir kıvam elde etmek için, un, nişasta, vanilya gibi katı malzemeleri mutlaka elekten geçirmek gerekiyor. Aksi takdirde kremanın içinde topaklanmalar kaldığını görebilirsiniz.
Krema yapımında sütü ocakta ısıttıktan sonra üzerine yumurtalı karışımı eklemek, yumurtanın pişmesine sebep olur. Bu yüzden süt ve yumurtayı karıştırma aşamasında, çorba terbiyelerinde kullanılan tekniği uygulamak daha doğru olacaktır. Malzemelerin ısısını dengelemek için, bir kaşık sütü yumurtalı karışıma yavaşça ilave edin ve karıştırın. Daha sonra ılıyan yumurtalı karışımı, sütün içerisine ekleyin ve hızlıca karıştırın. Böylece ısılar eşitlenir ve pürüzsüz bir krema elde edilir.
Bu iki karışımı birleştirdikten sonra, hep aynı yönde karıştırmanız gerekiyor. Bu aşamada unlu karışım çabuk kıvam alacağı için karıştırma işlemini hiç bırakmayın. Eğer iki dakikalığına da olsa karıştırmayı bırakırsanız, tatlınızın dibinin tuttuğunu görmeniz sürpriz olmayacaktır.
Şimdiye kadar her şeyi doğru yaptınız ve mükemmel bir krema elde ettiniz. Sırada kremaya parlaklık kazandırmak için, iki parça tereyağı ekleme aşaması var. Kremaya oda sıcaklığındaki tereyağından ilave edip karıştırarak eritin. Bu sayede daha canlı ve lezzetli bir krema hazırlayabilirsiniz.
Kremayı hazırladıktan sonra bir kenara aldınız ve pastayı hazırlamaya başladınız. Bu aşamada, kremayı kullanmadan önce tekrar çırpmanız gerekiyor. Krema bekledikçe koyu ve donuk bir kıvama gelir. Kıvamını yumuşatmak için birkaç kez çırpın ve ardından pastanızı lezzetlendirin.
Şunlara da göz atın;